Α Κατηγορία:Η αγωνιστική δράση των ομάδων της Λευκάδας την 21η αγωνιστική


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ- ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΥΛΙΑΣ

Το Σάββατο στην Πρέβεζα με αντίπαλο τον ΠΑΣ, στο πιο κρίσιμο ίσως παιχνίδι του πρωταθλήματος, όπως αυτό εξελίσσεται, οι παίχτες του Τηλυκράτη στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κατάφεραν σχετικά εύκολα να πάρουν τους βαθμούς της νίκης και να διατηρηθούν στην κορυφή.

Η κούραση από τα 120 λεπτά του τελικού της τετάρτης και οι απουσίες λόγω τραυματισμού των Κτενά και Γιάννη Γεωργάκη, ακόμη και το λασπωμένο τερέν, επηρέασαν σε κάποιο βαθμό την συνολική απόδοση των κυανέρυθρων, αλλά οι γηπεδούχοι σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξαν ικανοί να απειλήσουν την εστία του τερματοφύλακα Σκιαδά.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν κατά διαστήματα ασφυκτικά την άμυνα της Πρέβεζας και κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις να βρεθούν σε θέση βολής αλλά ήταν άστοχοι.

Στο 10 ο Μακρυγιάννης από λάθος ....βρέθηκε στην μικρή περιοχή μόνος του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ Λιάσκος με το πόδι.

Στο 20΄ο Μακρυγιάννης από αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανατράπηκε δύο μέτρα έξω από την περιοχή.

Ο σπεσιαλίστας Κώστας Δημουλιάς που ανέλαβε την εκτέλεση, με αριστοτεχνικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λιάσκου, πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε και την συνάντηση.

Πέντε λεπτά αργότερα ο αριστερός μπακ-χαφ του Τηλυκράτη Σπύρος Καταγής, υποδέχθηκε την ασίστ του Ορφανού, αλλά πλάσαρε άουτ από την μικρή περιοχή χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Στο 35΄ο τερματοφύλακας  Σκιαδάς, έδιωξε με υπερένταση στο παραθυράκι της εστίας του, το μακρινό φάουλ του Σο κι ενώ πριν η μπάλα, άλλαξε ξαφνικά πορεία λόγω του ισχυρού ανέμου που επικρατούσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κούραση του τελικού βάρυνε εμφανώς τα πόδια των παικτών του Άγγελου Μπέκα, οι οποίοι ουσιαστικά έκαναν διαχείριση του ματς και προσπάθησαν περισσότερο να διαφυλάξουν την άμυνά τους.

Μοιραία το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του, αφού  οι γηπεδούχοι έδειχναν να φοβούνται τους ταχύτατους επιθετικούς του Τηλυκράτη και δεν προσπάθησαν να ρισκάρουν βγάζοντας περισσότερους παίχτες στην επίθεση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παίχτες του ΠΑΣ, εκτός από ένα άστοχο σουτ στο 80΄ δεν απείλησαν σοβαρά για την ισοφάριση.

Στο 75΄ο μέσος Γιώργος Ορφανός εκτέλεσε ένα από τα πολλά κόρνερ, που κέρδισαν οι συμπαίκτες του, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Οι μέσοι Δημουλιάς και Μπουρδούβαλης ήταν κορυφαίοι σε απόδοση στο ματς, ενώ και ο στόπερ Λάμπρος Καταγής ήταν απροσπέλαστος.

Παρά την κούρασή του και ο μπακ Σπύρος Καταγής, όργωσε από αριστερά το γήπεδο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

 

Ο Πανλευκάδιος υποδέχθηκε την Ένωση Πρέβεζας την οποία κέρδισε με 3-0 εύκολα, όπως δείχνει και το τελικό σκορ και δείχνει να έχει ξαναβρεί την φόρμα του ως ομάδα, εν` όψει του μεγάλου παιχνιδιού που ακολουθεί με τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη.

Από νωρίς οι παίχτες του Γιώργου Κατηφόρη πίεσαν για το γκολ και το κατάφεραν στο 15΄με δράστη τον Μανώλη Κούση, που στα τελευταία παιχνίδια σκοράρει συνέχεια και εξελίσσεται σε βαρόμετρο για την ομάδα.

Στο 35΄με κεφαλιά ο Τριάντος σκόραρε για ένα ακόμη παιχνίδι γράφοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη υπήρξε αντίδραση για τους φιλοξενούμενους που έδειξαν καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν την μείωση του σκορ.

Στο 47΄μάλιστα ο αρχηγός Μπάμπης Κοκόλης, είχε με προσωπικό του τέρμα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι στο 75΄πέτυχαν γκολ το οποίο ακυρώθηκε από τον διαιτητή της συνάντησης.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, έγιναν αλλαγές και συντήρηση δυνάμεων για την γηπεδούχο ομάδα.

 

Ο Α.Ο. Πλαγιάς το Σάββατο στην έδρα του, σταμάτησε το επιτυχημένο σερί της Καρυάς, κερδίζοντάς την με το βαρύ 5-1.

Το σκορ βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την συνολική εικόνα του ματς, το οποίο  μέχρι το 60΄ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ισοδύναμων αντιπάλων.

Οι γηπεδούχοι στο 35΄προηγήθηκαν με τον φορ Σταμουλάκη, ενώ η αντίδραση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 50΄με τον αρχηγό Πάνο Χαλκιόπουλο να ισοφαρίζει με δυνατό σουτ εντός περιοχής.

Το δεκάλεπτο από το 60΄μέχρι το 70΄, υπήρξε καταστροφικό για την ομάδα της Καρυάς, αφού οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα πέτυχαν τρία γκολ, κλειδώνοντας την νίκη.

Δύο γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο πέτυχε ο αγέραστος Βασίλης Μωραϊτης  κι ένα ο Σταμουλάκης, ο οποίος στο 80΄με το τρίτο του προσωπικό τέρμα, έγραψε με τον καλύτερο τρόπο, τον επίλογο του ματς.

 

Ο Κεραυνός Κατούνας στην έδρα του, πήρε δύσκολα ένα υπερπολύτιμο τρίποντο,  με αντίπαλο την ουραγό Θύελλα Σινώπης και τον φορ Νίκο Πετούση χρυσό σκόρερ, του μοναδικού τέρματος που σημειώθηκε, κυριολεκτικά  στην εκπνοή της συνάντησης.

Στο αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι δεν είχαν γενικά καλή απόδοση, ενώ και οι φιλοξενούμενοι με χτυπητές αδυναμίες προσπάθησαν να διαφυλάξουν ανέπαφη την εστία τους και περιορίσθηκαν σε κλεφτοπόλεμο.

Η φημολογούμενη αποπομπή του κόουτς Μπάλτσα, συνέτεινε στο να δημιουργηθεί ένα άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας, το οποίο φάνηκε καθαρά να μεταφέρεται και εντός αγωνιστικού χώρου.

Το γκολ του Νίκου Πετούση ίσως να αποδειχθεί το πιο πολύτιμο σε όλο το πρωτάθλημα, στην προσπάθεια της ομάδας για την τελική σωτηρία.

Διχασμένοι είναι και οι φίλαθλοι του Κεραυνού με την τροπή που πήραν τα πράγματα και την διαφαινόμενη πλέον αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της ομάδας.

Πρόεδρος Πίου

 

13:51:59

2016-02-19