Τρίτο ημίχρονο

 

Λύτρωση για παίχτες και παράγοντες του Πανλευκάδιου, ήταν το γκολ του Μπάμπη  Κοκκόλη στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Λούρο και το πανηγύρισαν έξαλλα.

Κι επειδή κάποιοι από το στρατόπεδο του Τηλυκράτη, βρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν τον αγώνα όρθιοι στην κεντρική είσοδο, εκεί κατευθύνθηκε ο σκόρερ για να πανηγυρίσει την επιτυχία του....στέλνοντας μηνύματα.

 

Δύο μεταγραφές ολοκληρώθηκαν για λογαριασμό του Οδυσσέα Νυδριού τις τελευταίες μέρες, με τους Σπύρο Σολδάτο και Τάσο Μπελεγρίνο να μετακομίζουν από τον Απόλλωνα, ενώ ως τρίτη μεταγραφή θεωρείται για τον κόουτς Βάννα, η επιστροφή Ταξιαρχιώτη στους αγωνιστικούς χώρους που αναμένεται να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.

 

Ο Νυδριώτης επιτελικός μέσος Γιώργος Κονιδάρης, μπορεί να απέχει ως ποδοσφαιριστής από τους αγωνιστικούς χώρους για μεγάλο διάστημα, αλλά έχει πάρει τελευταία αμπάριζα τα γήπεδα της περιοχής, παρακολουθώντας παιχνίδια και κάνοντας σκάουτινγκ.

Τα σημάδια δείχνουν ότι μάλλον έχει αρχίσει να σκέφτεται την μελλοντική προπονητική του καριέρα και βλέπω να δημιουργείται συνωστισμός προπονητών στο μεγάλο λιμάνι.

 

Η απόφαση του φορ Γιώργου Σταύρου, να αποχωρήσει από τον Τηλυκράτη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, κινητοποίησε άμεσα πολλούς μνηστήρες που ήθελαν να τον αποκτήσουν για λογαριασμό της ομάδας τους.

Στις ήδη γνωστές ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον παίχτη, προστέθηκε τελευταία και ο Πανλευκάδιος ελέω Μεϊντάνη.

Ο τελευταίος όταν ήταν προπονητής του Σύβρου, είχε υπό τις οδηγίες του τον Σταύρου και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα αγωνιστικά προσόντα του, επέμεινε για την απόκτησή του και ήρθε μάλιστα και σε επαφή μαζί του.

 

Ο αριστεροπόδαρος Αγρινιώτης ακραίος επιθετικός Μανώλης Κούσης είναι η νέα προσθήκη στον Πανλευκάδιο, με όσους γνωρίζουν τον ποδοσφαιριστή να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του.

Στο παρελθόν είχε αγωνισθεί με τα χρώματα του Τηλυκράτη αλλά και του Πανλευκάδιου στον οποίο επέστρεψε.

 

Μεταγραφές βόμβες δεν κάνουν μόνο οι ομάδες της Λευκάδας όπως συνηθίζεται τελευταία, αλλά μπήκαν στον χορό και οι Πρεβεζάνοι.

Ο Α.Ο. Μύτικα απέκτησε μετά βαϊων και κλάδων τον μεγάλο στράϊκερ Δημήτρη Καρασσαβίδη, ενώ και ο Ερμής Καναλίου ανακοίνωσε τον έμπειρο αμυντικό Γιώργο Κοτένογλου.

Και οι δύο παίχτες φέτος αγωνιζόταν στην ομάδα της ΑΕΚ Αρχαγγέλου.

 

Μπορεί η ομάδα του Μιμίκου ο Άγιος Πέτρος να πηγαίνει τρένο και να βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ο κόουτς δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του αφού πρόσφατα έχασε το δεξί του χέρι.

Ο επί χρόνια βοηθός του Γιάννης Σολδάτος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, απέχει πλέον από την ομάδα και οι προπονήσεις γίνονται υπό τις οδηγίες του Τάκη Κονιδάρη και μόνο.

Κι αφού χώρισαν οι Διόσκουροι τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν σιγά σιγά.

 

H περυσινή έκπληξη του πρωταθλήματος ομάδα της Πλαγιάς, με την έναρξη του πρωταθλήματος έδειξε κακό πρόσωπο και βρισκόταν μόνιμα στις τελευταίες θέσεις.

Το τελευταίο όμως διάστημα βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία και θυμίζει κάτι από το πανίσχυρο περυσινό σύνολο.

Ένας σοβαρός λόγος για την μεταμόρφωσή της, είναι όπως πολλοί στην ομάδα παραδέχονται, η παρουσία στην ενδεκάδα του πρώην ποδοσφαιριστή του Τηλυκράτη Ζώη Καπότη, που επανήλθε δριμύτερος στην αγωνιστική δράση και βοήθησε να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα του Α.Ο. Πλαγιάς.

 

Κρούση στον επιθετικό του Τηλυκράτη Παύλο Μακρυγιάννη, έκανε σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εξωδιοικητικός παράγοντας για λογαριασμό του Α.Ο. Καρυάς, κάτι που από μόνο του αν ισχύει, δείχνει ότι ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά για την ομάδα της Βόρειας Λευκάδας.

 

Από την εξέδρα του σταδίου Λούρου, παρακολούθησε τις προσπάθειες των παιχτών του, ο κόουτς του Κεραυνού Φώτης Μπάλτσας που τελεί υπό τιμωρία.

Με δεδομένο ότι ο βοηθός του Χρήστος Λογοθέτης, βρισκόταν στην ενδεκάδα στον ίδιο αγώνα, είναι απορίας άξιο πως έγινε το κοουτσάρισμα αν και εκ του αποτελέσματος, κρίνεται ότι όλα πήγαν καλά.

 

Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι κυπέλου Τηλυκράτης-Πάργα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατούσε, η οποία όμως δεν εμπόδισε κάποιους που ήρθαν για κατασκοπεία.

Εκτός του τεχνικού επιτελείου του Πανλευκάδιου που ήταν και εύκολο να βρεθεί στο γήπεδο, εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στο Δημοτικό Στάδιο του κόουτς του ΠΑΣ Πρέβεζα  Θωμά Βασιλειάδη που συνοδεύοταν από τον Προέδρο Πετρόπουλο.

Η ομάδα της Πρέβεζας βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα  και αφού ο γερόλυκος κόουτς, έκανε τέτοιο ταξίδι για να δει τους μελλοντικούς του αντιπάλους, σημαίνει ότι .....δεν τον αφήνει αδιάφορο το πρωτάθλημα.

 

Επιστροφή στην δεκαετία του ογδόντα, θύμισε ο πετροπόλεμος από πλευράς οπαδών των γηπεδούχων του Ερμή Καναλίου, που είχαν στόχο τον πάγκο των Εφοπλιστών του Οδυσσέα Νυδριού, στην μεταξύ τους Κυριακάτικη αναμέτρηση.

 

Ένταση υποβόσκει στις σχέσεις των δύο ομάδων της πόλης, όσο πλησιάζουμε στο μεταξύ τους ντέρμπι, που θα κρίνει πιθανόν και την τελική κατάταξη στην κορυφή.

Στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού Πάργα-Πανλευκάδιος, ο διαιτητής Ζιώγας κατέγραψε επίσημα πλέον την άποψη των Διοικούντων του Πανλευκάδιου, ότι αδικούνται από την διαιτησία και ότι πίσω από όλα όσα συμβαίνουν ως τώρα στο πρωτάθλημα, κρύβεται ο Τηλυκράτης.

 

Ραντεβού στον κινηματογράφο είχε την τελευταία εβδομάδα όλη η καλή κοινωνία της Λευκάδας, με αφορμή την προβολή της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που σπάει ταμεία σε όλη την Ελλάδα.

Πολλοί είναι όμως και οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, όπως με πληροφόρησαν, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ταινία, αν και τα θέματα που αυτή πραγματεύεται, είναι κοινωνικού περιεχομένου κι έξω από τα καθημερινά τους ενδιαφέροντα.

Παρακολουθώντας την ταινία και μπλεγμένος με τον έρωτα του Σύριου μετανάστη με την Ελληνίδα πρωταγωνίστρια, με τον Χρυσαυγίτη πατέρα της και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα, γνωστός μεγαλοπαράγοντας μεγάλης ομάδας της πόλης, συνελήφθη κοιμώμενος από την σύζυγό του, την οποία συνόδευε στο σινεμά και δέχθηκε φυσικά και την σχετική κατσάδα.

 

Ο Κερκυραίος μέσος Κώστας Τζαφέρης, που αγωνίζοταν μέχρι πρόσφατα στον Α.Ο. Λεβάντε, ομάδα Γ΄Εθνικής από την γειτονική Ζάκυνθο, πριν από λίγο καιρό δοκιμάστηκε από τον Τηλυκράτη, αλλά τελικά η υπόθεσή του δεν είχε αίσιο τέλος.

Ο παίχτης όμως δεν το έβαλε κάτω και ξαναγύρισε στην Λευκάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Πανλευκάδιου, όπου και τελικά με τις ευλογίες Τριάντου βρήκε στέγη.

 

Τέστ για την δυναμικότητα της φετινής ομάδας, θεωρούν όλοι στον Τηλυκράτη, τον τελικό κυπέλου με αντίπαλο τον Εθνικό Φιλιππιάδας που είναι προγραμματισμένος να γίνει την Τετάρτη 10-02-2016.

Μπορεί η κατάκτηση του κυπέλου ή έστω η αξιοπρεπή εμφάνιση να αποτελέσει ψυχολογική ντόπα για τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά το κρίσιμο παιχνίδι για τον Τηλυκράτη, γίνεται τρεις μέρες αργότερα στην Πρέβεζα, εκεί που χρειάζεται απαραίτητα η νίκη, για να διατηρηθεί η διαφορά ασφαλείας στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο Πανλευκάδιο.

 

Οικογενειακή υπόθεση θα είναι η ενδεκάδα στον Οδυσσέα Νυδριού για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αφού από χθες και τρίτο μέλος της οικογένειας Κυριακίδη ανήκει στο δυναμικό της ομάδας.

Ο νεαρός μέσος Κώστας Κυριακίδης που αγωνιζόταν στους Ίωνες, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του θα είναι πλέον στο Νυδρί, συμπαίκτης με τα άλλα δύο αδέρφια του που ήδη αγωνίζονται εκεί.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις είναι παιδιά του εξτρέμ Γιώργου Κυριακίδη γνωστός στους φιλάθλους με το προσωνύμιο Αηνικολιώτης , που αγωνιζόταν με ιδιαίτερη επιτυχία επί σειρά ετών στον Τηλυκράτη.

 

Σε φουλ ρυθμούς κινείται η ομάδα της Αστυνομίας, η οποία προετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος, που αρχίζει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σε φιλικό που έδωσε η ομάδα στην Πάλαιρο την Τετάρτη, ο κόουτς Νίκος Καναρίνης είδε τους παίχτες του, να κερδίζουν με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, την πανίσχυρη τοπική ομάδα και δήλωσε ενθουσιασμένος με την απόδοσή τους.

Για την ιστορία και τα δύο γκολ πέτυχε ο παλαίμαχος πλέον στόπερ του Αυγερινού Μαραντοχωρίου Χρήστος Παπαδήμας.

Με προσωπικές επαφές του κόουτς, κλείστηκε μάλιστα μεγάλης σπουδαιότητας φιλικό για τις 03 Φεβρουαρίου με αντίπαλο την Κ20 ομάδα του Παναιτωλικού, που θα γίνει στο Αγρίνιο.

Στα μεταγραφικά της ομάδας υπάρχει η ενίσχυση με την προσθήκη του Χαγιάννη, που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στις επίσημες υποχρεώσεις.

 

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει από καιρό την πόρτα μας και τα περιττά έξοδα οι περισσότεροι τα περιόρισαν στο ελάχιστο.

Έμαθα μάλιστα ότι δύο καλοί φίλοι ποδοσφαιριστές ο ένας από Νυδρί και ο άλλος από Λευκάδα, δίνουν ραντεβού για καφέ και αθλητικό-κοινωνικό κουτσομπολιό, στο μέσον της διαδρομής στο PEPE LE PEW στην Νικιάνα, για να γλυτώνουν τα καύσιμα.

Σε λίγο προβλέπω να το κόβουν κι αυτό και να μιλάνε μόνο τηλεφωνικά....

 

Μπάλτσας και Κατηφόρης λόγω τιμωρίας παρακολουθούν από την εξέδρα, τις προσπάθειες των παικτών τους στον αγωνιστικό χώρο.

Τελευταία η Ε.Π.Σ. έχει αρχίσει τις καμπάνες και πρέπει να είναι όλοι πιο προσεκτικοί.

 

Κοντά στην ολοκλήρωσή της είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταγραφή του νεαρού αμυντικού του Πανλευκάδιου Σίμου Σπανού στην ομάδα της Παλαίρου.

Με δεδομένη την έλλειψη παιχτών κάτω των είκοσι στον Πανλευκάδιο, η μεταγραφή του Σπανού αποτελεί έκπληξη, αφού ο παίχτης ως τώρα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, ενώ έχει αγωνισθεί σε πολλά παιχνίδια της ομάδας του ως βασικός.

 

Ενθουσιασμό έχουν προκαλέσει στο στρατόπεδο των φιλάθλων της Παλαίρου, οι τελευταίες μεταγραφές, με αποτέλεσμα το γήπεδο να είναι ασφυκτικά γεμάτο στο ματς του Σαββάτου με τον Θρίαμβο Λούρου.

Ακολούθησε και η καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με νίκη με σκορ 3-1 κι ο μάνατζερ Κώστας Φραδέλος βρίσκεται στον έβδομο ουρανό.

Την πρώτη τους εμφάνιση με τα χρώματα του Κεραυνού έκαναν το Σάββατο, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Νίκος Πετούσης, Βασίλης Προξενιάς και Λεωνίδας Βρακατσέλης.

Μπορεί στο τέλος να χάθηκε το ματς για την Κατούνα, αλλά με την προσθήκη και των τριών νέων παιχτών, η ομάδα του Μπάλτσα δυναμώνει πολύ περισσότερο και σύντομα προβλέπεται να κάνει κηδείες.

 

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Κώστας Φατούρος που αγωνιζόταν πρόσφατα στον Απόλλωνα, συνέχισε τον μαραθώνιο των μετακινήσεών του, με προορισμό αυτή τη φορά την Καρυά.

Οι Βόρειοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα σοβαρό κάτω από τα δοκάρια, όπου κάθονται συνήθως παίχτες που αγωνίζονται σε άλλες θέσεις.

Η προσπάθεια που έγινε για την απόκτηση του πρώην της γκολκίπερ Δημήτρη Αραβανή, που αγωνίζεται φέτος στον Πανλευκάδιο, δεν βρήκε ανταπόκριση, αφού η ομάδα του Γιώργου Κατηφόρη τον χρειάζεται και δεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει.

 

Ο στόπερ του Μαραντοχωρίου Λεωνίδας Κανού, μπορεί να άλλαξε ομάδα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αφού πριν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Νότιας Λευκάδας, μεταφορικό μέσον όμως και οδηγό για το γήπεδο, χρησιμοποιεί τα ίδια.

Ο κόουτς Νίκος Αργυρός που τον μεταφέρει, έτσι κι αλλιώς καθόταν και στους δύο πάγκους των παραπάνω ομάδων.

 

Ποδηλατάδα κυρίως βραδινές ώρες, συνηθίζει να κάνει ο Γενικός Αρχηγός του Αγίου Πέτρου Σπύρος Φραγκούλης και σχεδόν πάντα είναι μαζί του και ο στόπερ της ομάδας Χρήστος Περδικάρης.

Τώρα ο άνθρωπος έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα και μπορεί ήσυχος να ασχοληθεί και με άλλα ευγενή αθλήματα, μόνο λίγο προσοχή χρειάζεται γιατί χωρίς φώτα βραδιάτικα είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς.

 

Πάλι ταξιδάκι ο κόουτς της Κατούνας Φώτης Μπάλτσας και την ομάδα κοουτσάρησε στον Ωρωπό ο βοηθός του Χρήστος Λογοθέτης.

Ο Χρήστος βέβαια μετά την λήξη της τιμωρίας του, αγωνίζεται κανονικά στην ενδεκάδα της ομάδας κι από ότι μαθαίνω το κουμάντο στον πάγκο σε τέτοιες περιπτώσεις, το κάνει ο παγοπώλης.

Πρόεδρος Πίου

13:24:42

2016-02-05