Α Κατηγορία:Η αγωνιστική δράση των ομάδων της Λευκάδας την 20η αγωνιστική

Για την 20η αγωνιστική, η εντός έδρας γκέλα του Τηλυκράτη που παραχώρησε ισοπαλία στην ουραγό ομάδα της Πλαγιάς, ήταν αρκετή να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, με τον δεύτερο Πανλευκάδιο να πλησιάζει πλέον στους δύο βαθμούς την κορυφή.

Οι παίχτες του Άγγελου Μπέκα το Σάββατο στο στάδιο Πλάτωνας Γρηγόρης, μπήκαν νωθροί στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε να έχουν το μυαλό τους, στον επερχόμενο τελικό κυπέλου της Ε.Π.Σ. που θα γίνει την Τετάρτη, σε αντίθεση με τους καμικάζι παίχτες της Πλαγιάς, που πάλεψαν με νύχια και με δόντια και στο τέλος επιβραβεύτηκαν δίκαια με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι γηπεδούχοι, εκτός από ένα εικοσάλεπτο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου που πίεσαν ιδιαίτερα την εστία του γκολκίπερ Καταγή, σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν όπως συνήθως πολλές ευκαιρίες, καθώς ήταν αργοί στην ανάπτυξη και δεν κατάφεραν να βγάλουν και την απαιτούμενη σε τέτοιες περιπτώσεις ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ακραίοι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, ενώ και οι επιθετικοί βρέθηκαν σε άσχημη μέρα και ήταν στατικοί και προβλέψιμοι.

Η είσοδος στο ημίχρονο του Ιασωνίδη και του Ορφανού, έδωσε ώθηση στην ομάδα, που ξύπνησε προς στιγμήν από τον λήθαργο, αλλά δεν στάθηκε αρκετή για να έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο 60΄ο φορ Σιδέρης με ατομική προσπάθεια μπήκε στην μεγάλη περιοχή, όπου και ανατράπηκε από αντίπαλό του και ο Ιασωνίδης ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών που υπέδειξε ο διαιτητής Σπυράκος.

Στην συνέχεια οι Γεωργάκης και Κτενάς έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να τελειώσουν τον αγώνα, για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό όπου οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν ένα από τα ελάχιστα κόρνερ που κέρδισαν στο παιχνίδι.

Στην φάση  που συμμετείχε ακόμη και ο γκολκίπερ Καταγής της Πλαγιάς, που άφησε τα δοκάρια του, οι αμυντικοί των γηπεδούχων υπέπεσαν σε τρία διαδοχικά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο αρχηγός Βασίλης Μωραϊτης, που κατάφερε με φοβερό μακρινό πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σκιαδά και να ρίξει στο καναβάτσο τους πρωτοπόρους.

Μουρμούρα στην εξέδρα για την κακή εμφάνιση της ομάδας, λίγες μόνο μέρες πριν τα επερχόμενα σημαντικά ντέρμπι που θα κρίνουν τον πρωταθλητή και πριν τον σημαντικό τελικό κυπέλου με αντίπαλο την μεγάλη Φιλιππιάδα.

Ο Πανλευκάδιος πέρασε σαν σίφουνας από την Σινώπη, την οποία αντιμετώπισε στο γήπεδο Ζαλλόγου και την οποία κέρδισε με σκορ 0-6.

Το παραλίγο έμφραγμα της προηγούμενης αγωνιστικής, που αντιμετώπισαν το Θεσπρωτικό, φάνηκε να λειτουργεί θετικά για τους παίχτες του Γιώργου Κατηφόρη, οι οποίοι μπήκαν αποφασισμένοι το Σάββατο στο γήπεδο, να καθαρίσουν το ματς από νωρίς και τα κατάφερα.

Στο 7ο λεπτό ο Κοκόλης με σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Τριάντος με κεφαλιά από κόρνερ στο 32ο πέτυχε το 0-2.

Στο 43ο λεπτό ο Τουλκερίδης που επανεμφανίσθηκε στην αρχική ενδεκάδα, μετά τον τραυματισμό του, πέτυχε με κοντινό πλασέ το 0-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη συνεχίσθηκε το ίδιο σκηνικό με τους φιλοξενούμενους να υπερέχουν ολοκληρωτικά και πετυχαίνουν ακόμη τρία γκολ, δίνοντας στην νίκη τους διαστάσεις θριάμβου.

Ο Τσελάϊ με κοντινό σουτ στο 52΄πέτυχε το 0-4, ενώ στο 70΄ο Τζαφέρης που είχε μπει ως αλλαγή πέτυχε με κοντινό σουτ το 0-5.

Στο 85΄ο νεαρός Νίκος Σταματέλος στην πρώτη του εμφάνιση διαμόρφωσε με κοντινή κεφαλιά το τελικό 0-6.

Άσχημη εμφάνιση για τον Κεραυνό Κατούνας με αντίπαλο τον γηπεδούχο Κεραυνό του Θεσπρωτικού και ήττα με 1-0, που φέρνει την ομάδα του κόουτς Μπάλτσα στην ουρά της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι που έδειξαν να θέλουν περισσότερο το ματς, ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του βετεράνου γκολκίπερ Καλδάνη που λόγω ανάγκης κλήθηκε να ξαναφορέσει τα γάντια του μετά από πολλά χρόνια.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μπόμπορης με σουτ στο 75ο λεπτό.

Η Καρυά πήρε τρεις βαθμούς χωρίς να αγωνισθεί, αφού ο αντίπαλός της Απόλλων Νότιας Λευκάδας απέχει από το πρωτάθλημα.

Πρόεδρος Πίου

21:52:25

2016-02-11