Βούλιαξε αλιευτικό σκάφος στο Μεγανήσι

Σήμερα το πρωί, γύρω στις 8.00πμ, αλιευτικό επαγγελματικό σκάφος  με όνομα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΛ 864, βούλιαξε ανοιχτά του Μεγανησίου, μέσα στο οποίο επέβαιναν δύο Μεγανησιώτες.

Μόλις τα ακραία καιρικά φαινόμενα, των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης έπληξαν την περιοχή, το σκάφος άρχισε να βουλιάζει, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες να εγκαταλείψουν γρήγορα το αλιευτικό και να φθάσουν στο Μεγανήσι , κολυμπώντας!

Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, το σκάφος  όμως χάθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται αυτή τη στιγμή από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, σκάφος του οποίου έφθασε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε, εγκαίρως στο σημείο του ατυχήματος.

Ρεπορτάζ: Ρούλα Γιαννουλάτου

2012-10-15

Δελτίο Τύπου Λιμενικού Σώματος

Βύθιση Α/Κ στη Λευκάδα

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, ότι το Α/Κ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Λ.Λ. 864, ανετράπη και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΣΟΥΜΑΚΙ» και «ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΥΝΤΑ» βόρεια της νήσου Μεγαλονησίου και σε απόσταση 500μ από την ακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Στο αλιευτικό επέβαιναν δύο (02) άτομα, τα οποία βγήκαν στην ακτή και δήλωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και δε χρίζουν ιατρικής βοήθειας.

Από την βύθιση του «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.