Προβληματισμός στους φορείς της Λευκάδας για το Πόρτο Κατσίκι

Aλεπάλληλες συσκέψεις για την εύρεση προσωρινής λύσης

Η πτώση βράχου διαμέτρου 1,5 m ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, προβλημάτισε τις αρχές. Από  καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν με το μεγάλο σεισμό του 2003) που στην κυριολεξία  «θεϊκή παρέμβαση»  δίνει πίστωση χρόνου στους εμπλεκόμενους να βρουν λύση που θα εξασφαλίζει τους χιλιάδες  λουόμενους που  ανέδειξαν την παραλία στο Πόρτο- Κατσίκι σε μια από τις κορυφαίες του κόσμου.

Το καλό είναι ότι το  μέγεθος του προβλήματος έχει γίνει κατανοητό από όλους κι αναζητείται λύση, πολύ καλώς μακριά από τα ΜΜΕ, που εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην τοπική  τουριστική οικονομία. Όμως παράλληλα  το βάρος της πιθανότητας έστω και μίας χαμένης ζωής, οφείλει να υπερκεράσει τους όποιους ενδοιασμούς για «δραστικές» αποφάσεις.

Το κακό είναι ότι γρήγορες λύσεις δεν υπάρχουν και σ΄αυτό δεν βοηθούν καθόλου μα καθόλου τα κατακόρυφα πρανή πάνω από τα κεφάλια των λουομένων. Οπότε οι επιλογές  κυμαίνονται  από το ένα άκρο,  δεν κάνεις τίποτε απλώς τοποθετείς προειδοποιητικές πινακίδες και καταλήγουν στο άλλο άκρο, ακολουθείς μια λύση τύπου Μύρτου Κεφαλλονιάς.

Ανεξάρτητα από την όποια  επιλογή των αρχών-φορέων του νησιού  που φέρουν και ακέραια την ευθύνη, γίνεται επιτακτική η ανάγκη της διοχέτευσης της άμμου του διαύλου στις παραλίες της Λευκάδας χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση πλέον. Το στοίχημα υπερβαίνει  τις όποιες  προσωπικές, κομματικές ή άλλες αντιπαραθέσεις.
www.meganisinews.gr

2014-09-22