Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδας

Με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργία για την Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, όπου τέθηκαν τόσο από την κεντρική ομιλία του πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας Χρήστο Βεργίνη, όσο και από τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των σωματείων που συμμετείχαν στην απεργία, τα εξής αιτήματα που αφορούν στον τομέα της υγείας:

-Την άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Λευκάδας καθώς και η στελέχωση των υπόλοιπων κλινικών και τμημάτων.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα δουλεμπορικά-εργολαβικά συνεργεία

-Μονιμοποίηση των επικουρικών, εργολαβικών και Voucher.

-Να δοθούν άμεσα όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

-Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση

Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς καμία προϋπόθεση σε όλους ανασφάλιστους ή μη

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Πιο συγκεκριμένα στην απεργία ακόμη συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, η ΕΛΜΕ Λευκάδας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας, η τριμερής επιτροπή των γιατρών του Νοσοκομείου και ο Σύλλογος των Δασκάλων.

Όλοι τόνισαν, πως απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάκτηση των δικαιωμάτων του λαού, είναι ο κοινός αγώνας.

Την δραματική πραγματικότητα περιέγραψε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βεργίνης, ο οποίος είπε πως αύριο, στο νοσοκομείο εφημερεύουν μόνο δύο γιατροί, ένας παθολόγος και ένας νευρολόγος, τη στιγμή που η παθολογική κλινική παραμένει εδώ και τρεις μήνες κλειστή. «Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε πόσο δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια είπε πως οι μεθοδευμένες αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων οδήγησαν στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών του νοσοκομείου Λευκάδας, του Κ.Υ. Βασιλικής και του ΕΚΑΒ. Επιπλέον, τόνισε πως οι πολίτες, αναγκάζονται πλέον να πληρώνουν για τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που κάποτε θεωρούνταν δημόσιο αγαθό.  Τέλος κάλεσε όλους να μη συμβιβαστούν με τις επιδιώξεις του Υπουργείου Υγείας λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικούς γιατρούς, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της ιδιωτικοποίησης στη δημόσια υγεία και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.

2015-05-20, 14:03:17