Εργάζονταν με διάθεση προσφοράς τις ημέρες του Πάσχα

Τις γιορτινές μέρες του Πάσχα όταν οι περισσότεροι εργαζόμενοι απολαμβάνουν την αργία περνώντας οικογενειακές στιγμές ξένοιαστοι από τη δουλειά τους, υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες και εργαζόμενοι που ακόμα και τις δύο ημέρες του Πάσχα δουλεύουν.

Μάλιστα οι υποχρεώσεις τους πολλαπλασιάζονται καθώς πρέπει να εξυπηρετήσουν πολύ περισσότερους πελάτες από ότι συνηθίζουν να κάνουν καθημερινά.

Προκειμένου   να μάθουμε κυρίως,  πώς είναι να εργάζεται κανείς τις γιορτινές αυτές ημέρες ,  επισκεφτήκαμε επιχειρήσεις της  πόλης της Λευκάδας και συνομιλήσαμε με επαγγελματίες και εργαζόμενους  που το φετινό Πάσχα με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση  εργάζονταν.

Για το λόγο αυτό επισκεφθήκαμε τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα  μερικά καταστήματα της πόλης της Λευκάδας , τα οποία λειτουργούσαν κανονικά όλες αυτές  τις ημέρες, προσφέροντας ασταμάτητα τις υπηρεσίες τους σε επισκέπτες και ντόπιους.

Ξεκινήσαμε από το ζαχαροπλαστείο του Σταύρακα,  που βρίσκεται στον Άγιο Μηνά. Εκεί συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος  Αντρέα Σταύρακα, ο οποίος μας είπε:


Κ. Σταύρακα, θα  θέλαμε να μας πείτε πώς ήταν η κίνηση τις μέρες του Πάσχα

Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή η κίνηση και σε αυτό συνέβαλε πολύ ο καιρός. Όταν έχει πολύ καλό καιρό  ο κόσμος βγαίνει.  Νομίζω ότι ήταν μία εξίσου καλή χρονιά όπως και η περσινή, παρόλο που πέρυσι είχαμε εκλογές. Φέτος όμως πήγαμε ακόμα καλύτερα στην κατηγορία τη δική μας, τουλάχιστον .

Πως μπορεί ένας επιχειρηματίας όπως εσείς, να συνδυάσει την εργασία του, με τον εορτασμό του Πάσχα μαζί με την οικογένειά του;

Να σας πω την αλήθεια, ποτέ μου δεν έχω κάνει Πάσχα. Είμαι από μικρός στη δουλειά και όλο με τα μαγαζιά ασχολούμαι αυτές τις ημέρες. Οπότε δεν ξέρω πως είναι. (γελώντας).

Σας ευχαριστούμε. Να είστε καλά και χρόνια πολλά

Χρόνια πολλά  σε όλους!

Στη συνέχεια,  κατευθυνθήκαμε στην κεντρική αγορά της πόλης και  συγκεκριμένα στο κατάστημα με τοπικά κυρίως  παραδοσιακά προϊόντα il Sapore .  Εκεί συνομιλήσαμε, με την Ντενίσα που εργάζεται εκεί,  που μας είπε:


Πώς είναι να δουλεύεις αυτές τις ημέρες;

Είναι λίγο περίεργο, γιατί βλέπεις όλο τον κόσμο που κάνει βόλτες, αλλά εντάξει εμείς που χρειαζόμαστε πολύ τη δουλειά, δουλεύουμε.

Πως είναι ο κόσμος που εξυπηρετείτε; Είναι απαιτητικοί, πώς συμπεριφέρονται;

Τώρα το Πάσχα ήταν μια χαρά, όλοι. Εντάξει υπάρχουν και οι περίεργοι εννοείται, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλά.

Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κάναμε μία επίσκεψη στο Taste and Coffee το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του σχεδόν όλο το 24ωρο. Εκείνη την  ώρα σχόλαγε ο Γιάννης, που εργάζεται στην κουζίνα του καταστήματος , ο οποίος μας είπε:


Πως νιώθεις που εργαζόσουν όλες αυτές τις ημέρες του Πάσχα;

Ήταν αρκετά κουραστικά καθώς είχε πολύ κόσμο η Λευκάδα, αλλά όταν συνεργάζεσαι με άτομα που μπορεί να βγει η δουλειά, είναι σίγουρα πιο ευχάριστα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό σε οποιαδήποτε δουλειά, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες.

Δείχνουν κατανόηση οι πελάτες, όταν έχεις να εξυπηρετήσεις πολύ κόσμο;

Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου δείχνει κατανόηση καταλαβαίνει αν αργήσουν οι παραγγελίες ή αν καθυστερήσουμε εμείς να την ετοιμάσουμε. Υπάρχει πάντα όμως και μία μικρή μερίδα ανθρώπων οι οποίοι θα κάνουν παράπονα, το οποίο μέχρι ένα ορισμένο σημείο μπορεί να είναι φυσιολογικό.

Επισκεφθήκαμε τέλος το εστιατόριο της Μαργαρίτας στην παραλία της πόλης, όπου  μιλήσαμε με τον Ηλία που είναι σερβιτόρος  καθώς και με την ιδιοκτήτρια, τη Μαργαρίτα, που μας είπαν.

Ηλία  πως νιώθεις που εργάζεσαι τις ημέρες αυτές του Πάσχα;

Είναι και καλά και κακά. Το καλό είναι ότι δουλεύεις, το κακό είναι ότι δεν μπορείς να βγεις, να διασκεδάσεις.

Ο κόσμος έχει κατανόηση αυτές τις μέρες που έχει πολλή δουλειά στο να περιμένει, είναι απαιτητικός ή δείχνει κατανόηση;

Οι περισσότεροι  δεν δείχνουν  κατανόηση. Είναι αρκετά απαιτητικοί. Τους καταλαβαίνω όμως καθώς όταν πεινάς είσαι περισσότερο ανυπόμονος. Προσπαθούμε και εμείς για το καλύτερο.

Μαργαρίτα πως είναι το Πάσχα όταν δουλεύεις;

Σίγουρα είναι δύσκολα,  αλλά όταν βλέπεις τη δουλειά όχι μόνο σαν επάγγελμα,  αλλά και σαν προσφορά,  νιώθεις καλύτερα.

Πώς ήταν η κίνηση τις ημέρες αυτές;

Με βοηθό τον καιρό, η κίνηση ήταν πολύ ικανοποιητική.

Είναι γεγονός πλέον, πως η πλειοψηφία των Λευκαδίτικων επιχειρήσεων προσφέρουν στους πελάτες τους υψηλό επίπεδο υπηρεσιών,  όλες τις εποχές του χρόνου, και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

22:19:15

2015-04-14