Πως οι έφηβοι της Δόξας νίκησαν τον ΑΓΣΙ και πήραν το πρωτάθλημα

 

Το απαράμιλλο πάθος, το καθαρό μυαλό, η σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού, η άμυνα για σεμινάριο, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, ήταν μερικά από τα όπλα των Αθλητών της Δόξας, που τους οδήγησαν στην κατάκτηση του Εφηβικού Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Τρίτος συνεχόμενος τίτλος, μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Μίνι 2000,την περσινή του Παιδικού, ήρθε να προστεθεί η κατάκτηση του Εφηβικού. Ο τέταρτος συνολικά στο Πρωτάθλημα Εφήβων σε πέντε συμμετοχές.

 

Οι αθλητές του Δημήτρη Κόγκα, ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με σωστή καθοδήγηση και λύσεις σε όλα τα δύσκολα, επέβαλαν τον ρυθμό τους, κέρδισαν τα ριμπάουντ και με την πίστη για την νίκη έδωσαν μέσα κι έξω απ το παρκέ πολλά ΄΄μαθήματα΄΄, αποδεικνύοντας ότι οι τίτλοι κρίνονται στο παρκέ και σε ένα άθλημα πέρα για πέρα δίκαιο, ο καλύτερος κερδίζει ΠΑΝΤΑ.Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και δυο ομάδες πάλεψαν για την νίκη, όμως η Δόξα, πανηγύρισε τον τίτλο.

 

Στο ξεκίνημα, ο ΑΓΣΙ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι (0-3,2-67-12), αλλά η Δόξα με τους Ιωακειμιδη- Π.Σολδατο πλησίασε 11-12,εχοντας όμως  πρόβλημα φάουλ των Τσιριμπαση-Λαζαρη-Ροντογιαννη. Η άμυνα των Γιαννιωτών, προσαρμοσμένη στο μαρκάρισμα του Ιωακειμιδη, έδινε στους Γ. Σολδατο (9π,πριν χρεωθεί με 3 φάουλ))-Μαυρομάτη (3π),την δυνατότητα για εύκολα καλάθια και η Δόξα προσπέρασε 22-18.

 

Ο ΑΓΣΙ με τους Βαγγελη (4π) και Γεωργιου (κέρδιζε εύκολα φάουλ) με 6/6 βολές, προσπέρασε στο ημίχρονο 26-28.Το δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τελείως τις ισορροπίες στον αγώνα. Το 17-14 του δεκαλέπτου (Π.Σολδατος-Ιωακειμιδης-Ροντογιαννης και Γ.Σολδατος),``τιμωρησε`` την άμυνα  ζώνης των Γιαννιωτών,(η Δόξα ξέφυγε για πρώτη φορά 34-30 αρχικα,38-34 στην συνέχεια ),που σκόραραν μόνο βολές, μειώνοντας 43-42 στο δεκάλεπτο.

 

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, η αποφασιστικότητα των Λευκαδιτών, η κερκίδα που ήταν Λευκαδιτικη, η άμυνα της Δόξας που ήταν απροσπέλαστη, έγερναν την ζυγαριά προς το μέρος της. Αρχικα, οι Π.Σολδατος και Ροντογιαννης και ο Καννης, κάνουν το 47-45,ομως το ``μεγαλο``  τρίποντο του Ιωακειμιδη, οι 2/2 βολές του Τσιριμπαση και το καλάθι του Γ. Σολδατου, στέλνουν την διαφορά στο +9 (54-45) για την Δοξα. Οι Γιαννιώτες, πιέζουν στην άμυνα, μερικές φορές με ανορθόδοξο τρόπο (πολλά φάουλ μένουν ασφυριχτα),οι παίχτες της Δόξας, έχουν το πρόβλημα των φάουλ (οι Ροντογιαννης-Γ.Σολδατος αποβάλλονται με φάουλ),το σκορ 60-56,στο δίλεπτο. Η Δόξα, που μέχρι τότε είχε κερδίσει 14 βολές (εύστοχες 7),κερδίζει έστω και δύσκολα τα φαουλ, οι παίχτες της μένουν ψύχραιμοι στις βολές (έστω και με 5/10)  και το σφύριγμα της λήξης, δινει το ξεκίνημα των πανηγυρισμών μαζί με τους 40 περίπου φίλους της ομάδας στην κερκίδα. Η Δόξα, ήταν η καλύτερη ομάδα του Πρωταθληματος, οι αντίπαλοι της στους προηγούμενους αγώνες (ΓΕ Αγρινιου-Παναιτωλικος)  ήταν πολύ καλύτεροι των αντίστοιχων του ΑΓΣΙ και η Γιαννιώτικη ομάδα, είχε πιο έμπειρους και μεγαλύτερους  ηλικιακά παίχτες.

Στην δωδεκάδα της Δόξας, υπάρχουν 3 αθλητές 98αρηδες, 5 αθλητές 99αρηδες και 4 παίδες, ενώ στον ΑΓΣΙ, 8 αθλητές 98αρηδες και 4 99αρηδες.Η διαφορά έστω και  ενός χρόνου, παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτές τις ηλικίες κι αυτό από μόνο του λέει  πολλά.

Ακόμα ένα στοιχείο, που δίνει αξία στην νίκη της ομάδας, είναι οι θυσίες των αθλητών και του προπονητή, που προσπαθούν να βρουν λύσεις για προπόνηση, καθώς αυξάνονται οι υποχρεώσεις και οι ώρες προπόνησης δεν επαρκούν. Είναι δε παράλογο διάφορα τμήματα να χρησιμοποιούν τα γήπεδα, με ελάχιστα άτομα.

 

ΔΟΞΑ-ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 65-61

Δεκαλεπτα:11-12,ημιχρονο 26-28,43-42,65-61

 

ΔΟΞΑ(ΚΟΓΚΑΣ):ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ,Π.ΣΟΛΔΑΤΟΣ 9,ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ 22(2),

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ,ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ 3,ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 6,Γ.ΣΟΛΔΑΤΟΣ 19(1),

ΚΟΨΙΔΑΣ,ΛΑΖΑΡΗΣ,ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ,ΤΣΙΡΙΜΠΑΣΗΣ 6,ΚΕΛΑΡΙΟΥ

 

11:41:42

2015-12-21