Κορίνα Πολίτη: Η θέληση και η βαθιά πίστη με βοήθησαν να τα καταφέρω και να ξεπεράσω τον εαυτό μου.

Μία μέρα μετά το τέλος των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου, κατά τη διάρκεια του οποίου η Κορίνα Πολίτη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ και την 5η θέση στα 100μ, επικοινωνήσαμε μαζί της προκείμενου να μας πει δυο λόγια για την μεγάλη επιτυχία της.

 

Κορίνα θα ήθελα καταρχήν να σε συγχαρώ  για τις επιδόσεις σου στο φετινό  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Φαντάζομαι ότι θα είσαι ικανοποιημένη από την παρουσία σου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Φυσικά και είμαι ικανοποιημένη και μάλιστα πάρα πολύ. Αυτή η νίκη ήταν το καλύτερο που μπορούσε να μου συμβεί για το κλείσιμο της χρονιάς και μετά από 14 κούρσες, ήταν για μένα μεγάλη επιτυχία αυτή η διάκριση.

Πριν από τον αγώνα των 200 μέτρων, σε είδαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένη και με βλέμμα αποφασισμένο για την νίκη. Πρέπει να το πίστευες ότι θα ανέβεις στο βάθρο.

Ναι η αλήθεια είναι ότι το ήθελα πάρα πολύ και το είχα πιστέψει πολύ μέσα μου. Είχα πει στον εαυτό μου ότι θέλω να μπω μέσα και να διεκδικήσω μία θέση την οποία πίστευα ότι μπορούσα να κερδίσω. Και ήθελα αυτό  να γίνει μαζί  με ένα καλό ατομικό ρεκόρ, όπως και έγινε.  Παρόλο που ήμουν πολύ κουρασμένη, γιατί όπως σας είπα, μέσα σε ένα μήνα έχω κάνει 14 κούρσες. Το πρωί της Κυριακής, μάλιστα ήμουν ήδη κουρασμένη από τον προκριματικό και μόνο η θέληση και η βαθιά  πίστη με βοήθησαν να τα καταφέρω και να ξεπεράσω τον εαυτό μου και τα όρια μου.

Κέρδισες τον τελευταίο μήνα  5 μετάλλια. Το χάλκινο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι για σένα το πιο σημαντικό;

Είναι το πιο σημαντικό σε συνδυασμό με το Βαλκανικό που κέρδισα στις Σέρρες στα 200 μέτρα. ( χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Eφήβων/Nεανίδων ) Είναι δηλαδή οι δύο ποιο σημαντικές μου νίκες.

Πες κάτι στο φίλαθλο κόσμο της Λευκάδας, που όπως θα γνωρίζεις σου έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Ήταν πολύ συγκινητικό το όλο πνεύμα που εισέπραττα καθημερινά από τους συμπολίτες μου. Με βοήθησε πάρα πολύ, καθώς τους ένιωθα συνέχεια δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα και αυτό μου έδωσε μεγάλη στήριξη. Τους ευχαριστώ ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου γιατί πάρα πολλοί επικοινωνούσαν μαζί μου τηλεφωνικώς, με μηνύματα στο facebook, και πηγαίνοντας στο μαγαζί των γονιών  μου για να τους πουν συγχαρητήρια. Αυτή τους η στήριξη μου έδωσε πολλή δύναμη ειλικρινά.

Είναι αλήθεια ότι στο πρόσωπο της νεαρής αθλήτριας, βλέπουμε τον υγιή αθλητισμό. Τον αθλητισμό που οι γονείς πρέπει να ωθήσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν. Σαν Λευκαδίτες νιώθουμε περήφανοι που αυτή η σπουδαία αθλήτρια έχει καταγωγή από τον τόπο μας. Πρέπει όλοι να την βοηθήσουμε (όχι  μόνο ηθικά ) να παραμείνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο και να πάει ακόμα πιο ψηλά.

Εμείς να της ευχηθούμε να είναι  πάντα καλά και να έχουν συνέχεια οι επιτυχίες της.

Ρούλα Γιαννουλάτου

2014-07-21

Στην κεντρική φωτογραφία η Κορίνα χαίρεται την επιτυχία της με τα παιδιά του ΑΟ Χαιδαρίου, που τη στήριξαν και την δέχτηκαν στην παρέα τους σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία όπως αναφέρει ο πατέρας της Σπύρος, στην προσωπικη του ιστοσελίδα  στο facebook.

 


Χάλκινο μετάλλιο στα 200μ η Κορίνα Πολίτη(video)

Η Κορίνα Πολίτη κάθε μέρα ανεβαίνει και πιο ψηλά στον ελληνικό στίβο. Με μια συγκλονιστική κούρσα κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της κούρσας των 200 μέτρων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου.

 

Η 19χρονη Κορίνα, με αστείρευτες δυνάμεις στα τελευταία 100 μέτρα της κούρσας έκανε ατομικό ρεκόρ με 24, 44`` και θα προσθέσει άλλο ένα σημαντικό μετάλλιο στη συλλογή της.

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

200μ(-1,20) Μπελιμπασάκη (Σητειακός) 23.27, Φέρρα (ΟΣΦΠ) 23.58, Πολίτη (ΕΚΑ Δωδώνη) 24.44, πιντή (ΠΑΟΚ) 24.57, Τσιουτσιουμάνου (ΓΣ Κηφισιάς) 24.63, Βενιέρη (Πανιώνιος) 25.05, Βασιλείου (ΓΕ Ηρακλείου) 25.06, , Σαμάνη (Αίλος Μακεδ) 25.19

 

Πολλά συγχαρητήρια στην Κορίνα