Καταγγελία για έλλειψη νερού σε περιοχή κοντά στην παραλία Κάθισμα

Καταγγελία για έλλειψη νερού δεχτήκαμε σήμερα το βράδυ από επαγγελματίες στον τουρισμό που διατηρούν καταλύματα στην περιοχή που εκτείνεται από το Κάθισμα έως το Καλαμίτσι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας είπαν,  περισσότερα από δέκα συγκροτήματα πάσχουν από έλλειψη νερού εδώ και δέκα ημέρες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταφέρουν νερό στις επιχειρήσεις τους, με βυτία.

Γεγονός το οποίο είναι χρονοβόρο, καθώς τους αποσπά από το να έχουν το νου τους στην εξυπηρέτηση των πελατών τους, αλλά και επιβαρυντικό για την τσέπη τους, αφού για 14 κυβικά νερού υποχρεώνονται να καταβάλουν το ποσό των 200 ευρώ.

Μία κάτοικος  μάλιστα της περιοχής,  κατήγγειλε  σήμερα στον εισαγγελέα το  γεγονός.

Οι επαγγελματίες φοβούνται μήπως  την κρίσιμη για τον τουρισμό σεζόν του Αυγούστου, εξακολουθήσουν να μην έχουν νερό, και έτσι δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις στους ξένους τουρίστες οι οποίοι έχουν την δύναμη να επηρεάζουν τον κόσμο, μέσω της κοινοποίησης των σχολίων τους σε μεγάλες εταιρίες κρατήσεων, όπως μας είπε ένας εξ` αυτών.

Εκφράζοντας  την αγανάκτησή τους, ζητούν άμεσα επέμβαση από τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να αποκατασταθεί εγκαίρως το πρόβλημα. Την περιοχή μάλιστα έχει επισκεφτεί  όπως μας είπαν, ο υπάλληλος του Δήμου,  ο οποίος μετά από έλεγχο στα ρολόγια της περιοχής, επιβεβαίωσε ότι κάποιοι  επαγγελματίες, δεν κατανάλωσαν  ούτε ένα κυβικό νερού.  Ο εν λόγω υπάλληλος τους υποσχέθηκε ότι θα δώσει εντολή στον υδραυλικό του Δήμου  να δίνει περισσότερο νερό όπως μας είπαν.

«Να βρεθεί μία άμεση λύση για το νερό, ώστε 20 μέρες που έχουν μείνει ακόμα, να μπορούμε να μαζέψουμε χρήματα, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, στο Δήμο, στο κράτος, και να μας μείνουν και εμάς δυο δεκάρες να βγάλουμε τον χειμώνα. Εάν τα δώσουμε όλα στο βυτίο τι θα μείνει σε εμάς;; τίποτα. Θα μπούμε και μέσα. Γιατί το κάνουν αυτό μήπως προσπαθούν να υποβαθμίσουν την περιοχή;;», μας ανέφερε  ένας εξ` αυτών, αγανακτισμένος.

Για το λόγο αυτό ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πραξιτέλη Σούνδια, ο οποίος  ήταν ενήμερος για το θέμα αυτό και μας είπε τα εξής: «Επειδή το νερό που φτάνει στην περιοχή  μέσω Σφακιωτών, είναι λίγο και επειδή οι επιχειρήσεις πολλές, η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου, δίνει μάχη το τελευταίο διάστημα για να επιτευχθεί η ισοκατανομή του νερού στην περιοχή, όσο μπορεί βέβαια, γιατί έτσι όπως είναι κατασκευασμένα τα δίκτυα, δεν μπορούν να γίνουν πάρα πολλά.»

Ας ελπίσουμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής , όμως εάν δεν δημιουργηθούν νέα δίκτυα  για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής,  που είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες,  η έλλειψη νερού  θα επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι.

Ρ.Γ

2014-07-30