Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων του νεοσύστατου Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας.Προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο διεθνούς κύρους Ισπανός συγγραφέας, Ελληνιστής και «Πρεσβευτής του Ελληνισμού» Pedro Olalla.

Καλωσόρισμα προς τον Ισπανό συγγραφέα, απεύθυναν, η πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων κα Βιβη Κοψιδά-Βρεττού, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, η προϊσταμένη του ΤΕΙ Ι.Ν. Χριστίνα Μπενέκη κα.
Τη βραδιά συντόνιζε η φιλόλογος Κατερίνα Μαραγκού.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Θοδωρής Σολδάτος καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς.

Ο κόσμος που παρακολούθησε τις ομιλίες ήταν τόσο πολύς, που χρειάστηκε να τοποθετηθούν καθίσματα και στη διπλανή αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Σίγουρα δεν ήταν ο καταλληλότερος χώρος, αλλά ούτε και ο προγραμματισμένος, αφού η εκδήλωση είχε οριστεί να γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ionion Star, στο οποίο μπήκε εχθές λουκέτο, εξαιτίας της έξωσης.

Η έλλειψη ενός κατάλληλου χώρου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, κάνει ολοένα και περισσότερο επιτακτική την προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την απεπεράτωση του έργου του θεάτρου της Λευκάδας.

 

2014-10-31