Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους σεισμοπαθείς της Νοτιοδυτικής Λευκάδας(βίντεο)

Εκνευρισμένοι και εμφανώς απογοητευμένοι, αποχώρησαν από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, κάτοικοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας που παρευρίσκονταν στη Συνεδρίαση,  μετά την μη ψήφιση του αιτήματός τους,  όπου ζητούσαν να συζητηθεί το θέμα των καθυστερήσεων  καθώς και των τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων που άφησε ο σεισμός, στο Σώμα. Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων με ψήφους 14-10 αποφάσισε να γίνει ενημέρωση και όχι συζήτηση του θέματος.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι από την Νότια Λευκάδα που παραβρέθηκαν στην Συνεδρίαση. Όταν έθεσαν στον πρόεδρο του Συμβουλίου το αίτημά τους αυτός τους απάντησε ότι όπως τους έχει ενημερώσει,  πολύ σύντομα θα γίνει εκτενέστερη συζήτηση-ενημέρωση όπου θα υπάρχουν και ανακοινώσεις σχετικές με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτοί τότε αντέδρασαν, λέγοντας ότι δύο μήνες τώρα δεν κάνουν κάτι άλλο από το να περιμένουν κάτι θετικό, ενώ ακόμα η περιοχή δεν έχει κηρυχτεί  σεισμόπληκτη, επιμένοντας να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ.

Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκαν ο Σ. Μαργέλης, ο Βασίλης Αραβανής και ο Θωμάς Καββαδάς που είπαν ότι διαδικαστικά πρέπει το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει το αίτημα των σεισμόπληκτων κατοίκων να συζητηθεί ως θέμα προ ημερησίας διάταξης. Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Στάθης Βλάχος και Πάνος Γαζής καθώς και ο ανεξάρτητος Σύμβουλος Ηλίας Κοντογιώργης,  ζήτησαν επίσης να συζητηθεί το θέμα.

Ο Δήμαρχος που εκείνη την ώρα απουσίαζε, καθώς βγήκε από την αίθουσα για  να χαιρετήσει τον Σ.Μπένο και την αρχαιολόγο Ολυμπία Βικάτου  που έκαναν στην αρχή της Συνεδρίασης  ανακοινώσεις για το αρχαίο θέατρο της Λευκάδας, όταν επέστρεψε  είπε ότι συνάντησε την Πέμπτη τους κατοίκους και τους ενημέρωσε για την εξέλιξη των σχετικών  θεμάτων. Είπε επίσης μεταξύ άλλων, ότι καλύτερα θα ήταν σε επόμενη Συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα ως τακτικό,  προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένο το Συμβούλιο, καθώς θα υπάρχουν οι εισηγήσεις επί των θεμάτων. Πάνω κάτω σε αυτό συμφώνησε και ο Κώστας Γληγόρης που πρότεινε επί του διαδικαστικού σήμερα να γίνει ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση με την οποία συμφώνησε  ο Δήμαρχος και τελικά ψηφίστηκε επί αυτής του να συζητηθεί  ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης.

Η απόφαση ήταν η αιτία να αποχωρήσουν οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι και εκνευρισμένοι.

Δείτε στο βίντεο τη σκηνή

 

 

21:11:42

2016-01-18