Αυστραλοί φοιτητές μελετούν την αρχαία Ελλάδα

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιούν Αυστραλοί φοιτητές, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος τριών εβδομάδων με στόχο την εκ του σύνεγγυς γνωριμία και μελέτη της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής αρχαιότητας. Σε συνεργασία με το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της Ελλάδας.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, η Πρεσβεία της Αυστραλίας υποδέχτηκε 36 φοιτητές της Σχολής Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας (Καμπέρα) μαζί με τους καθηγητές τους, παρουσία του κ. Χρήστου Λάζου, εκπροσώπου της υπουργού Παιδείας, του προέδρου του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Καθ. Καμπίτογλου και εκπροσώπων του ΥΠΕΞ, του Πανεπιστημίου Αθηνών και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών.

Μια δεύτερη ομάδα 25 φοιτητών από τη Σχολή Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ (Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία), θα επισκεφτεί την Ελλάδα τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, στο πλαίσιο παρόμοιου εκπαιδευτικού ταξιδιού.

”Η συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι ανεκτίμητης αξίας”, είπε η πρέσβης της Αυστραλίας κα Τζένη Μπλούμφιλντ. ”Οι μορφωτικές αυτές επισκέψεις συμβάλλουν στη βαθύτερη γνώση και κατανόηση των φοιτητών της σημαντικής προσφοράς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα, αλλά και ενισχύουν τους ισχυρούς και στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Υπογραμμίζουν επίσης την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων των Αυστραλών για την λαμπρή ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Θα ήθελα να συγχαρώ τους φοιτητές και τους καθηγητές τους για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στις σπουδές τους”, ανέφερε η κα Μπλούμφιλντ.

Κατά τη διαμονή τους στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων της Αυστραλίας θα συναντηθούν επίσης και με Έλληνες ομολόγους τους για να διερευνήσουν ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα.

 

(Πηγή: ana-mpa)

2012-01-13