Βραδιά αφιερωμένη στους Τσουκαλαδιώτες ποιητές

Βραδιά αφιερωμένη στους Τσουκαλαδιώτες ποιητές, ήταν η χθεσινή, για το χωριό των Τσουκαλάδων Λευκάδας, το οποίο φημίζεται για την έντονη πνευματική του κληρονομιά καθώς και για την πολιτιστική αλλά και αθλητική του δραστηριότητα. (βλ Τσουκαλαδιώτικα και Βεργίνεια - εκδηλώσεις αφιερωμένες στα γράμματα και τον πολιτισμό και στον αθλητισμό αντίστοιχα, που διοργανώνονται κάθε χρόνο).

Θέλοντας, λοιπόν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων, να τους τιμήσει, αλλά και να δώσει ώθηση στους νεότερους, προβάλλοντας το έργο τους, αποφάσισε να διοργανώσει μία βραδιά ποίησης,

Συγκεντρώθηκε έτσι το δημιουργικό πνεύμα πέντε ποιητών, διαφορετικού ύφους, θεματικής και τεχνικών, στην περιοχή Καλυβάκια, το οποίο συνοδεία των μελωδικών ήχων της ζωντανής μουσικής, σε ταξίδευε σε νοερά ταξίδια, συντροφιά με το γεμάτο φεγγάρι.

Κοινός ωστόσο παρανομαστής και των πέντε, οι παιδικές μνήμες από το χωριό των Τσουκαλάδων, που αποτελούν το τωρινό τους πλέον εφόδιο, με το οποίο ανοίγουν «το πορτάκι της ποίησης», όπως το χαρακτήρισε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Τιτίνα Ροντογιάννη, φιλόλογος, για να καλωσορίσουν τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους μία ανάσα ξεκούρασης και αναστοχασμού, από το φορτίο της καθημερινότητας.

Οι ποιητές που παρουσίασαν μέρος των ποιητικών τους συλλογών ήταν οι εξής: Λάμπρος Βρεττός, Παναγιώτης Ροντογιάννης, Κώστας Σταματέλος, Νόνη Σταματέλου, Αγγελική Τυπάλδου.

 

Από αριστερά: Αγγελική Τυπάλδου, Νόνη Σταματέλου, Τιτίνα Ροντογιάννη, Κώστας Σταματέλος, Λάμπρος Βρεττός, Παναγιώτης Ροντογιάννης

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά τα παιδιά: Χριστίνα Γράψα, Βίβιαν Μεσσήνη και Πόπη Τυπάλδου

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του Κώστα Βεργίνη

2015-08-03, 12:43:39