Λευκάδα > Πολιτισμός Εγκαίνια μόνιμης Έκθεσης φωτογραφιών του Λευκαδολάτρη Ελβετού Fritz Berger
   

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Ελβετού Frits Berger , με θέμα τη Λευκάδα της δεκαετίας του 1960 και 1970 πραγματοποιήθηκαν εχθές Τετάρτη 10/02, στο αίθριο του Διοικητηρίου Λευκάδας.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Λευκάδας Θεόδωρου Χαλικιά, Τουρισμού και τουριστικής προβολής Σπύρου Γαλιατσάτου, του Δημάρχου Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, των Αντιδημάρχων Θανάση Περδικάρη και Γιώργου Φίλιππα, εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης, και πολλών πολιτών.

Το μόνιμο εκθεσιακό υλικό, το οποίο, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ. Χαλικιάς κατά την έναρξη της εκδήλωσης, είχε εκτεθεί το καλοκαίρι του 2014 στην ΑΡΤΗΡΙΑ, παραχωρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας από τον εκδότη Νίκο Θερμό.

Ο ίδιος ο Frits Berger, αν και απών από την εκδήλωση, απέστειλε  μέσω τηλεγραφήματος προς τον κ. Θερμό, τις ευχαριστίες του και τις ευχές του για την πορεία της έκθεσης. Ο τελευταίος, ανέφερε μάλιστα, ότι ο Λευκαδολάτρης φωτογράφος, έχει κρατήσει ζωντανή επαφή με το νησί της Λευκάδας, καθώς φροντίζει να το επισκέπτεται αν όχι κάθε χρόνο, τουλάχιστον κάθε δεύτερο. Όπως πληροφόρησε στη συνέχεια, του χρόνου την Άνοιξη,  η εθελοντική  ομάδα βοηθείας* , στην οποία ανήκει και ο Fritz Berger θα γιορτάσει τα 55 της χρόνια, από την πρώτη μέρα επίσκεψής της στη Λευκάδα. Ο κ. Θέρμος πρότεινε μάλιστα, του χρόνου, να τιμηθεί αυτή η ομάδα στο πρόσωπο του Fritz Berger, κηρύσσοντας τον επίτιμο δημότη Λευκάδας.

Τις δικές τους ευχές για την πορεία της έκθεσης και ευχαριστίες, θέλησε να εκφράσει ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Θεόδωρος Γαλιατσάτος,  ο οποίος χαρακτήρισε τις φωτογραφίες αυτές, σαν ένα κομμάτι της ιστορίας της Λευκάδας, το οποίο όταν το γνωρίζουν οι νεώτερες γενιές, μπορούν να κάνουν καλύτερα βήματα για το μέλλον. Αναφορά και στον εκθεσιακό χώρο, έκανε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αξιοποιήθηκε, με αφορμή την έκθεση,  για πρώτη φορά. «Είναι χώρος ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί σαν μικρός χώρος πολιτισμού», είπε  «αν και χρειάζεται κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνουμε», καθώς πρόσθεσε.

 

Στη δική του ομιλία ο Δήμαρχος Λευκάδας, είπε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του την πρόταση του κ. Θερμού, ενώ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για αυτήν την πρωτοβουλία.

 

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, ευχήθηκε η έκθεση, η οποία θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, να να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των ντόπιων όσο και επισκεπτών του νησιού μας, καθώς και των μαθητών των σχολείων, ώστε να γνωρίσουν οι νέες γενιές μέσα από τις εικόνες του FRITZ BERGER την νεότερη ιστορία του τόπου.

*Το πρόγραμμα βοήθειας της Λευκάδας (1962 έως 1972)

Το πρόγραμμα της Λευκάδας διοργανώθηκε από το ελβετικό παράρτημα της Διεθνούς Χριστιανικής Ειρηνευτικής Βοήθειας (CDF) σε συνεργασία με το ελβετικό κράτος. Η ομάδα αποτελούταν από νοσηλεύτριες, δασκάλες, γεωργούς και οικοδόμους από την Ελβετία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις τότε κοινότητες Άγιος Πέτρος, Κομηλιό, Χορτάτα και Νικολή και άλλα μεμονωμένα χωριά. Τα προγράμματα διεξάγονταν από κοινού, εφόσον υπήρχε η δυνατότητα, με τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού.

 

11:45:47

2016-02-11

 
 
comments powered by Disqus
  Αρχική σελίδα  
 Λευκάδα    
.
   
   
   
   
   
 
12345678910>>

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

family-hotel

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να τα στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Internet Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com