Ο καλλιτέχνης Πορπόλιας

 

Η οικονομική κρίση, μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει χτυπήσει την πόρτα στους περισσότερους επαγγελματίες και του νησιού μας, αλλά  το καλό γι`αυτούς είναι ότι έχουν και ελεύθερο χρόνο να ασχοληθούν με άλλα πράγματα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Τηλυκράτη Σπύρος Κατωπόδης Πορπόλιας, το τελευταίο εξάμηνο κι αφού φαίνεται να ξύπνησαν μέσα του έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες, αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στην δημιουργία χειροποίητων  συνθέσεων, χρησιμοποιώντας κυρίως παλιά γυάλινα μπουκάλια τα οποία συνδυάζοντάς τα και με άλλα υλικά τα μετατρέπει σε όμορφα φωτιστικά, κηροπήγια και διακοσμητικά.

 

Οι περισσότερες από τις δημιουργίες του δαιμόνιου καλλιτέχνη, έχουν ως πηγή έμπνευσης την αγάπη του για τον Τηλυκράτη, αλλά ειδικά τελευταία ασχολείται και με Χριστουγεννιάτικα ή άλλα θέματα.

 

 

Ως εκθετήριο χώρο μέχρι τώρα, των κατά γενική ομολογία συλλεκτικών δημιουργιών του,  χρησιμοποιεί συνήθως το γνωστό καφενείο AMICI στον Άγιο Μηνά, στο οποίο ο ίδιος συχνάζει, έχοντας καταφέρει να αποσπάσει τα πλέον κολακευτικά σχόλια των θαμώνων του καταστήματος, για την ποιότητα των κατασκευών του και την απαράμιλλη αισθητική τους.

Ο καλλιτέχνης το τελευταίο διάστημα, έχει φορτώσει στον ....μικρό, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της επιχείρησης τζαμιών που διαθέτει, ενώ ο ίδιος εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς, αφού θα εκθέσει όλη την δουλειά του, στο BAZAAR που θα κάνει ο Τηλυκράτης τις ημέρες των Χριστουγέννων, μπροστά από την Παναγία των Εσοδίων στην κεντρική αγορά της Λευκάδας.

Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε στον χώρο του BAZAAR, να θαυμάσετε από κοντά την συλλογή του Σπύρου και να προμηθευτείτε μοναδικές δημιουργίες.

Πρόεδρος Πίου

14:15:45

2015-12-22