Θέματα που απασχόλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Λευκάδας, καθώς δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των παρατάξεων, οι κόντρες, τα υπονοούμενα και οι παρεξηγήσεις. Σίγουρα ένα τέτοιο κλίμα αντιπαλότητας, που όπως φαίνεται είναι κατάλοιπο της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, δεν βοηθά στην αποτελεσματική παραγωγή δημόσιου διαλόγου με χρήσιμο για την κοινωνία και το τόπο μας χαρακτήρα.

Ενδιαφέρον στην χθεσινή συνεδρίαση, είχε η ώρα των ερωτήσεων και των ανακοινώσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας το κάθε μέλος του συμβουλίου έχει δικαίωμα να καταθέσει ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες στο Δήμαρχο.

Ας αναφέρουμε λοιπόν κάποια από αυτά

Ένα ερώτημα που απασχολεί τον επικεφαλής της παράταξης «Δίαυλος», είναι το  «Τι παραλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή;» Πρόκειται για ένα ερώτημα το οποίο ο κ. Γληγόρης έθεσε δεύτερη φορά στο συμβούλιο. Ο κ. Δρακονταειδής απάντησε ότι τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την οικονομική υπηρεσία. « Κοιτάξτε το τι παραλάβαμε ως Δημοτική Αρχή είναι μία φράση που έχει ένα εκατομμύριο πλευρές. Αν εννοείς τι οικονομικά παραλάβαμε ως Δημοτική Αρχή είναι ένα ζήτημα. Τι παραλάβαμε από άποψη έργων και τι εξελίσσεται είναι δεύτερο ζήτημα, άλλη πλευρά και πάει λέγοντας.  Αν εννοείς το σύνολο όλων αυτών είναι προφανές ότι ως σύνολο και αναλυτικά δεν  μπορεί να γίνει τέτοιο πράγμα. Επιμέρους μπορούμε να δούμε. Δηλαδή να πούμε συγκεκριμένα τι παραλάβαμε οικονομικά. Παρ` ότι επαναλαμβάνω η οικονομική υπηρεσία τα στοιχεία τα δημοσιοποίησε και είναι στη διάθεση του καθενός. Ευχαρίστως όμως να το κουβεντιάσουμε και πιο συγκεκριμένα», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Το θέμα του έργου της τηλεμετρίας έθεσε ο κ. Θανάσης Καββαδάς, ρωτώντας ποια είναι η τύχη του έργου αυτού, το οποίο είχε ενταχθεί και απενταχθεί επί Δημαρχίας Αραβανή, όπως είπε. Το έργο αυτό για τον κ. Καββαδά θα βοηθήσει στη διακοπή της ανεξέλεγκτης σπατάλης του νερού στο Δήμο μας. «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να ενταχθεί», απάντησε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κούρτης Φίλλιπος ενημέρωσε για την απόφαση που λήφθηκε για νέα δημοπράτηση του κυλικείου του δευτέρου Γυμνασίου-Λυκείου Λευκάδας, καθώς τη στιγμή αυτή στο σχολείο δεν λειτουργεί κυλικείο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παιδιών, που βγαίνουν από το προαύλιο χώρο του σχολείου προκειμένου να ψωνίσουν.

Για τον καταρροϊκό πυρετό έκανε λόγο ο κ. Σκληρός, που προσβάλλει τα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή στο Δήμο μας, μέσω μολυσμένων κουνουπιών, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε θνησιμότητα τα ζώα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την άμεση δράση της Δημοτικής Αρχής, κάνοντας κάποιους ψεκασμούς. Το θέμα αυτό άπτεται της Περιφέρειας, είπε ο Δήμαρχος.

Το θέμα της ανάπτυξης της ορεινής Λευκάδας και της αξιοποίησης της Αμερικάνικης Βάσης έθεσε ο κ. Στάθης Βλάχος. Τα ζητήματα αυτά είναι προφανές ότι μας απασχολούν είπε ο Δήμαρχος. Ήδη όπως ενημέρωσε το Σώμα, επισκέφτηκαν την Αμερικάνικη Βάση.

Σε νεότερη ανάρτηση θα αναφερθούμε αναλυτικά στο σοβαρό θέμα των ΧΑΔΑ που απασχόλησε τα μέλη του συμβουλίου.

Ρ.Γ.

2014-10-21