Θέμα επιτροπείας της Ελλάδας θέτει ανοιχτά ο Γερμανός υπ. Οικονομίας

H Eλλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την Ευρωζώνης, δηλώνει στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Πρόκειται για τον πρώτο Γερμανό αξιωματούχο που θέτει επισήμως θέμα επιτροπείας της Ελλάδας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας μας η διαρροή γερμανικού εγγράφου προς το Eurogroup για την ανάγκη ορισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου που θα είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα να θέτει και βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί των δημοσιονομικών.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εποπτεία όταν πρόκειται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει ο Ρέσλερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, που πρόκειται να δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

«Αν οι Ελληνες δεν ειναι σε θέση να τα καταφέρουν, τότε πρέπει την ευθύνη αυτή να αναλάβει μια ισχυρότερη ηγεσία από το εξωτερικό, για μέσω της ΕΕ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΛΑΟΣ: Οι Έλληνες δεν θα δεχθούν δεύτερη κατοχή

«Η ιδέα αποστολής Επιτρόπου στην Ελλάδα δεν καταλύει την Εθνικής Κυριαρχία. Είναι κάτι πολύ χειρότερο. Κατοχή. Οι Έλληνες δεν θα δεχθούν δεύτερη κατοχή» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΛΑΟΣ.

2012-01-29

naftemporiki.gr