Ενισχυμένο το Πευκοχώρι απέναντι στη Δόξα

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αδράνειας λόγω των γιορτών, οι ομάδες της Α2 επιστρέφουν στη δράση με το πρόγραμμα της σημερινής 12ης αγωνιστικής να περιλαμβάνει σημαντικότατα παιχνίδια. Το μεγάλο ντέρμπι απουσιάζει όμως το ερώτημα είναι το ποιές ομάδες θα επηρεαστούν από τα... μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες και θα... στραβοπατήσουν.

Η Δόξα φιλοξενεί την Ευρώπη Πευκοχωρίου, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει εντός του στόχου της "πεντάδας". Πιο έμπειροι και ποιοτικοί οι γηπεδούχοι έχουν σαφώς τον πρώτο λόγο, κόντρα στους ενθουσιώδης νεοφώτιστους που έδειξαν και στο ματς με την Ερυθραία τα... δόντια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν ενισχυμένοι καθώς θα ντεμπουτάρει με τη φανέλα της Ευρώπης ο Δημήτρης Σιόλογκας. Ο 21χρονος γκαρντ που αγωνίστηκε πέρσι στην Α1 με τον Κολοσσό και είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από την ομάδα του Πευκοχωρίου.


Ρεπό από τα παιχνίδια της αγωνιστικής έχει ο πρωτοπόρος και αήττητος Φάρος Κερατσινίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο κλειστό του Εσπέρου έχουμε μια "κυανόλευκη" σύγκρουση. Οι Πειραιώτες προέρχονται από μια εξαιρετική πορεία, έχουν πλησιάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και φιλοδοξούν να πετύχουν ακόμη μια σπουδαία νίκη που θα τους κρατήσει σε τροχιά... πλέι οφ. Ενισχυμένοι και με τον νεοαποκτηθέντα Χριστόδουλο Καράβολα που θα κάνει το ντεμπούτο του, αλλά και με την βοήθεια των πιστών φίλων τους, οι γηπεδούχοι προβάλουν ως το φαβορί της αναμέτρησης. Απέναντι τους ο Ηρακλής έχει να αντιπαρατάξει τη "βαριά" του φανέλα αλλά και τη σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή θέλει να απομακρυνθεί οριστικά από τις επικίνδυνες θέσεις και να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά γίνεται. Με μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη θα πάρει άλλον... αέρα για τη συνέχεια.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΨΥΧΙΚΟ: Ο τρίτος της βαθμολογίας Προμηθέας φιλοξενεί στη Πάτρα το Ψυχικό, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τους γηπεδούχους να είναι και σε αυτή τη περίπτωση το φαβορί. Έχοντας ιδιαίτερα υψηλές βλέψεις τη φετινή σεζόν, οι Αχαιοί δεν έχουν περιθώρια για εντός έδρας απώλειες και θέλουν αν "καθαρίσουν" γρήγορα το παιχνίδι. Το έργο τους πάντως δεν προμηνύεται εύκολο, καθώς το Ψυχικό που διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες θέλει να αποδείξει ότι δεν του ταριάζει η βαθμολογική θέση που βρίσκεται και έχει δείξει ότι παλεύει όλα τα ματς ανεξαρτήτως δυναμικής του αντιπάλου.

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Στα Πεύκα, οι Μαχητές κοντράρονται με το Περιστέρι με φόντο τη σωτηρία, υπό τη κάλυψη της τηλεόρασης (ΕΡΤ2) Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι διαθέτει τη δυναμική να παίρνει τέτοια παιχνίδια στην έδρα της και αυτό θα φροντίσει να επιβεβαιώσει στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς. Το Περιστέρι καλείται να κάνει μια μικρή... υπέρβαση και να πάρει τη πρώτη του εκτός έδρας νίκη (και δεύτερη στο πρωτάθλημα), καθώς έχει βουλιάξει στη τελευταία θέση της βαθμολογίας και το μέλλον του είναι... θολό. Από τους Μαχητές θα απουσιάσει ο τραυματίας Τοπάλης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λευκαδίτη. Το Περιστέρι δεν θα έχει στη σύνθεση του τον Καραποστόλου καθώς η μεταγραφή δεν φαίνεται να προχωράει...

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΔΟΥΚΑΣ: Από τα σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής είναι αυτό της Βέροιας. Ο τοπικός Φίλιππος και ο Δούκας κοντράρονται σε μια από τις πολλές "μάχες... επιβίωσης" που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι δύο αντίπαλοι χρειάζονται σαν οξυγόνο τους δύο βαθμούς για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις και να δουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους στην Α2. Ο Φίλιππος ως γηπεδούχος έχει λίγη πίεση παραπάνω, καθώς μια ήττα θα του στοίχιζε διπλά. Από την άλλη, η ομάδα του Αμαρουσίου δείχνει να αρχίζει να βρίσκει τα... πατήματα της και σίγουρα διαθέτει ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ, ικανό να πάρει "διπλό" και να βάλει γερά θεμέλια για μια καλύτερη συνέχεια. Παιχνίδι που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στις άμυνες και στη θέληση για νίκη.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΚΥΜΗ: Την ευκαιρία να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση και να πλησιάσει τον Φάρο (που δεν αγωνίζεται) στη βαθμολογία έχει η Κύμη. Θα πρέπει πρώτα όμως να ξεπεράσει το μεγάλο εμπόδιο του πάντα σκληροτράχηλου Παγκρατίου στο άδειο, λόγω τιμωρίας, κλειστό του Μετς. Οι "ροσονέρι" χωρίς μεγάλο βαθμολογικό άγχος θα παλέψουν για να κάνουν την έκπληξη και έχουν δείξει τις τελευταίες αγωνιστικές ότι έχουν τον τρόπο να δυσκολεύουν ακόμη και τους ισχυρούς αντιπάλους τους. Για τη Κύμη που έχει πολύ υψηλές φιλοδοξίες είναι ένα ματς που πρέπει να "πάρει" και αν τα καταφέρει μέσα σε μια από τις δυνατότερες έδρες της κατηγορίας θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον στόχο της.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Την επιστροφή στις επιτυχίες αναζητά η Λιβαδειά, η οποία υποδέχεται στην έδρα της τον Πανερυθραικό. Οι Βοιωτοί έχουν χάσει έδαφος και θέλουν αν ξεκινήσουν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους για το 2016, ώστε να αποφύγουν από τώρα τις περιπέτειες. Η Ερυθραία έχει εντυπωσιάσει φέτος με τη σταθερότητα της και παρά την τελευταία ήττα στη παράταση στο Πευκοχώρι δεν αποτελεί καθόλου εύκολο αντίπαλο. Αναμένεται ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να αρέσκονται στο επιθετικό παιχνίδι.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

11:26:32

2016-01-09

Πληροφορίες από basketblog.gr