Οι μικροί έδειξαν τον δρόμο

 

Η ακαδημία  του Τηλυκράτη κατέκτησε την Κυριακή 21 Ιουνίου, το πρώτο στην ιστορία πρωτάθλημα παμπαίδων που διοργάνωσε η Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας, νικώντας στον τελικό της διοργάνωσης και στα πέναλτι με 5-4  την ομάδα  Αθλόπολις Πρέβεζας.

Η επιτυχία των ενδεκάχρονων και δωδεκάχρονων του Τηλυκράτη αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς ήρθε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά που ήθελαν μεγάλο φαβορί την ομάδα της Πρέβεζας των  Μπέκα και Ντοματά.

Το ματς διεξήχθη στο γήπεδο Σφακιωτών, παρουσία διακοσίων  και πλέον θεατών, οι οποίοι απόλαυσαν ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό θέαμα, με συναρπαστική εξέλιξη, και στο τέλος χειροκρότησαν όλους τους πρωταγωνιστές.

Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, οι μικροί της Πρέβεζας μπήκαν στο γήπεδο με τον αέρα του φαβορί, βγήκαν μαζικά στην επίθεση και κατάφεραν να προηγηθούν στο τρίτο μόλις λεπτό με μακρινό σουτ του Λύτρα.

Συνέχισαν μάλιστα στον ίδιο ρυθμό μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου, δημιουργώντας μικροευκαιρίες, αλλά η άμυνα των τυπικά γηπεδούχων βρήκε τις λύσεις να ανταπεξέλθει στην πίεση.

Από το σημείο αυτό και μετά, οι παίχτες του κόουτς Παναγιώτη Βαγενά, άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, ανέβασαν την πίεση και άρχισαν να δημιουργούν κινδύνους στην αντίπαλη εστία.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου μάλιστα ο Ιάσονας Λάμπρης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα, όταν σε μια αντεπίθεση βρέθηκε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του κόουτς Πάνου Βαγενά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, παρουσιάσθηκε σε άριστη φυσική κατάσταση, και κατάφερε να ανατρέψει τις έως τότε ισορροπίες του ματς.

Η αμυντική γραμμή ήταν απροσπέλαστη, με κορυφαίο τον αμυντικό ογκόλιθο κεντρικό στόπερ Αντώνη Δελλαπόρτα ο οποίος ήταν στην κυριολεξία αλάνθαστος. Οι υπόλοιποι της άμυνας Γράψας Λιάλιος και Πατρίκιος ήταν απροσπέλαστοι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και κράτησαν μακριά από την εστία του Γεωργίτση τους επικίνδυνους Πρεβεζάνους επιθετικούς.

Στον χώρο του κέντρου δέσποζε η μορφή του Σπύρου Θειακού, ο οποίος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ξεδίπλωσε στο γήπεδο όλο το ποδοσφαιρικό ταλέντο του, αφού ήταν αυτός που πάτησε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου βοηθώντας ανασταλτικά την ομάδα του ενώ παράλληλα κατηύθυνε με μαεστρία, και κάθε επιθετική προσπάθεια των συμπαικτών του.

Κοντά του ο Τάσος Βερύκιος, ήταν αυτός που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κράτησε την μπάλα στα πόδια του, δίνοντας ανάσες στους συμπαίκτες του που δεχόταν την πίεση των αντιπάλων τους. Ευστόχησε μάλιστα και στο κρίσιμο τελευταίο πέναλτι χαρίζοντας στους συμπαίκτες του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο τρίτος της παρέας Νίκος Λογαράς με ανεξάντλητες δυνάμεις, θύμιζε τανκς που οι Πρεβεζάνοι μεσοαμυντικοί  αδυνατούσαν να ανακόψουν,  παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους, και τελικά καταγράφεται δίκαια στους πλέον διακριθέντες του ματς.

Η επιθετική τριπλέτα των ταχύτατων Λάμπρη, Καλογεράκη και Πλατυπόδη, έκανε άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενουμένων κυρίως στις αντεπιθέσεις, σε μία εκ των οποίων δέκα λεπτά πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα ήρθε και η ισοφάριση. Ο Κώστας Πλατυπόδης με κοντινό πλασέ ήταν ο χρυσός σκόρερ της ισοφάρισης που έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι, και  συμπαίκτες και φιλάθλους στον έβδομο ουρανό.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο γκολκίπερ Γεωργίτσης έγινε ο ήρωας του αγώνα, αποκρούοντας το τελευταίο χτύπημα του Τσούτση δίνοντας στον Βερύκιο την ευκαιρία να σφραγίσει το τελικό σκορ.

Για την ιστορία, αγωνίσθηκαν για τον Τηλυκράτη οι: Γεωργίτσης -Δελλαπόρτας-Χ.Λιάλιος-Γράψας-Θειακός-Βερύκιος-Καλογεράκης-Λάμπρης-Πλατυπόδης -Λoγαράς και Πατρίκιος.

Το παράπονο των ανθρώπων του Τηλυκράτη, ήταν ότι ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός, δεν καλύφθηκε δημοσιογραφικά από τα Μ.Μ.Ε. του νησιού μας.

Πρόεδρος Πίου

15:54:33

2015-07-01