Συνέντευξη του Προέδρου του Τηλυκράτη Τριαντάφυλου Βλάχου

Συνέντευξη παραχώρησε στο lefkadanews ο Πρόεδρος του Τηλυκράτη κ. Τριαντάφυλος Βλάχος. Ο Πρόεδρος του Τηλυκράτη απάντησε στα ερωτήματα μας σχετικά με την πορεία της ομάδας την περσινή περίοδο,το μεταγραφικό σχεδιασμό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και για τους φετινούς στόχους της ιστορικής ομάδας της Λευκάδας.

Διαβάστε παρακάτω τι μας είπε.


Ο Τηλυκράτης πέρυσι έκανε ένα νέο ξεκίνημα στη μακρά ιστορία του. Πείτε μας πώς βιώσατε την κίνηση αυτή.

Κάναμε ένα καλό νέο ξεκίνημα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για τη χώρα μας, στηριζόμενοι όλοι πάνω στην υποχρέωση που έχουμε σαν Λευκαδίτες να κρατήσουμε ζωντανό τον Τηλυκράτη μέσα στα γήπεδα και κοντά στη κοινωνία.

Ένοιωσα συγκίνηση και νοσταλγία στη βράβευση των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών μας, αλλά και πολύ ζεστές και ανθρώπινες στιγμές με τους νέους. Βλέποντας δε  τα μικρά παιδιά με του γονείς τους στις ακαδημίες μας, νιώθεις να παίρνεις ενέργεια.

Πώς είδατε το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας;

Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρων και ανταγωνιστικό μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Είστε ευχαριστημένος με την πορεία του Τηλυκράτη στο περσινό πρωτάθλημα;

Βέβαια. Ήταν μια καλή αρχή και ελπίζουμε σε μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Ο φίλαθλος κόσμος της Λευκάδας ήταν κοντά στην ομάδα;

Οι φίλαθλοι του Τηλυκρατη είναι πάντα κοντά στην ομάδα και προσφέρουν τη βοήθειά με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους φιλάθλους στη Λευκάδα. Θέλουμε ακόμη περισσότερους στο γήπεδο, να χειροκροτήσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά μας, που τα δίνουν όλα για την ομάδα, αφήνοντας πίσω άλλες υποχρεώσεις τους.

Φέτος αναλάβατε πρόεδρος στην ομάδα. Ποιος είναι ο αγωνιστικός στόχος του Τηλυκράτη στο νέο πρωτάθλημα;

Να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο προσφέροντας θέαμα και να κερδίζουμε κάθε παιγνίδι.

Τελικός στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλου, του πρωταθλήματος και φυσικά η άνοδος  στην Γ΄ εθνική με τα δικά μας παιδιά. Είναι αυτό που μας αξίζει και που μας ανήκει. Τίποτα παραπάνω.

Υπήρξε μία προσπάθεια για συνένωση του Τηλυκράτη με τον Πανλευκάδιο. Γιατί δεν προχώρησε;

Δημιουργήθηκε ένα αδιέξοδο με τις ακαδημίες το οποίο δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε. Το πλάνο ήταν ο ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ να είναι ομάδα πρωταθλητισμού και ο Πανλευκάδιος η ομάδα υποδομής, που θα προετοίμαζε παίκτες για να ενσωματωθούν στον Τηλυκράτη. Το αδιέξοδο δημιουργήθηκε όταν ο ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ έπρεπε να <κλείσει> τις μόλις ενός έτους ακαδημίες του, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό να γίνει αυτή τη στιγμή λόγω ηθικών (και όχι μόνο) υποχρεώσεων που έχουμε  αναλάβει. Αντιπροτείναμε λοιπόν, για να μην χαλάσει το όνειρο της συνεργασίας, να παραμείνουν οι Ακαδημίες και των δυο ομάδων όπως είναι για ένα χρόνο και εφόσον η συνεργασία θα έχει προχωρήσει, να το δούμε πάλι το θέμα. Η πλευρά του Πανλευκάδιου το αρνήθηκε και οι συζητήσεις πάγωσαν.  

Από ότι βλέπουμε ο Τηλυκράτης έχει μπει δυνατά στη μεταγραφική περίοδο καθώς έκανε σημαντικές μεταγραφές (Ιασωνίδης- Δημουλιάς Ορφανός Καταγής Λάμπρος κα). Έχει συμπληρωθεί το ρόστερ της ομάδας; Θα γίνουν και άλλες μεταγραφές;


Η λέξη μεταγραφές δεν μας αντιπροσωπεύει ακριβώς.

Όσοι ήταν ήδη στην ομάδα και όσοι ήρθαν φέτος είναι εθελοντές.

Αν θα έρθουν κι άλλοι, δεν ξέρω, δα δούμε...

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα;


Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε βοηθητικό γήπεδο και βοηθητικούς χώρους προπόνησης γενικότερα.  Ελπίζω να βρεθεί μια λύση σύντομα.


Έχετε να μας πείτε κάτι άλλο; Σχεδιάζετε κάτι άλλο, ποιες είναι οι προτεραιότητες;


Η φετινή χρόνια θα είναι δυσκολότερη  και καθοριστική για το μέλλον του σωματιου.  Πρέπει να βοηθήσουν  και να πιστέψουν σε αυτή τη προσπάθεια ακόμα περιςοτεροι να αφήσουμε τις οποίες προσωπικές αντιπαραθέσεις και να βάλουμε τον Τηλυκράτη πάνω από αυτές.

Στηρίζοντας τον Τηλυκράτη στηρίζουμε τη Λευκάδα μας.

Ευχαριστούμε την Αθήνα Βρετού για την συμπαράσταση που μας έδειξε, με  την παραχώρηση του χώρου που χρησιμοποιούμε σαν γραφεία, στο εμπορικό κέντρο.

Προσπαθούμε να  ψηφιοποιήσουμε και να σωςουμε το Ιστορικό αρχείο του Τηλυκράτη. Χρειάζεται χρηματοδότηση που ελπίζουμε να βρεθεί.

Θέλουμε να καθιερώσουμε τις εθελοντικές δράσεις που ξεκινήσαμε πέρυσι, δημιουργώντας ξεχωριστή Ομάδα Εθελοντισμού.

Τέλος έχει ξεκινήσει η κατασκευή ιστιοσελιδας και η μηχανοργάνωση για τη διαχείριση των εγγράφων και των οικονομικών του σωματείου, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τη διαχείριση των χρημάτων και του σωματείου γενικότερα.

Κ Βλάχο να σας ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας και στον Τηλυκράτη.

20:30:53

2015-07-25