Θετικός ο Δήμος Λευκάδας στην πρόταση της Αρχιτέκτων-Μηχανικού Χαράς Παπαδάτου

 

Την υιοθέτηση της πρότασης της  Αρχιτέκτων-Μηχανικού Χαράς Παπαδάτου, ανακοίνωσε  σήμερα ο Δήμαρχος Λευκάδας,  κατά την ομιλία του που έγινε στην αρχή της δεύτερης μέρας της Διημερίδας με θέμα τους σεισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχιτέκτων-μηχανικός, πρότεινε εχθές κατά τη διάρκεια των εργασιών της διημερίδας, να ζητήσει  ο Δήμος Λευκάδας από το Ελληνικό τμήμα της UNESCO,  να κηρυχθεί η Ιστορική Λευκαδίτικη Κατασκευή και δόμηση ως μνημείο  Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας»  ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί «με τη βοήθεια της κας  Παπαδάτου, του ΤΕΙ και κάθε άλλου που μπορεί να βοηθήσει, ώστε να πετύχουμε  κάτι που θα μείνει στις επόμενες γενιές».

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ιωάννης Δραγώνας εκφράστηκε  αμέσως θετικά στην πρόταση για  παροχή βοήθειας  του ιδρύματος  προς το Δήμο Λευκάδας.

Σχετικό άρθρο: Πρόταση της Χ.Παπαδάτου στη διημερίδα για τους σεισμούς:Να κηρυχθεί ο τρόπος της Ιστορικής Λευκαδίτικης Κατασκευής ως μνημείο Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της UNESCO

22:57:33

2016-02-06