Αγωνιστικά νέα του πρωταθλήματος της Α`κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας

 

Για την δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, ο ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ υποδέχθηκε στο στάδιο Λευκάδας Πλάτωνας Γρηγόρης την Ένωση Πρέβεζας, την οποία κέρδισε με 5-0, με το παιχνίδι να τελειώνει ουσιαστικά στο πρώτο εικοσάλεπτο κι αφού οι γηπεδούχοι είχαν προλάβει να σκοράρουν ήδη τρεις φορές.

Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα λασπωμένο και γλιστερό τεραίν, κάτι που δεν εμπόδισε τους παίχτες του Άγγελου Μπέκα κατά διαστήματα να παίξουν ωραίο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο και να φτάνουν με ευκολία στην αντίπαλη εστία.

Η έκπληξη του πρώτου γύρου ομάδα της Ένωσης, έδειξε ότι ήταν αδύνατο να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων σε κανένα σημείο του αγώνα και απογοήτευσε τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Νωρίς στο 9΄ ο Ιασωνίδης με κεφαλιά μετά από φάουλ του Γιώργου Καταγή άνοιξε το σκορ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίχτης με πέναλτι έκανε και το 2-0.

Ο αρχισκόρερ της κατηγορίας Θοδωρής Περιστέρης στο 18΄εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του φορ Γεωργάκη και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 38΄ήταν η σειρά του βραχύσωμου Γιώργου Ορφανού με πανομοιότυπο τρόπο να κάνει το 4-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Φώτης Σιδέρης μπήκε ως αλλαγή, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Τηλυκράτη.

Στο 60΄ο Περιστέρης με δυνατό κοντινό σουτ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα, γράφοντας έτσι το τελικό σκορ, αφού στην συνέχεια χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους να πετύχουν κι άλλα γκολ.

Από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, το ενδιαφέρον φιλάθλων και παιχτών στο γήπεδο Λευκάδας, ήταν στραμμένο στην Πάργα όπου ο δεύτερος Πανλευκάδιος δοκιμαζόταν με αντίπαλο τον τρίτο Απόλλωνα Πάργας.

Ντέρμπι με τα όλα του στην Πάργα μεταξύ του τοπικού Απόλλωνα και του Πανλευκάδιου, με το τελικό 1-1 να κρίνεται γενικά δίκαιο, αφού και οι δύο ομάδες, είχαν ευκαιρίες να πάρουν το τρίποντο.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Πανλευκάδιου απομακρύνθηκε τέσσερις πλέον βαθμούς από τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ενώ οι παίχτες του Γιώργου Κατηφόρη που προηγήθηκαν νωρίς στο παιχνίδι, αρκέστηκαν κυρίως σε αντεπιθέσεις, ενώ προσπάθησαν να πιέσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και οι γηπεδούχοι είχαν φέρει το ματς στα ίσια.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος, και ο δυνατός άνεμος που επικρατούσε, δεν επέτρεψε να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο και  οι παίχτες προσπάθησαν κυρίως με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσουν τις δύο εστίες.

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του παιχνιδιού στο 8΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο στόπερ Μάρκος σε εκτέλεση ενός φάουλ, έπεσε άγαρμπα πάνω στον Μανώλη Κούση του Πανλευκάδιου, με τον διαιτητή Ζιώγα να δείχνει την άσπρη βούλα, και τον Χασακή να  ευστοχεί στην εκτέλεση, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Στο 22΄ο φορ Μηλιώνης εκτός περιοχής εξαπέλυσε δυνατό σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Μπάμπη.

Οι γηπεδούχοι έχασαν στην συνέχεια άλλες δύο καλές ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανταπέδωσαν στο 35΄με τον αρχηγό Μπάμπη Κοκκόλη να αστοχεί από ευνοϊκή θέση.

Στο 45΄υπάρξαν έντονες διαμαρτυρίες για τους γηπεδούχους, προς στον διαιτητή της συνάντησης Ζιώγα από τον οποίο ζήτησαν πέναλτι  σε ανατροπή επιθετικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίχτες της Πάργας μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας τους αντιπάλους στα καρέ τους.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 55΄ο Σάκης Μηλιώνης επιχείρησε κεφαλιά η οποία σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι της εστίας του Μπάμπη.

Η πίεση για τους γηπεδούχους απέδωσε καρπούς στο 77΄όταν κέρδισαν φάουλ κοντά στην μεγάλη περιοχή του Πανλευκάδιου, με τον στράϊκερ Μηλιώνη που ανέλαβε να το εκτελέσει να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μπάμπη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 85΄ο Κοκκόλης και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε εξουδετέρωσε εύκολα ο νεαρός Σκάρπος.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους ανθρώπους του Πανλευκάδιου, να διαμαρτύρονται στον διαιτητή για κάποιες αποφάσεις του, δημιουργώντας κλίμα έντασης.

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Κατούνας άντεξε την πίεση των γηπεδούχων στον Λούρο και κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό, μετά την λευκή ισοπαλίας που απέσπασε.

Οι παίχτες του Μπάλτσα αμύνθηκαν σωστά στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Καρφάκη, ενώ είχαν σε κάποιες φάσεις και την βοήθεια της τύχης.

Στο 30΄του πρώτου ημιχρόνου ο Φέτσης  με απευθείας φάουλ, σημάδεψε το δοκάρι του Μήτσιου, στην καλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Οι παίχτες του Μπάλτσα έδειξαν ότι επανέρχονται σε περίοδο φόρμας και μετά και τις νέες προσθήκες στο ρόστερ, δείχνουν ότι θα διαδραματίσουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος, σημαντικό ρόλο ακόμη και στην κατάταξη στην κορυφή.

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Α.Ο. Καρυάς, με την εμφάνιση της ομάδας το Σάββατο και  την μεγάλης σε έκταση νίκη επί της Θύελλας Σινώπης με 5-0.

Με νέα πρόσωπα τον επιθετικό Σταύρου και τον τερματοφύλακα Κώστα Φατούρο, εμφανίσθηκε η ομάδα του Αλέξη Βλασσόπουλου στο γήπεδο Σφακιωτών κι έδειξε ανανεωμένη και πολύ δυνατή.

Ο αμυντικός Γιώργος Ρεκατσίνας με φάουλ από μακριά και την βοήθεια του αέρα, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους,  στο 10ο μόλις λεπτό.

Στο 34΄ο Σταύρου με σουτ, αξιοποίησε την ασίστ του νεαρού Ναζεράϊ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Καρυάς.

Στο 45΄ο Μπίτα τρύπωσε στην αντίπαλη άμυνα και με υπέροχο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στην επανάληψη ο Σταύρου στο 75΄πέτυχε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ενώ ο νεαρός Αραβανής στην εκπνοή  με κοντινή προβολή μετά από σουτ του Σκέμπι διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Η Καρυά με την εμφάνισή της έδειξε ότι είναι ικανή για πολλά πράγματα, αλλά το γεγονός ότι βαθμολογικά βρίσκεται ακόμη σε δυσχερή θέση, κάνει τους ανθρώπους της Διοίκησης και το τεχνικό επιτελείο να κρατάει χαμηλούς τόνους.

Πρόεδρος Πίου

14:46:30

2016-01-22