Τον ΑΓΣΙωαννίνων αντιμετώπίζει η Δόξα στον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος

Η Α2 μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων, πλέον και μέσω τηλεόρασης, αλλά η Δόξα και οι μικρότεροι αθλητές της έχουν την δική τους καθημερινότητα. Η Αντρική ομάδα, αντιμετωπίζει αύριο τον Φίλιππο Βέροιας σε ένα παιχνίδι, πριν την διακοπή των γιορτών, που κρύβει πολλές παγίδες και θέλει με την νίκη της να κλείσει το 2015.

Με συγκέντρωση και διάθεση για να αποδείξει ότι η ΄΄κακή΄΄ ήττα στο Ρετζίκι, ανήκει στο παρελθόν, είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα.

Η Εφηβική ομάδα, όμως της Δόξας, την Κυριακή, στο κλειστό της Άρτας, έχει την ευκαιρία, να κερδίσει τον πρώτο τίτλο των ηλικιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ. Αντιμετωπίζει στον Τελικό της διοργάνωσης τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι δυο ομάδες έφτασαν μέχρι εδώ αήττητες, η μεν Δόξα, αποκλείοντας, τον ΓΟ Αμφιλοχίας, την ΓΕ Αγρινίου (70-57), και τον Παναιτωλικό Αγρινίου (48-42),ο δε ΑΓΣΙ, τους ΚΑΕ Παραμυθιάς, ΚΕ Φαίακα και ΒΑΟ Άρτας.

Μπορεί το Εφηβικό Πρωτάθλημα, στην Ένωση μας, να γίνεται με λίγους αγώνες και νοκ άουτ, όμως είναι λογικό αν σκεφτεί κάνεις ότι οι ηλικίες των αθλητών που συμμετέχουν είναι τελευταίες τάξεις του  λυκείου και οι πρώτες του πανεπιστήμιου και μοιραία οι πιο πολλοί αθλητές μετακομίζουν στα αστικά κέντρα, για σπουδές. Ευχή όλων να τριτώσει η επιτυχία της ομάδας (κέρδισε το Πρωτάθλημα Μίνι το 2013-14,το Παιδικό Πρωτάθλημα 2014-15).

Η Παιδική ομάδα, κερδίζοντας για δεύτερη φορά την Νικόπολη Πρέβεζας, αυτήν την φορά στο κλειστό της Λευκάδας ,με 61-58 (ήταν νικήτρια και στο πρώτο παιχνίδι με 53-52 στην Πρέβεζα),όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκριση της στην επομένη φάση, αλλά παρέμεινε αήττητη μετά από 16 αγώνες και τερματίζει (υπολείπονται δυο αγώνες με Πύρρο στην Άρτα και Δόξα Άρτας στην Λευκάδα),στην πρώτη θέση του ομίλου

Η Δόξα, δείχνοντας συγκέντρωση και ωριμότητα στο παιχνίδι της, βρήκε λύσεις απέναντι στις άμυνες της πρεβεζάνικης ομάδας (με press  και διάφορες ζώνες) και με σταθερά καλή απόδοση, έστω κι αν η κούραση στα τελευταία λεπτά έπαιξε τον ρόλο της, πήρε μια μεγάλη νίκη που της δίνει αυτοπεποίθηση για καλύτερη συνέχεια. Εκεί που θα βρει μπροστά της πιθανότατα , τον Πήγασο Αγρινίου, τον Αίολο Αστακού και τον ΠΑΣ Ναυπάκτου.

Για την ιστορία:

ΔΟΞΑ-ΣΚ ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 61-58

(Δεκ:19-15,ημιχρονο 31-27,51-42,61-58)

ΔΟΞΑ(ΚΟΓΚΑΣ):Π.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΘΕΡΜΟΣ,ΒΕΡΥΚΙΟΣ,ΚΟΝΤΟΠΡΙΑΣ,

ΚΤΕΝΑΣ,ΛΑΜΠΡΗΣ,Γ.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΛΑΖΑΡΗΣ,ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ,

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ,ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ,ΒΑΓΕΝΑΣ.

21:29:45

2015-12-18