Σύγκρουση φαβορί στο Ψυχικό

Με το μεγάλο ματς του Ψυχικού, ανάμεσα σε δύο εκ των φαβορί για την άνοδο να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα, ανοίγει αύριο (Σάββατο 1/11) η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σπουδαίες αναμετρήσεις και σε Μετς και Λιβαδειά όπου δοκιμάζονται οι πρωτοπόροι, σε μια ημέρα που - ως συνήθως - δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια. Αναλυτικά:

ΨΥΧΙΚΟ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δύο από τα υψηλότερα μπάτζετ της Α2 κοντράρονται απόψε στο παρκέ του κλειστού του Ψυχικού. Η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη φιλόδοξη Δόξα Λευκάδας σε μια αναμέτρηση με ξεχωριστή σημασία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αμφότερες οι ομάδες θεωρούνται εκ των φαβορί για την άνοδο και διαθέτουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία, επιπέδου Α1, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Αμφίρροπη αναμέτρηση, με το Ψυχικό να έχει ένα μικρό προβάδισμα, λόγω έδρας. Πλήρης οι Λευκαδίτες, που αναμένεται να έχουν και τη συμπαράσταση κάποιων φίλων τους από την Αθήνα, σε αντίθεση με το Ψυχικό το οποίο θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Σπύρο Πάνου (θλάση στο δικέφαλο) που θα μείνει ακόμη δύο εβδομάδες εκτός δράσης.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΛΑΥΡΙΟ: Δυνατή εκτός έδρας δοκιμασία περιμένει το πρωτοπόρο και αήττητο Λαύριο. Οι "κυανοκίτρινοι" φιλοξενούνται στο Μετς από το Παγκράτι και στοχεύουν να κάνουν το "τέσσερα στα τέσσερα", προκειμένου να κρατηθούν στη κορυφή. Οι γηπεδούχοι είναι πάντως αυτοί που... καίγονται περισσότερο για τη νίκη, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη σεζόν και θέλουν αν αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τη καυτή τους έδρα, η οποία αναμένεται να μαζέψει πολύ κόσμο το απόγευμα του Σαββάτου. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το Λαύριο, ενώ από το Παγκράτι είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Χατζηνικόλα.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Ο έτερος πρωτοπόρος Φίλιππος, έχει και αυτός δύσκολη αποστολή στη Λιβαδειά κόντρα στη νεοφώτιστη τοπική ομάδα. Το συγκρότημα της Βοιωτία ψάχνει τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα προκειμένου να... ξεμπουκώσει και κόντρα στην ισχυρή ομάδα της Βέροιας θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έχουν σαφώς λιγότερο άγχος και πίεση, όμως δεν πρόκειται να αφήσουν χαμένη όποια ευκαιρία τους δοθεί, καθώς με τη τέταρτη σερί νίκη τους θα έχουν κάνει αποφασιστικής σημασίας βήμα για τη γρήγορη εξασφάλιση της σωτηρίας, που είναι και ο βασικός στους στόχους. Τραυματίες από πλευράς Φίλιππου οι Τριχόπουλος - Λευκάδιτης.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΦΗ: Σπουδαίο ματς στο Κερατσίνι, με τον Εθνικό να κοντράρεται με τον ΟΦΗ σε μια άτυπη ρεβάνς του αγώνα του Κυπέλλου του περασμένου Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο, που είχε βρει νικητές τους Πειραιώτες. Οι Κρητικοί θα προσπαθήσουν να πάρουν... εκδίκηση, όχι τόσο λόγω "βεντέτας" αλλά για να παραμείνουν στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Παιχνίδι που δεν προσφέρεται για προγνωστικά με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανές, μέχρι στιγμής, για το καλύτερο και το χειρότερο...

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ένα από τα λίγα ματς της αγωνιστικής που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτό της Τρίπολης. Ο Αρκαδικός υποδέχεται τον ουραγό και χωρίς νίκη Ερμή Λαγκαδά και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στην Αθήνα από τον Αετό και δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο για νέο στραβοπάτημα, ειδικά μέσα στην έδρα τους. Για ακόμη ένα ματς θα απουσιάσει ο τραυματίας Πέτρος Νοέας. Ο Ερμής ψάχνει ακόμη τα πατήματα του όμως δεδομένης και της αρνητικής εκτός έδρας παράδοσης του, δύσκολα θα καταφέρει να κάνει "σεφτέ" στη Τρίπολη.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΤΟΣ: Στο άδειο για ακόμη μια αγωνιστική Ιβανώφειο (λόγω της γνωστής τιμωρίας του Ηρακλή), ο "Γηραιός" φιλοξενεί τον πολλά υποσχόμενο Αετό. Οι "κυανόλευκοι" έχουν την εμπειρία της κατηγορίας και στην έδρα τους είναι θεωρητικά το φαβορί. Οι νεοφώτιστοι όμως έχουν δείξει από το ξεκίνημα της σεζόν μια σταθερότητα στην απόδοση τους (είτε κερδίζουν όπως έκαναν με τον Αρκαδικό, είτε χάνουν) και χωρίς άγχος και πίεση θα παλέψουν για το πρώτο τους "διπλό" στη κατηγορία.

ΚΑΒΑΛΑ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Φαβορί υπάρχει και στο κλειστό της Καλαμίτσας, στη συνάντηση της γεμάτη εμπειρίας Καβάλας με τον γεμάτο νιάτα Ηλυσιακό και αυτό είναι οι γηπεδούχοι. Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, τη πρώτη τους στο πρωτάθλημα, οι "κυανόλευκοι" καλούνται να εκμεταλλευθούν το πλούσιο ρόστερ τους και να επιστρέψουν στις επιτυχίες, κόντρα σε μια ομάδα που παλεύει όχι μόνο κάθε αγωνιστική, αλλά και κάθε ημέρα για την ύπαρξη της... Η απουσία του Φακοπουλίδη είναι δεδομένη για τους "κιτρινόμαυρους" που χωρίς πίεση θα παλέψουν για την έκπληξη...

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Ιβανώφειου (κ.θ.) η οποία θα αρχίσει στις 4 μ.μ.

basketblog.gr

2014-11-01