Tρίτο ημίχρονο

Το Κυριακάτικο ντέρμπι των Σφακιωτών, με αντίπαλο τον Άγιο Πέτρο, παρακολούθησαν και απόλαυσαν πολλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, οι οποίοι κατέκλυσαν τις κερκίδες του σταδίου.

Τόσο κόσμο θα τον ζήλευαν σίγουρα και οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στην μεγαλύτερη κατηγορία, οι οποίες πολλές φορές αγωνίζονται στην έδρα τους μεταξύ συγγενών και φίλων.

Η έλλειψη ανταγωνισμού ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα, έχει απομακρύνει και τον κόσμο από τα γήπεδα.

 

Εκεί στο Μαραντοχώρι ο Πρόεδρος πρέπει να το πάρει απόφαση ότι όταν η ομάδα του φέτος παίζει στα ξερά γήπεδα, θα έχει πρόβλημα.

Μπορεί να μάζεψε το καλοκαίρι παίχτες μεγάλης ποδοσφαιρικής αξίας, αλλά δυστυχώς στα χώματα δεν μπορούν να αποδώσουν, ενώ αντίθετα σε κανονικά γήπεδα ρίχνουν πεντάρες.

Κι επειδή τελευταία πολλά γήπεδα κατασκευάζονται και στην περιοχή μας, θα συμβουλέψω τον Πρόεδρο να σκεφθεί κι αυτός την ανακατασκευή του δικού του, μιας και ο ίδιος διαθέτει και τα απαραίτητα μηχανήματα και θα είναι πιο εύκολο.

 

Στον τελευταίο αγώνα του Οδυσσέα Νυδριού την παράσταση έκλεψε ο δεκατετράχρονος Βάννας Τζούνιορ, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα της ομάδας, λίγες μόνο μέρες αφού έφτασε στο ηλικιακό όριο που επιτρέπεται από τον νόμο.

Με κολακευτικά λόγια μιλάνε κάποιοι που γνωρίζουν, για το ταλέντο του νεαρού ποδοσφαιριστή κι όλα δείχνουν ότι ένα καινούριο αστέρι γεννιέται.

 

Τελευταία πολλά γράφονται στον τύπο, για την απαγόρευση που επιβλήθηκε στα σκάφη να πλησιάσουν στο Σκορπιό, για λόγους ασφαλείας του νέου ιδιοκτήτη μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ.

Ανεπιβεβαίωτες όμως πληροφορίες που έρχονται από το μεγάλο λιμάνι, θέλουν το σκάφος ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Προέδρου Καρέλια να πηγαινοέρχεται χωρίς πρόβλημα στα ενδότερα του νησιού και να έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τον πάμπλουτο Ρώσο ιδιοκτήτη και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό.

Αν τα βρουν οι Πρόεδροι προβλέπω τον Οδυσσέα .....να αρχίζει νέο ταξίδι μακρινό για άλλες πολιτείες.

 

Από τα επιτελεία των δύο ομάδων που πρωταγωνιστούν φέτος στο πρωτάθλημα, τηρείται σιγή ιχθύος, σχετικά με ενδεχόμενες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι που σύντομα αρχίζει.

Από τα γνωστά στέκια του Αγίου Μηνά όμως διαρρέουν πληροφορίες για μία ή δύο μεταγραφές από πλευράς Πανλευκάδιου από την γειτονική Άρτα, που θα κάνουν μπαμ και για μία τουλάχιστον από τον Τηλυκράτη ανάλογου ίσως και μεγαλύτερου μεγέθους.

Λεφτά υπάρχουν από ότι φαίνεται για να γίνουν τα μπαμ, αλλά όταν ακούς μπαμ σημαίνει ότι πέφτουν πιστολιές.

 

Ο βραχύσωμος αμυντικός Γρηγόρης Καρύδης μετά βαϊων και κλάδων το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Κεραυνό Κατούνας, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πατήσει το χορτάρι.

Επίσημα είναι ο σοβαρός τραυματισμός του, που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα, αλλά οι τελευταίες αναρτήσεις του με την φανέλα του ΠΑΣ Σφακιωτών, με βάζουν σε σκέψεις και μάλλον ο παίχτης δείχνει να σκέφτεται την εκ νέου μετακόμιση στα Εξάρχεια και την παλιά του ομάδα.

Στα γήπεδα τα έχουμε δει όλα, αλλά να μπαίνει ο προπονητής αλλαγή και να αφήνει άλλον στην θέση του,  δεν το έχω ξανακούσει.

Κι όμως έγινε την Κυριακή όταν ο κόουτς Βλάχος Σπύρος της Καρυάς, μπήκε στο 65΄του αγώνα με αντίπαλο τον Ωρωπό αλλαγή, αφήνοντας στην θέση του τον νέο τεχνικό της ομάδας Αλέξη Βλασσόπουλο που ήταν στο γήπεδο απλά για να δει την ομάδα.

-Πάω μέσα εγώ τώρα, του είπε ο Σπύρος, ανέλαβε εσύ το κοουτσάρισμα.

 

Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκε ο Απόλλων Πάργας το Σάββατο που αντιμετώπισε την Πλαγιά στην Πάλαιρο και ίσως η ήττα να οφείλετε και σε αυτό.

Μπορεί όμως στις απουσίες κάποιων, να έχει παίξει ρόλο και η πρόσφατη απόλυση του επί πενταετία κόουτς Γιώργου Μουστάκα κι αυτό θα το διαπιστώσουμε στις επόμενες αγωνιστικές.

 

Ο υψηλόσωμος επιθετικός του Τηλυκράτη Στράτος Γαζής, απέχει από τις προπονήσεις το τελευταίο διάστημα και φούντωσαν οι φήμες για οριστική αποχώρησή του, ενώ οι υποψήφιοι μνηστήρες άρχισαν ήδη να τον πλησιάζουν.

Πάντως μέχρι σήμερα όπως με πληροφόρησαν, το αφεντικό στο γνωστό ποδοσφαιρικό στέκι του Νυδριού, κάνει τον...μπαφέρο.

 

Βοηθητικό γήπεδο ετοιμάζονται να βάλουν μπρος να κατασκευάσουν στον Κεραυνό Κατούνας, στην περιοχή των σκουπιδιών και ήδη ο μεγαλομέτοχος και κύριος οραματιστής του έργου Αλέκος Μπάλτσας κάνει τους λογαριασμούς του για τα έξοδα που απαιτούνται.

Από μια πρώτη ιδέα που πήρε εκτός των άλλων και για το κόστος του τάπητα, που σκέφτεται να τοποθετήσει...τον κόβω να αλλάζει πλάνο.

 

Μετά τον αγώνα της Κυριακής Λούρος-Πας Πρέβεζα τον οποίο κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι με 0-2, οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε καυστικές ανακοινώσεις για την διαιτησία και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν σε έντονο ύφος, ανεβάζοντας σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση.

Ακολούθησε ανταπάντηση και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει η δημόσια κόντρα των δύο συλλόγων, αφού στις ανακοινώσεις τους θυμήθηκαν παλιότερα γεγονότα, ενώ αναφέρθηκαν επιλεκτικά, ακόμη και σε αποφάσεις διαιτητών  στο φετινό πρωτάθλημα που αφορούν όμως αγώνες με τρίτες ομάδες.

Μπορεί για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, να είναι συνηθισμένο φαινόμενο τέτοιου είδους  ανακοινώσεις, αλλά πρέπει με αφορμή την τελευταία αυτή κόντρα, να αναδείξουμε την σοφή επιλογή της Διοίκησης Βλάχου και της προηγούμενης Βαγενά στον Τηλυκράτη, που αν και υπήρξαν πολλές αφορμές δεν λειτούργησαν με αυτόν τον τρόπο.

Το όνομα του Τηλυκράτη έχει εμπλακεί από τρίτους σε διάφορα γεγονότα και μάλιστα δημόσια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και απάντηση επίσημα δεν υπήρξε από την Διοίκηση.............η σιωπή είναι χρυσός ?

22:00:07

2015-12-29