Β` Κατηγορία-Ο Κατσινάς είναι το αφεντικό

Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα των φτωχών, και ανατροπή σκηνικού στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Άγιο Πέτρο να κερδίζει ακριβώς στο φινάλε τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αφού κατάφερε να πάρει πανάξια το ντέρμπι των Σφακιωτών με αντίπαλο την τοπική ομάδα, την οποία φιλοδώρησε με έξι γκολ ρίχνοντάς την παράλληλα στην δεύτερη θέση.

Στον αγωνιστικό χώρο, ήταν σε όλο το ματς εμφανής η ποιοτική ανωτερότητα των παιχτών του Τάκη Κονιδάρη, οι οποίοι χωρίς να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο, κατάφεραν να πετύχουν έξι γκολ και να μετατρέψουν στο τέλος σε περίπατο ένα τόσο κρίσιμο για την πορεία τους ματς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πέτυχαν νωρίς δύο γκολ, στο 7΄με σέντρα σουτ του κορυφαίου Γιανούτς Τούτου και στο 10΄με γκολ ποίημα του Δημήτρη Ζακυνθινού ο οποίος νίκησε μόνος του όλη την άμυνα των γηπεδούχων και σκόραρε με τακουνάκι.

Η αποχώρηση του μέσου Σπύρου Παππά λόγω τραυματισμού στο 25΄για τον Άγιο Πέτρο, ήταν κομβικής σημασίας για την συνέχεια και άλλαξε προς στιγμήν τις ισορροπίες στο ματς, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές και να πιέζουν ασφυκτικά την εστία του Γουίλκινς.

Στο 28΄μάλιστα με κοντινό σουτ του Πέτρου Σκιαδαρέση μείωσαν το σκορ ενώ μέχρι την ανάπαυλα έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, αλλά δεν το επέτρεψαν

τα δοκάρια και οι σπουδαίες επεμβάσεις του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, με καλύτερη αυτή στο 40΄σε σουτ πλασέ του Γιώργου Κτενά.

Πλήγμα για τους γηπεδούχους η αποχώρηση στο ημίχρονο του δυναμικού αμυντικού χαφ Χρήστου Σάντα, ο οποίος κέρδισε όλες τις μάχες στο κέντρο του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η επιλογή του κόουτς Μιμίκου να σφίξει περισσότερο την άμυνα και να χτυπήσει στην αντεπίθεση αποδείχθηκε καθοριστική, ενώ συνοδεύτηκε και από την μετατόπιση του ταχύτατου Βαλάντη Κατωπόδη στο αριστερό άκρο της επίθεσης και παράλληλα την τοποθέτηση του Γιάννη Καρτάνου ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Καρακώστα που μέχρι τότε πάλευε μόνος του με δύο αντιπάλους.

Η άμυνα των γηπεδούχων κυρίως στην επανάληψη, πίεζε ψηλά και το πλήρωσε ακριβά, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο γκολκίπερ Χαλκιόπουλος βρέθηκε εκτεθειμένος.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο σε μια φάση που είδαμε πολλές φορές να επαναλαμβάνεται ο Τούτου έφυγε από δεξιά στην πλάτη της άμυνας των Σφακιωτών και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Βαλάντη Κατωπόδη που έκανε με πλασέ το 1-3.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 60΄με ένα σπάνιο γκολ από τον φορ Γιώργο Κτενά, που κατάφερε από 40 μέτρα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γουίλκινς που είχε βγει έξω από την εστία του και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην συνάντηση.

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων και ο φορ Δημήτρης Ζακυνθινός, φρόντισε να εκθέσει ξανά την αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ, αφού πήρε την μπάλα κάτω από το κέντρο διέσχισε σαν σίφουνας όλο το γήπεδο πέρασε και τον τερματοφύλακα και κατάφερε να πλασάρει με το αριστερό στο άδειο τέρμα, από πλάγια και ιδιαίτερα δύσκολη θέση, γράφοντας το 2-4.

Στο 73΄σε πανομοιότυπη φάση ο Τούτου δέχθηκε την ασίστ του ιδιαίτερα διακριθέντα Πέτρου Φωτεινού, άφησε πίσω του τον αντίπαλό του και πλάσαρε από κοντά στην κλειστή γωνία του Χαλκιόπουλου για το  2-5.

Λίγο πριν το τέλος ο Ζακυνθινός πέτυχε με κεφαλιά από κόρνερ το τελικό 2-6, κάνοντας μάλιστα ο ίδιος χατ τρικ και δείχνοντας ότι ......είναι το αφεντικό της κατηγορίας.

Ο τρίτος της παρέας Αυγερινός Μαραντοχωρίου σκόνταψε στην έδρα του παραχωρώντας απρόσμενη ισοπαλία στην ομάδα του Α.Ο. ΡΙΑ.

Οι ευκαιρίες που χάθηκαν για τους γηπεδούχους ήταν πολλές, με το τελικό 0-0 να τους αδικεί κατάφωρα και να τους στερεί το δικαίωμα να πλησιάσουν στον πόντο από την κορυφή.

Ο Οδυσσέας Νυδριού ήταν καλύτερος από την Σαμψούντα, την οποία υποδέχθηκε ως γηπεδούχος και την οποία κέρδισε με καθαρό σκορ 2-0.

Οι παίχτες του Χρήστου Βάννα έδειξαν με την απόδοσή τους για δεύτερο στην σειρά αγώνα, ότι βρήκαν επιτέλους χημεία μεταξύ τους, στέλνοντας μήνυμα ότι η ομάδα θα παίξει και αυτή καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Τα γκολ των γηπεδούχων, πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο ο συνήθης ύποπτος Μάκης Χρυσοβιτσάνος στο 27΄και ο νεαρός Σταμούλης στο 35΄.

Την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ήρθε επιτέλους και η πρώτη νίκη για την Αναγέννηση Τσουκαλάδων  με σκορ 1-0 και μάλιστα με αντίπαλο τους Ίωνες Αγίου Νικολάου μιας ομάδας που διεκδικεί την άνοδο.

Οι παίχτες του Κουντούρη αυτή τη φορά αγωνίσθηκαν με πάθος, ήταν και πιο τυχεροί από άλλα παιχνίδια και πανηγύρισαν στο τέλος μια μεγάλη επιτυχία.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μέτρια απόδοση, έχασαν κάποιες μικροευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο αλλά ουσιαστικά δεν άξιζαν κάτι καλύτερο.

Ο  Γιάννης Βεργίνης Ζάνας που επανεμφανίσθηκε μετά την τιμωρία του, και αγωνίσθηκε μάλιστα ως στόπερ, ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στο παιχνίδι στο 75΄λεπτό με κοντινή προβολή, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Πρόεδρος Πίου

12:28:54

2015-12-23