Μονόδρομος για τη Δόξα η επιστροφή στις επιτυχίες


Η επιστροφή στις επιτυχίες είναι μονόδρομος για τη Δόξα που υποδέχεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας το Περιστέρι. Μετά την ήττα από τον Δούκα οι νησιώτες χρειάζονται τους δύο βαθμούς για να διατηρηθούν κοντά στην "πεντάδα" και παράλληλα να τονώσουν την πεσμένη ψυχολογία τους. Το Περιστέρι προέρχεται από μια πολύτιμη νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας, έχει αρχίσει να πιστεύει στις δυνάμεις του και δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα, παρά τα σημαντικά του προβλήματα καθώς θα απουσιάσουν οι Πέτρουλας - Λάκκας, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσιότρα.

Α2: Αύριο το κυρίως πιάτο, πλούσιο το ορεκτικό...

Σε δύο... πιάτα θα σερβιριστεί η 14η αγωνιστική της Α2, με το κυρίως γεύμα (Φάρος - Κύμη) να είναι προγραμματισμένο για τη Κυριακή. Το σημερινό (Σάββατο 23/1) πάντως "μενού" περιλαμβάνει πλούσια... ορεκτικά με αναμετρήσεις υψηλού βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Ρεπό έχουν οι Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Αναλυτικά:

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΚΥΜΗ: Το μεγάλο παιχνίδι της 14ης ημέρας διεξάγεται αναμφίβολα στο κλειστό του Κερατσινίου, αύριο (Κυριακή 24/1, 5 μ.μ.) παρουσία και της τηλεόρασης (ΕΡΤ2). Ο πρωτοπόρος και αήττητος Φάρος υποδέχεται τη δεύτερη της βαθμολογίας Κύμη και όσο νωρίς και αν είναι ακόμη θα κριθεί εν πολλοίς η πρώτη θέση. Τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμός και αναμένεται να ένα πολύ δυνατό ματς με πάθος και όμορφες φάσεις, δεδομένης της ποιότητας των δύο ρόστερ. Φαβορί είναι σίγουρα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι θέλουν να βάλουν από τώρα γερά θεμέλια για τη κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στα μεγάλα σαλόνια... Χωρίς προβλήματα οι δύο "μονομάχοι" υπόσχονται ένα συναρπαστικό παιχνίδι στους φιλάθλους που θα κατακλύσουν το κλειστό "Π. Νικολαίδης".
Φάρος και Κύμη είναι παλιοί γνώριμοι καθώς ανεβαίνουν μαζί τις κατηγορίες τα τελευταία χρόνια. Βρέθηκαν πρώτη φορά αντιμέτωποι την σεζόν 2013-14 στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, με την Κύμη να κερδίζει και τα δύο παιχνίδια και να κατακτά το πρωτάθλημα και την άνοδο, ενώ ο Φάρος ακολούθησε στην Β΄ Εθνική ως 2ος. Την επόμενη χρονιά οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στα μεταξύ τους ματς, με το πρωτάθλημα να καταλήγει ξανά στα χέρια της ομάδας της Εύβοιας.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα είναι αυτό στο κλειστό του Μετς. Το Παγκράτι φιλοξενεί τη Λιβαδειά και ο νικητής θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή που είναι και ο κοινός τους στόχος. Αμφότεροι προέρχονται από σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες (στην Ερυθραία και το Πευκοχώρι αντίστοιχα) και έχουν ανεβασμένη φιλοδοξία και όρεξη να διευρύνουν το νικηφόρο τους σερί. Αμφίρροπη συνάντηση όπου οι επιθέσεις αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο και γι` αυτό περιμένουμε υψηλό σκορ. Αμφίβολη από πλευράς Παγκρατίου η συμμετοχή των Μήτσιαλου και Σπανού, ενώ επιστρέφει για τη Λιβαδειά ο Δημητριάδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΘΡΑΙΚΟΣ:
Ο "πληγωμένος" από την ήττα στη Κύμη Εθνικός, φιλοξενεί στη Καλλιθέα τον Πανερυθραικό και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο εντός έδρας στραβοπατήματος. Οι Πειραιώτες που θα αγωνιστούν πλήρης ποντάρουν στη δύναμη της έδρας προκειμένου να διατηρηθούν σε τροχιά πλέι οφ και να ανεβάσουν την ψυχολογία τους. Ο Πανερυθραικός προέρχεται από τρεις σερί ήττες (οι δύο στη παράταση) και ψάχνει και αυτός μια μεγάλη νίκη για να μην υποχωρήσει κι` άλλο στη βαθμολογία. Είναι το αουτσάιντερ, όμως διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο που δεν εγκαταλείπει κανένα παιχνίδι.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΨΥΧΙΚΟ:
Στη Βέροια, ο τοπικός Φίλιππος που "διψάει" για βαθμούς κοντράρεται με τον δυνατό Ψυχικό. Μετά από καιρό η ομάδα της Ημαθίας προετοιμάστηκε όλη την εβδομάδα χωρίς προβλήματα και παρά το ότι οι πιθανότητες σήμερα δεν είναι υπέρ της, θα προσπαθήσει να βάλει... δύσκολα στο φαβορί της αναμέτρησης. Το Ψυχικό έχει αρχίσει να ανεβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες και θέλει να επιβεβαιώσει την καλή αγωνιστική του κατάσταση με μια εκτός έδρας επιτυχία που θα καλύψει εν μέρει το χαμένο βαθμολογικά έδαφος.

ΔΟΥΚΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ
: Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τις τρεις σερί νίκες, με πιο πρόσφατη την επιτυχία επί της Δόξας Λευκάδας, ο Δούκας αναμετράται στο "ΔΑΙΣ" με την Ευρώπη Πευκοχωρίου. Η ομάδα του Αμαρουσίου στοχεύει στη τέταρτη σερί νίκη της, η οποία θα αποτελέσει γερό θεμέλιο για την εξασφάλιση της παραμονής και θα της επιτρέψει να αρχίσει να... αχνοβλέπει τα πλέι οφ. Το Πευκοχώρι βρίσκεται στη τελευταία θέση του πίνακα, όμως έχει δείξει ότι "χτυπάει" όλα τα παιχνίδια. Θα παλέψει με πάθος για την έκπληξη και ότι βγει...

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. - ΗΡΑΚΛΗΣ: Τέλος, στη Πάτρα ο Προμηθέας κοντράρεται με τον Ηρακλή, με τους γηπεδούχους να έχουν και εδώ τον πρώτο λόγο. Με τη δύναμη της έδρας αλλά και την πληρότητα του ρόστερ τους οι Πατρινοί θα προσπαθήσουν να "καθαρίσουν" γρήγορα το παιχνίδι και να αποφύγουν δυσάρεστες εμπλοκές... Ο "Γηραιός" διέρχεται αγωνιστική κρίση, όμως το βαρύ όνομα και η φανέλα του αρκούν για να κάνουν προσεκτικό τον οποιονδήποτε αντίπαλο του.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση της Βέροιας (4 μ.μ.)

basketblog.gr

11:43:55

2016-01-23