Το κουαρτέτο της Τρόικας πάλι κοντά μας από σήμερα

Οι επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών ( ΕΚΤ, Κομισιόν,ΔΝΤ και ESM) φτάνουν αύριο στην Αθήνα για τον κύριο κορμό των συζητήσεων για το τρίτο Μνημόνιο.


Η Τρόικα που έγινε Θεσμοί...επιστρέφει τώρα ως κουαρτέτο για να προετοιμάσει με την κυβέρνηση το 3ο μνημόνιο.     

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Οικονομικών, αύριο Τετάρτη θα καταφτάσουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών υπό την καινούργια τους σύνθεση.

Έτσι, αύριο αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά η νέα εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου,η φήμη της έχει προηγηθεί λόγω της θητείας της στην Κύπρο.

θα συνοδεύεται από τους

- Ντέκλαν Κοστέλο (είναι ο γνωστός μας πλέον εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)

- Ράσμους Ρέφερ (εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και

- Νίκολα Τζιαμαρόλι (είναι ο εκπρόσωπος του ESM).
Σε ρυθμό εξπρές οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν νωρίτερα ότι οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το πρωί με τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχιστούν και σήμερα το απόγευμα σε διάφορες ομάδες εργασίας.

Οι συζητήσεις γίνονται και στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι των θεσμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων ενώ υπήρξαν και συναντήσεις με Έλληνες Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει «follow-up» το Σαββατοκύριακο.

thetoc.gr

02:32:42

2015-07-29