«Zωνοποιείται» το Πόρτο Κατσίκι για την ασφάλεια των λουομένων


Το θέμα της παραλίας του «Πόρτο Κατσίκι», η οποία με την κατάλληλη σήμανση θα παραμείνει ανοικτή, αυτό το καλοκαίρι, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα θέμα το οποίο μπήκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης.

Την αντίθεση του να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο, εξέφρασε ο Θανάσης Καββαδάς, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα πολύ λεπτό θέμα και από την στιγμή που υπάρχει η Έκθεση του Καθηγητή κύριου Λέκκα, καθώς και η έκθεση του Τεχνικού κλιμακίου, για ευνόητους λόγους η όποια δημόσια συζήτηση θα έκανε κακό.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Χαλικιά και τους επικεφαλής των παρατάξεων και να παρθεί εκεί μια απόφαση και όχι να συζητηθεί δημόσια .
Ο Δήμαρχος βρήκε την πρόταση του κύριου Καββαδά λογικότατη και θα την αποδεχόταν ωστόσο τα χρονικά περιθώρια πιέζουν και το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί μετά από είκοσι μέρες, όπως ανέφερε ο κύριος Δρακονταειδής.

Στην ενημέρωση του ο Δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής αναφέρθηκε αναλυτικά στις κινήσεις του Δήμου για να αντιμετωπιστεί το θέμα καταθέτοντας την πρόταση του Δήμου μέσω της εισήγησης.
Ο κύριος Δρακονταειδής ανέφερε ότι πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι λουόμενοι, καθώς «ζωνοποιείται» το Πόρτο Κατσίκι, υπάρχουν πολύ μεγάλα ελεύθερα τμήματα στα οποία θα οριοθετηθούν με πασσάλους, που πιθανότατα θα συνδέονται μεταξύ τους με σχοινί και επιπροσθέτως θα τοποθετηθούν τρεις πινακίδες συγκεκριμένων διαστάσεων και τύπου βάση του Νόμου , που θα αναγράφουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και επισημάνσεις με την θέση τοποθέτησης τους να είναι στο Δημοτικό Πάρκινκ, στην περιοχή πριν την υπάρχουσα κλίμακα που οδηγεί στην παραλία, καθώς και στην παραλία προκειμένου να είναι ορατές σε εμφανές σημείο.

διαβάστε τη συνέχεια στο lefkadatoay.gr

00:35:54

2015-05-22