Με τη μέθοδο τη ποσόστωσης οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Λευκάδας (upd)

Με τη μέθοδο της ποσόστωσης για την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών της Λευκάδας στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι της χώρας θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά,  καθώς όπως λέει έχει την διαβεβαίωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για την εφαρμογή του μέτρου. Η παραπάνω μέθοδος αποτελεί αίτημα των περισσότερων  μαθητών της Λευκάδας καθώς και των γονιών τους, και στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα της Επιτροπής Γονέων Τελειόφοιτων  Λυκείων  του Ν. Λευκάδας, για πρόβλεψη επιπλέον θέσεων του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή των υποψηφίων του Νομού Λευκάδας, σε σχολές και τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017(ποσόστωση)

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, αν πραγματοποιηθούν, θα πρέπει να γίνουν καλοδεχούμενες από τους μαθητές της Λευκάδας, που μπορεί να μην έχασαν πάρα πολλές ώρες διδασκαλίας, αλλά ένα φονικό φυσικό φαινόμενο σίγουρα επηρεάζει την ψυχολογία τους ενόψει της δύσκολης δοκιμασίας των εξετάσεων, με μεγαλύτερη προσπάθεια στην προετοιμασία τους, ώστε να επιτύχουν στις σχολές που επιθυμούν.

 

Το Δ.Τ του βουλευτή Λευκάδας έχει ως εξής

Θέμα: -Με τη μέθοδο τη ποσόστωσης οι πανελλήνιες εξετάσεις για  τους μαθητές της Λευκάδας εφέτος.

-Μετεγγραφές φοιτητών

Τη διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί η μέθοδος της ποσόστωσης για την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών της Λευκάδας στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι της χώρας, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στον Βουλευτή Λευκάδος Θανάση Καββαδά.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται να ψηφιστεί το αργότερο έως τα μέσα Φεβρουαρίου από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τον υπουργό η ρύθμιση αφορά τους τελειόφοιτους Λυκείου του 2016 αλλά και τους απόφοιτους του Λυκείου του νομού Λευκάδας παλαιότερων ετών,  που θα δώσουν και εφέτος πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές ο κ. Καββαδάς εξήγησε στον υπουργό το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταγραφές των σπουδαστών από τη Λευκάδα, ότι η προθεσμία για την κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εξέπνεε στις 16/11/2015, δηλαδή μια ημέρα πριν το σεισμό που έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα να μη συμπεριλαμβάνεται στα δικαιολογητικά τους η δυσμενής εξέλιξη, που είναι καταλυτική για την έγκριση των αιτήσεων.

Ο υπουργός σύνεστησε στον κ. Καββαδά,  οι  φοιτητές που έχει απορριφθεί η αίτησή τους, να υποβάλλον νέα αίτηση επανεξέτασης του αιτήματός τους, με αριθμό πρωτοκόλλου (όχι ηλεκτρονικά) στην Επιτροπή Κατ΄ Εξαίρεσην Μετεγγραφών.

Στη νέα αίτηση θα πρέπει να συμπεριλάβουν τους επιπρόσθετους λόγους (εν προκειμένω το σεισμό).

Σημειώνεται ότι για τα ανωτέρω θέματα ο κ. Καββαδάς έχει καταθέσει Ερώτηση στο υπουργό Παιδείας, στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

09:38:25

2016-01-23