Η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Λευκάδας

«Στα γρήγορα» έγινε η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Λευκάδας , στη αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου, η οποία δεν είχε καν τη  γνωστή διάταξη,  καθώς  απουσίαζαν τα θρανία των Δημοτικών  Συμβούλων .

Το Σώμα συγκλήθηκε σε Έκτακτη Συνεδρίαση, όπως προαναφέραμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Αυγούστου, προκειμένου να αποφασίσει για την έγκριση ποσού, που θα χρειαστεί να δαπανηθεί για τις ανάγκες της εκδήλωσης της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής  που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στις 6.30 μμ.

 

 

Η δαπάνη, σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Στέλιου Ρόκκου, αφορούσε στην έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 700 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου, για την παράθεση δεξίωσης (είδη μπουφέ) στην εκδήλωση ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στη συνεδρίαση- express που διήρκησε μόλις επτά λεπτά της ώρας,  δεν δόθηκε στα μέλη της,  η δυνατότητα ερωτήσεων και ανακοινώσεων, που αφορούν στις τρέχουσες  εξελίξεις στο Δήμο Λευκάδας.

Ο αρχηγός της απερχόμενης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ξενοφώντας Βεργίνης, ρώτησε τον πρόεδρο του Συμβουλίου αν μπορεί να αναφερθεί σε άλλο θέμα, για να λάβει αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Λευτέρη Αραβανή, ο οποίος του είπε τα εξής:  «Η εισήγηση είναι μόνο για αυτό, και για αυτό είναι έκτακτη και κατεπείγουσα».

Στο σημείο αυτό, ο νέος Δήμαρχος  Κώστας Δρακονταειδής είπε ότι μάλλον θα γίνει και μία ακόμη Συνεδρίαση, στην οποία θα μπορούν να τεθούν και ανακοινώσεις αλλά και ερωτήσεις από τα μέλη του Σώματος.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου όμως δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει, όπως είπε, με βεβαιότητα, την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνεδρίασης, εξαιτίας, όπως πρόσθεσε, κάποιων προβλημάτων που έχουν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την οποία περιμένουν το «πράσινο φως», για την έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου που απαιτείται πριν το πέρας της θητείας της παλαιάς Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Βεργίνης, ζήτησε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, να λάβει εγκαίρως την πρόσκληση της συνεδρίασης, προκείμενου να παρευρεθεί σε αυτήν.

Ο νέος Δήμαρχος , Κώστας Δρακονταειδής, θέλησε να βεβαιωθεί για το νομότυπο των διαδικασιών και να σιγουρευτεί ότι η προσφορά στάλθηκε σε όλα τα catering της Λευκάδας, ώστε να επιλεχθεί κατόπιν  η οικονομικότερη προσφορά. « Ζήτησα και έγινε υποθέτω, και είναι αυτονόητο πιστεύω ότι πήρατε την οικονομικότερη προσφορά. Είναι αυτονόητο έτσι; Γιατί έκανα και μία ιδιαίτερη κουβέντα για αυτό το ζήτημα, όποτε πιστεύω  ότι τηρήθηκε η διαδικασία», είπε, θέλοντας να το επισημάνει ο πρόεδρος, προς άρση όποιας παρεξήγησης όπως πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον διαβεβαίωσε ότι πάντα ο Δήμος ακολουθεί τις νομότυπες διαδικασίες. «Αυτό συμβαίνει πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

Απο τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Εν αναμονή λοιπόν  της  τελευταίας συνεδρίασης  (εάν γίνει) του  απερχόμενου  Δημοτικού Συμβουλίου

Ρούλα Γιαννουλάτου

 

2014-08-20