Στον τελικό κυπέλου ο Τηλυκράτης(βίντεο)

Στον τελικό κυπέλου βρίσκεται από χθες ο Τηλυκράτης, μετά την νίκη με 4-1 επί του δυναμικού Θριάμβου Λούρου, στον έναν ημιτελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Παλαίρου λόγω ακαταλληλότητας του σταδίου Λευκάδας.

Εκεί θα βρει απέναντί του τον Εθνικό Φιλιππιάδας που ήταν ο νικητής του άλλου ζευγαριού με σκορ 4-0 και αντίπαλο τον Μύτικα.

Το παιχνίδι το οποίο παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι που ταξίδεψαν μέχρι την Πάλαιρο, ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όταν και οι φιλοξενούμενοι με έξυπνη τακτική κατάφεραν παίζοντας αρκετά σκληρά να κρατήσουν μακριά από την εστία τους, τους επιθετικούς των τυπικά γηπεδούχων, ενώ παράλληλα βγήκαν και κάποιες φορές οργανωμένα στην αντεπίθεση.

Κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν στο 30΄με κοντινή κεφαλιά του Κολιού, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από τον τερματοφύλακα Σκιαδά, που είχε αποκρούσει ενστικτωδώς κοντινό σουτ του ίδιου παίχτη.

Η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στους παίχτες του Άγγελου Μπέκα, οι οποίοι πολιόρκησαν κυριολεκτικά την εστία του γκολκίπερ Μήτσιου των φιλοξενουμένων και κατάφεραν μάλιστα στο 35΄να ισοφαρίσουν, με τον Περιστέρη να αποφεύγει από αριστερά δύο αντιπάλους και να σερβίρει στον αμαρκάριστο Ιασωνίδη στο ύψος του πέναλτι, με τον τελευταίο να στέλνει με άπιαστο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 43΄ο διαιτητής Σπυράκος υπέδειξε πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Λούρου, αλλά ο Ιασωνίδης αστόχησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι σταδιακά επέβαλαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, τον οποίο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αδύνατο να ακολουθήσουν και μοιραία δέχτηκαν τρία ακόμη γκολ, ενώ αν ήταν πιο εύστοχοι οι γηπεδούχοι το σκορ θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο 55΄ο Δημουλιάς κέρδισε την κόντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή, κινήθηκε πλάγια από τα γκολπόστ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την βοήθεια του στόπερ Λέτσου.

Στο 62΄ο Σιδέρης με εκπληκτική προσπάθεια και ξερό σουτ έγραψε το 3-1, ενώ ο ίδιος παίχτης λίγο αργότερα με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος του ματς ο νεαρός Πλαγιώτης επιθετικός Θοδωρής Περιστέρης που έδειχνε ασταμάτητος, ενώ διακρίθηκαν ιδιαίτερα Μπουρδούβαλης και Ιασωνίδης.

 

Πρόεδρος Πίου

11:15:14

2016-01-21