Αλεξιάδης: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες του Υπ. Οικονομικών για την Λευκάδα μετά τον σεισμό-Παράταση για την υποβολή ΦΠΑ


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης παρουσίασε στη Βουλή τους τρεις άξονες του Υπ. Οικονομικών για την Λευκάδα μετά τον σεισμό.


Ο πρώτος άξονας σύμφωνα με τον κο Αλεξιάδη είναι η παράταση των προθεσμιών των φόρων που λήγουν για επιχειρήσεις Λευκάδας. Ηδη σήμερα με εγκύκλιο του δίνει παράταση σε μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων όπως η παράταση υποβολής ΦΠΑ Το υπουργείο προτείνει την υιοθέτηση του μοντέλου της Κεφαλονιάς ως προς τον ΕΝΦΙΑ ώστε να υπάρχουν απαλλαγές είτε συνολικά για το νησί είτε για οικίες με ζημιές. Τρίτον θα εξεταστεί το αίτημα του Δήμου για απαλλαγή του Δήμου κ της Περιφέρειας από ΦΠΑ για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών.



Παραταση για την υποβολή ΦΠΑ για τους κατοίκους της Λευκάδας


Παράταση για τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης ΦΠΑ κατοίκους της Λευκάδας δίνει το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΓΓΔΕ

Παρατείνονται μέχρι και τις 29.1.2016 οι προθεσμίες υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων, που η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 26.11.2015, 28.12.2015 και στις 26.1.2016, για τους υποκείμενους που έχουν την έδρα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στο Δήμο Λευκάδας της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Επίσης παρατείνονται μέχρι και την 29.1.2016 για τους ανωτέρω υποκείμενους: α) Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ που η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 30.11.2015 και στις 31.12.2015. Οι προθεσμίες καταβολής του φόρου που τυχόν προκύπτει από τις ανωτέρω δηλώσεις ΦΠΑ. Η ίδια ημερομηνία είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις στην περίπτωση επιλογής της καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις. Οι ανωτέρω δηλώσεις ΦΠΑ και ανακεφαλαιωτικοί πίνακες υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο, σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις.

www.dikaiologitika.gr

22:35:50

2015-11-26