Β`Κατηγορία:Έχουμε πρωταθλητή

 

Η άνετη επικράτηση του Αγίου Πέτρου στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Α.Ο. Μύτικα, σε συνδυασμό με την ήττα του δεύτερου στην βαθμολογία ΠΑΣ Σφακιωτών, δημιουργεί νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα κι όλα δείχνουν ότι στις υπόλοιπες αγωνιστικές ως το τέλος, θα δοθεί μάχη για την δεύτερη και τρίτη θέση που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου.

Για τον Άγιο Πέτρο τα τυπικά πλέον μένουν για στεφθεί πρωταθλητής, αφού ήδη ενώ έβγαλε το δύσκολο πρόγραμμα,  έχει και διαφορά πέντε βαθμών, από τον πλησιέστερο διώκτη του.

Στην αναμέτρηση με τον γηπεδούχο Μύτικα οι παίχτες του Τάκη Κονιδάρη μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να πετύχουν δύο γκολ.

Στο δεύτερο μόλις λεπτό της συνάντησης ο Πέτρος Αργυρός άνοιξε το σκορ με ωραία προσπάθεια, εκμεταλλευόμενος πλήρως την σέντρα ακριβείας του φορ Ζακυνθινού.

Οχτώ λεπτά αργότερα ο Θωμάς Καρακώστας, αφού δέχθηκε την ασίστ από τον Σπύρο Παππά, με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν προς στιγμήν και στο 32΄μειώσαν το σκορ σε 1-2, μετά από λάθος της άμυνας των παιχτών του Αγίου Πέτρου.

Στο 80΄μετά από συνδυασμό Ζακυνθινού και Τούτου, ο Γιάννης Καρτάνος που ήταν ο τελικός αποδέκτης της προσπάθειας των συμπαικτών του, σκόραρε για ένα ακόμη παιχνίδι διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Οι φιλοξενούμενοι κατά διαστήματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έπιασαν καλή απόδοση, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και δίκαια έφθασαν στην νίκη.

Στο ντέρμπι των Σφακιωτών που διεξήχθη σε ακατάλληλο τεραίν, χαμογέλασε στο τέλος η ομάδα των πολλών μεταγραφών Αυγερινός Μαραντοχωρίου, η οποία ήταν και πριν το ματς βαθμολογικά με την πλάτη στον τοίχο.

Το τελικό 1-2 κρίνεται δίκαιο αφού η τοπική ομάδα που αγωνίσθηκε χωρίς τον Ζάτσε, δεν πλησίασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής της.

Η απώλεια των τριών βαθμών για τον ΠΑΣ, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα δεν στοίχησε ιδιαίτερα, αφού  η ομάδα των Εξαρχείων περέμεινε εντός του βασικού στόχου της που είναι η είσοδος στα μπαράζ ανόδου.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν ευνοούσε την τεχνική ομάδα των γηπεδούχων να αναπτυχθεί, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι που κυριάρχησαν στις προσωπικές μονομαχίες να φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Το σκορ άνοιξε ο  στο 40΄του πρώτου ημιχρόνου για λογαριασμό του Μαραντοχωρίου ο Δρακονταειδής, ενώ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους ο νεαρός Πέτρος Σκιαδαρέσης που μπήκε ως αλλαγή, στο 65΄με κοντινό σουτ.

Την μεγάλη νίκη χάρισε στην ομάδα του ο φορ Σπύρος Θεριανός που είχε μπει ως αλλαγή, με κοντινό πλασέ στο 80΄.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακυρώθηκαν τέσσερα γκολ του Μαραντοχωρίου στον αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα  η επιστροφή του παλιού (Πολυδωρόπουλος) στα γήπεδα

 

O Οδυσσέας Νυδριού πέτυχε μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη, στην έδρα του ενισχυμένου Ερμή Καναλίου με 0-1 και δείχνει να συνέρχεται από το κακό ξεκίνημα και να μπαίνει με απαιτήσεις στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Η απόδοση της ομάδας μάλιστα ήταν αρκετά καλή σε όλο τον αγώνα και η νίκη ήρθε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Στο 65΄του παιχνιδιού σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο στράϊκερ Σάββα Γαζή, αφού όμως πριν είχαν χαθεί αρκετές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους.

Μεγάλη μάχη στο γήπεδο Τσουκαλάδων με την τοπική ομάδα του κόουτς Κουντούρη να βρίσκεται σε κακή μέρα και να δέχεται την ήττα με 2-4 από την ουραγό Σαμψούντα.

Για τους γηπεδούχους σκόραραν ο φορ Νίκος Λάζαρης με πλασέ στο 55΄και ο νεαρός Πάνος Σταματέλος Φλορίνιο με μακρινό σουτ στο 70΄.

Πρόεδρος Πίου

15:04:42

2016-01-22