Επίσκεψη της Δ/ντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα στον Περιφερειάρχη

Τη Δ/ντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και πρώην αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα και τους συνεργάτες της, υποδέχθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η κα. Λαμπράκη - Πλάκα βρίσκεται στην Κέρκυρα προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση του έργου: «Πόλη, ύπαιθρος, θάλασσα: διαδρομές τέχνης και φιλοξενίας στο νησί της Κέρκυρας», που πραγματοποιείται απόψε στο Παράρτημα Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κάτω Κορακιάνα. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007 - 2013.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στη Δ/ντρια της Εθνικής Πινακοθήκης τους στόχους του για τα Ιόνια Νησιά σε επίπεδο υποδομών και μεγάλων έργων (χωροταξικό, διαχείριση απορριμμάτων κλπ.) αλλά και σε δράσεις όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Κοινό σημείο σύγκλισης των δύο πλευρών ήταν η πεποίθηση ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα στον πολιτισμό, καθώς και ότι ο συνδυασμός πολιτισμού - τουρισμού μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο.

«Συνδυάζουμε τον τουρισμό με τον πολιτισμό στο έργο που παρουσιάζουμε», εξήγησε η κα. Λαμπράκη-Πλάκα συμφωνώντας με τον κ. Γαλιατσάτο για την αναγκαιότητα διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων μέσα από την ανάδειξη του πλούσιου πολιτισμού των νησιών.

Η κα. Πλάκα επίσης ζήτησε τη συνδρομή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του δεύτερου κτιρίου που ανήκει στην Εθνική Πινακοθήκη στην Κέρκυρα ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί ως χώρος στέγασης περιοδικών εκθέσεων, διαλέξεων κλπ.

Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε καταρχήν θετικός αφού εξετάσει και ιεραρχήσει και τα υπόλοιπα έργα πολιτισμού που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν τέλος ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας, παγίωσης και ενίσχυσης με προγράμματα και δράσεις προβολής του Παραρτήματος Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης, ώστε να αποτελέσει σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικών συναντήσεων.

21:29:51

2015-10-24