Στην Αθήνα ο Βεστερβέλε λίγο πριν την άφιξη της τρόικας

Στην Αθήνα αναμένεται την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε. Στο επίκεντρο των συναντήσεων του θα βρεθούν οι εξελίξεις στην οικονομία και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από γερμανικής πλευράς για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν. Όπως τόνισε ο κ. Αλταφάζ, η Επιτροπή αναμένει από τις συζητήσεις να αποκομίσει πιο ξεκάθαρη εικόνα τόσο για το έλλειμμα, όσο και για το βάθος της οικονομικής ύφεσης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απέφυγε να διατυπώσει οποιαδήποτε εκτίμηση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων. «Θα συζητηθούν όλα τα θέματα», ανέφερε ο κ. Ράις, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει πόσες μέρες θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι αντιπρόσωποι της Τρόικας.

Σε ερώτηση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) τόνισε ότι σκοπός είναι η εφαρμογή της συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών για μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 120% μέχρι το 2020.

2012-01-13

skai.gr