Τρίτο ημίχρονο

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ο Τηλυκράτης, πραγματοποίησε παραμονές Χριστουγέννων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το BAZAAR του, στην κεντρική αγορά στην Λευκάδα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φίλους του να προμηθευτούν αναμνηστικά της ομάδας και παράλληλα να την ενισχύσουν οικονομικά.

Πολλοί ήταν αυτοί μάλιστα που άφησαν χρήματα για ενίσχυση, χωρίς οι ίδιοι να πάρουν τίποτα, κάνοντας τον διοργανωτή του BAZZAR Γιώργο Βαγενά να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού και το ταμείο γέμισε και τα περισσότερα αναμνηστικά και ρούχα μείνανε στοκ.

 

Οι δύο ομάδες της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες μου, θα επιδιώξουν στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο να ψωνίσουν από το πάνω ράφι, για να μπουν πιο ενισχυμένες στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσουν με περισσότερες πιθανότητες τον τίτλο του πρωταθλητή.

Κι επειδή στην περιοχή μας οι παίχτες από το πάνω ράφι, αγωνίζονται στις ομάδες της Γ΄Εθνικής, τέτοιες πόρτες χτύπησαν και οι δύο Πρόεδροι και μένει να δούμε ποιοι από τους οικοδεσπότες θα τους ανοίξουν.

Δεν είναι και παράξενο να συναντηθούν και έξω από την ίδια πόρτα......

 

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΕΑΣ Κατούνας Αλέκος Μπάλτσας, μπορεί να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, χωρίς ποτέ ο ίδιος να εκφράζει κάποιο παράπονο και χωρίς να επιδιώκει προσωπικό όφελος, αλλά ένα πρόστιμο 100 ευρώ που του επιβλήθηκε από την Ε.Π.Σ. το έχει πάρει πολύ στραβά.

Κι αυτό γιατί το πρόστιμο αφορά σε παιχνίδι εκτός έδρας για την ομάδα του και πιο συγκεκριμένα στο ματς με τον Τηλυκράτη στο στάδιο Λευκάδας.

Εδώ ταιριάζει η παροιμία ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι...

 

Ο μεσοεπιθετικός Κώστας Τζαφέρης που αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική με τα χρώματα του Α.Ο. Λεβάντε Ζακύνθου, δοκιμάστηκε για τρεις μέρες στον Τηλυκράτη, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, με τον κόουτς Άγγελο Μπέκα να μιλάει για έναν καλό παίχτη, που δεν μπορεί όμως να βοηθήσει σε θέσεις που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.

 

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για αποχώρηση από το πρωτάθλημα του Απόλλωνα Νότιας Λευκάδας στο επόμενο διάστημα, καθώς το ρόστερ της ομάδας έχει ήδη μειωθεί επικίνδυνα από την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, ενώ οι φήμες μιλάνε και για άλλους παίχτες που εκδήλωσαν επιθυμία να αποχωρήσουν.

Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα δύσκολα κατάφερνε να συμπληρώσει ενδεκάδα κι αν δεν υπάρξει κάποια εντυπωσιακή κίνηση της τελευταίας στιγμής, από τον Πρόεδρο Θεοχάρη, προβλέπω σύντομα να μπαίνει λουκέτο στο ιστορικό σωματείο.

 

Δεν είναι τυχαίο που ο Άγιος Πέτρος προηγείται στην βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας, αφού και τα στατιστικά συνηγορούν σε αυτό, με την ομάδα του Τάκη Κονιδάρη, να είναι η μοναδική που διατηρεί το αήττητο στην έδρα της και αν καταφέρει να το κρατήσει και στον δεύτερο γύρο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Οι πρωτοπόροι πήραν και τις περισσότερες νίκες συνολικά εφτά, ενώ ο Μύτικας ως τώρα διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 26 γκολ και οι Ίωνες του πανίσχυρου Λούη, μακράν την καλύτερη άμυνα με μόλις 6 γκολ παθητικό.

 

Τραυματίσθηκε σοβαρά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α.Ο. ΡΙΑ Γιώργος Μπεϊντάρης και απέχει από την ενδεκάδα τα τελευταία παιχνίδια.

Το αγωνιστικό κενό του αριστεροπόδαρου φαντεζί ποδοσφαιριστή έχει στοιχήσει αγωνιστικά πολύ, όπως δείχνουν και τα τελευταία αποτελέσματα.

Μια λαμπάδα στο μπόϊ του θα ανάψει ο κόουτς Ορφανός για να δει τον παίχτη να γυρίζει σιδερένιος στις προπονήσεις.

 

Αισθητή είναι στην φετινή περίοδο η απουσία της Αυτόνομης Θύρας από το γήπεδο Σφακιωτών, αφού έλειψαν από τα παιχνίδια της ομάδας τα συνηθισμένα πανό και καπνογόνα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στην ημερήσια διάταξη, ειδικά στα ντέρμπι.

Η οικονομική κρίση ίσως να λειτουργεί αποτρεπτικά για τέτοια πράγματα, αφού η προμήθεια των πολεμοφοδίων κοστίζει ακριβά, αλλά δεν είναι απίθανο να τα μαζεύουν  και να γίνει χαμός στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια.

 

Πολυβόλο θυμίζει φέτος η επίθεση του Τηλυκράτη με συνολικά 74 γκολ σε 15 ματς πρωταθλήματος και 2 κυπέλου, με μέσο όρο 4,5 τέρματα ανά παιχνίδι.

Το περίεργο είναι με τα δύο ως τώρα ματς κυπέλου που έδωσε εκτός έδρας η ομάδα και έληξαν με το ίδιο σκορ 2-6.

Αν υπήρχε στην μέση το στοίχημα θα πήγαινε το μυαλό μου ότι έβαλε ο Τσακογιάννης το χεράκι του...

 

Ο υψηλόσωμος αμυντικός του Τηλυκράτη Σπύρος Σάντας, άνοιξε πρώτος το χορό των μεταγραφών που επίσημα αρχίζουν την πρώτη Ιανουαρίου, καθώς συμφώνησε και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αμβρακικό Βόνιτσας.

Η Διοίκηση της πάλαι ποτέ κραταιάς ομάδας  του Αμβρακικού, κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και εξασφάλισε την υπογραφή του αριστεροπόδαρου ποδοσφαιριστή ο οποίος αποτελούσε μήλον της έριδος για πολλές ομάδες.

Ο νεαρός παίχτης στην θητεία του στον Τηλυκράτη, δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που άξιζε, παρά το γεγονός ότι ήρθε με περγαμηνές στην ομάδα και γεμάτες σαιζόν στον Πας Σφακιωτών όπου και αγωνιζόταν πριν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Άρη Φερεντίνου, με αυτή την προσθήκη θα ενισχυθεί αφάνταστα κυρίως στα μετόπισθεν.

 

Εκεί στον Τηλυκράτη τώρα τελευταία δεν φτάνει που άρχισαν να πουλάνε στον δρόμο μπλουζάκια, αναπτήρες, καπελάκια και άλλα μικροπράγματα, προχώρησαν και πιο πέρα και μοιράζουν πλέον ακόμα και τις παραδοσιακές κουτσούνες.

Κι επειδή στις μέρες μας το παραεμπόριο ζει και βασιλεύει, δεν είναι απίθανο να επέμβει και το Εμπορικό Επιμελητήριο και να τρέχει ο Πρόεδρος στα δικαστήρια....

Πρόεδρος Πίου

13:20:52

2016-01-04