Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές του νησιού

Αναλαμβάνουν κι επίσημα σήμερα το πρωί οι νέες  Δημοτικές και Περιφερειακές πολιτικές αρχές του νησιού μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Μαΐου. Οι εκλογές του Μαΐου τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και στην Περιφέρια χαρακτηρίστηκαν ως οι εκλογές της ανατροπής.

Στο Δήμο Λευκάδας η παράταξη του Κ.Δρακονταειδή ξεπέρασε την παράταξη του Σ. Μαργέλη που είχε επικρατήσει την πρώτη  Κυριακή ενώ στις  Περιφεριακές εκλογές ο Θ Γαλιατσάτος με την ΑΝΑ.ΣΑ επικράτησαν της παράταξης Σπύρου που προηγήθηκε την πρώτη Κυριακή, με το Θ.Χαλικιά  επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λευκάδας να χρίζεται Αντιπερειφεριάρχης του νησιού.

Πολυσέλιδη εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με  την εγκατάσταση των νέων Αρχών και την εκλογή των μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές του Αυγούστου.

Η θητεία των Δημοτικών Αρχών, κατά τις πάγιες διατάξεις του Ν.3852/20101, ορίζεται να είναι πενταετής, ενώ η θητεία των Αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών.

Η θητεία των απερχόμενων Δημάρχων-Περιφερειαρχών λήγει - σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών -  τα μεσάνυχτα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας οι νέοι δήμαρχοι-περιφερειάρχες αναλαμβάνουν τα ηνία και πιάνουν... δουλειά έως τις 31 Αυγούστου του 2019.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα της κίνησης Όλοι για την Λευκάδα και στους παρακάτω συνδέσμους τις βασικές αρχές και τους στόχους  της ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά.


Διακήρυξη Επτά σημεία αιχμής για την Ιόνιο Περιφέρεια την επόμενη μέρα. Ο ρόλος των ΤΠΕ στην ανάπτυξη της ΠΙΝ Ο ρόλος των ΤΠΕ στην ανάπτυξη της ΠΙΝ

Βασικές αρχές και στόχοι της ΑΝΑΣΑ για τον Πολιτισμό στα Ιόνια Νησιά

2014-09-01