Τον «Γηραιό» αντιμετωπίζει η Δόξα

Α2: Δίνουν... εξετάσεις οι πρωτοπόροι

Η φετινή Α2 μας έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί τίποτα δεδομένο... Στις τελευταίες αγωνιστικές οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας και τα θεωρητικά φαβορί για την άνοδο υπέστησαν γερά... στραπάτσα και στη σημερινή 17η ημέρα του πρωταθλήματος καλούνται να δώσουν... εξετάσεις και να αποδείξουν ότι έχουν αντοχές για να κυνηγήσουν την άνοδο. Καθοριστικής σημασίας αναμετρήσεις διεξάγονται και για τη "μάχη" αποφυγής του υποβιβασμού. Ρεπό έχει ο Α.Σ.Ε. Δούκα.

Αναλυτικά:
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Μετά το ρεπό της περασμένης εβδομάδας, η Δόξα υποδέχεται στη Λευκάδα τον Ηρακλή σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι νησιώτες καλούνται να δείξουν ότι έχουν μάθε από τα... παθήματα των άλλων ισχυρών του πρωταθλήματος και να πάρουν μια νίκη που θα τους διατηρήσει σε τροχιά πλέι οφ.  Ο Ηρακλής είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, ο οποίος προέρχεται από ένα σερί τριών νικών και βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, δείχνοντας μεταμορφωμένος προς το καλύτερο μετά την αποχώρηση του πρώτου σκόρερ του Μάικ Ντι Νούνο, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό. Ο "Γηραιός" θα στερηθεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες των πολύτιμων υπηρεσιών του Σωτήρη Γκιουλέκα, όμως και πάλι δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία...

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΥΜΗ: Στη Βέροια αναμένεται ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με τον τοπικό Φίλιππο να κοντράρεται με τη Κύμη. Οι γηπεδούχοι έχουν παραδεχθεί ότι ξεκινάνε κάθε παιχνίδι με τον τίτλο του αουτσάιντερ και το ίδιο ισχύει και για την αποψινή συνάντηση, κόντρα σε μια σαφώς ισχυρότερη ομάδα με υψηλές βλέψεις. Ο Φίλιππος έχει αποδείξει ότι είναι μαχητής, ενώ η Κύμη από την άλλη θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί των επιτυχιών της και δεδομένου ότι διεκδικεί ακόμη και τη πρώτη θέση δεν της επιτρέπεται το παραμικρό... στραβοπάτημα.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις δύο σερί ήττες, ο Φάρος φιλοξενεί στο Κερατσίνι το εκπληκτικό Παγκράτι ("ζωντανά από την ΕΡΤ2)και θέλει να κλείσει τη κακή αυτή παρένθεση, διατηρώντας το αήττητο της έδρας του και παραμένοντας στη κορυφή της βαθμολογίας. Οι "πληγωμένοι" Πειραιώτες έχουν σίγουρα την ποιότητα και την εμπειρία να επιστρέψουν στις επιτυχίες, όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου που αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, ευρισκόμενο στη 5η θέση του πίνακα. Χωρίς το άγχος και τη πίεση του "πρέπει" οι "ροσονέρι" θα παλέψουν για ακόμη ένα... θαύμα και σκοπεύουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή του αντίπαλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ: Στο κλειστό του Εσπέρου ο Εθνικός κοντράρεται με την ουραγό Ευρώπη Πευκοχωρίου και δεν θέλει ούτε να... σκέφτεται το ενδεχόμενο στραβοπατήματος. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα έχασε έδαφος με την ήττα στο Παγκράτι και θέλει πάση θυσία το "δίποντο" για να διατηρηθεί στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Για την Ευρώπη είναι ένα... εύκολο ματς, αφού δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα και κανείς δεν πρόκειται να τη ψέξει για μια ήττα από τον ισχυρό Εθνικό.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΨΥΧΙΚΟ: Ματς υψηλού βαθμολογικού ενδιαφέροντος στο κλειστό του Περιστερίου. Η ομώνυμη ομάδα θα αντιμετωπίσει το Ψυχικό και μετά την ήττα στο Πευκοχώρι βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο... Με πεσμένα τα φτερά του το Περιστέρι θέλει μια μεγάλη νίκη για να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της σωτηρίας, όμως φαβορί είναι οι φιλοξενούμενοι. Το Ψυχικό φιλοδοξεί να πετύχει τη τρίτη σερί νίκη του και να αναρριχηθεί ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του ακόμη και για είσοδο στα πλέι οφ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Μετά την ήττα στην Ερυθραία, ο Προμηθέας επιστρέφει στην Πάτρα καθώς υποδέχεται τη Λιβαδειά σε ένα παιχνίδι με τεράστια βαθμολογική σημασία το οποίο προμηνύεται συναρπαστικό. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν την πολυτέλεια για δεύτερη σερί ήττα αν δεν θέλουν να χάσουν κι` άλλο βαθμολογικό έδαφος, όμως το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι απέναντι στη θριαμβεύτρια της περασμένης εβδομάδας με τη μεγάλη νίκη επί του Φάρου. Η Λιβαδειά "χτυπάει" όλα τα παιχνίδια καθώς θέλει να απομακρυνθεί από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ και στηριζόμενη στην έμπειρη τριάδα των Γκαγκαλούδη, Δημητριάδη και Βουκαντίνοφ θα κυνηγήσει ένα μεγάλο "διπλό".

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Τέλος, η έτερη ευχάριστη έκπληξη της σεζόν (μαζί με το Παγκράτι), ο Πανερυθραικός, φιλοξενείται στα Πεύκα από τους Μαχητές. Για τους γηπεδούχους είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, μιας και έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος και πλησιάζουν στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στον υποβιβασμό. Η ομάδα της Ερυθραίας έδειξε και με τη νίκη επί του ισχυρού Προμηθέα ότι είναι φέτος ικανή για όλα και αν καταφέρει να περάσει αλώβητη από τα Πεύκα θα μπορεί πλέον να ανεβάσει τον πήχη των φιλοδοξιών της, προσδοκώντας είσοδο στη "πεντάδα".

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ. εκτός από τη συνάντηση της Βέροιας (3 μ.μ.).

basketblog.gr

13:40:10

2016-02-13