Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Αγωνιστή Λάκη Σάντα

Γιορτή αφιερωμένη στον Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συμπατριώτη μας Απόστολο (Λάκη) Σάντα, διοργάνωσε ο σύλλογος διδασκόντων  του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Καρυάς.

 Η γιορτή  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 την Πέμπτη 27/10  στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στην Καρυά.

Στα πλαίσια της τιμητικής εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας με την ονοματοδοσία του σχολείου που θα φέρει στο εξής το όνομα του Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προβλήθηκε βίντεο με την δράση και το έργο του.

Επίσης  διαβάστηκε ευχαριστήριο μήνυμα από τις κόρες του Λάκη Σάντα, οι οποίες όπως ανέφεραν δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην ιδιαίτερης σημασίας τιμητική εκδήλωση.

Παρευρισκόμενοι στην γιορτή,  που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ήταν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Σ. Μαργέλης, ο δήμαρχος κ. Κ. Αραβανής, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας κ.Γκαμπρέλας , ο αντιδήμαρχος της περιοχής κ. Σ. Ρόκκος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λ. Κατωπόδης.

2011-10-30

Δείτε τον Λάκη Σάντα με τον Μανώλη Γλέζο να εξιστορούν  το εγχείρημα υποστολής της σημαίας των Γερμανών  από την Ακρόπολη  στην εκπομπή Πρώτη Σελίδα  του Φρέντυ Γερμανού το 1982.