Ψάχνει το μεγάλο «διπλό» η Δόξα

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α2 μετά από μια διακοπή που κανείς δεν κατάλαβε για ποιον λόγο έγινε, περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια υψίστης βαθμολογικής σημασίας. Το ντέρμπι στη Καλλιθέα ξεχωρίζει, ενώ μεγάλα ματς αναμένονται στη Κύμη και το Παγκράτι. Ρεπό έχει το Περιστέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής 18ης αγωνιστικής:

ΚΥΜΗ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Συναρπαστική αναμέτρηση και στην Εύβοια, με τη δεύτερη της βαθμολογίας Κύμη να υποδέχεται τη Δόξα Πευκάδας. "Πάνοπλοι" οι γηπεδούχοι και με τον Μιλόσεβιτς να επιστρέφει στο παρκέ, δεν έχουν περιθώριο για απώλεια ειδικά μέσα στο γήπεδο τους, προκειμένου να διατηρηθούν στο... κυνήγι του Φάρου και στη πρώτη θέση. Η Λευκάδα είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και πολύ καλά "δεμένη". Ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να πλασαριστεί στη πρώτη πεντάδα και αναμένεται να τα... δώσει όλα για το "διπλό". Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι ακατάλληλο για προβλέψεις...

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Πειραϊκό ντέρμπι σε... ξένο έδαφος. Το κλειστό του Εσπέρου στη Καλλιθέα φιλοξενεί την κόντρα του Εθνικού με τον Φάρο Κερατσινίου. Το βαθμολογικό κίνητρο είναι τεράστιο για τις δύο ομάδες όπως και το γόητρο και προμηνύεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι, δεδομένης και της ποιότητας που διέπει τα δύο ρόστερ. Ο Εθνικός θέλει να διατηρηθεί στη πρώτη τριάδα και να κάνει αποφασιστικής σημασίας βήμα για την είσοδο του στα πλέι οφ ανόδου, ενώ κίνητρο αποτελεί και το γεμάτο από φιλάθλους του κλειστό... Για τον Φάρο είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου της ερχόμενης εβδομάδας και θα επιδιώξει να προσθέσει ακόμη μια μεγάλη νίκη στο ενεργητικό του ώστε να τονώσει την ψυχολογία του και να διατηρηθεί στη κορυφή του πίνακα. Το ντέρμπι θα μεταδώσει "ζωντανά" η ΕΡΤ2.


ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π.: Με φόντο τις άδειες εξέδρες λόγω της τιμωρίας της έδρας του για δύο αγωνιστικές, το Παγκράτι φιλοξενεί στο Μετς τον Προμηθέα Πατρών και στοχεύει σε ακόμη μια υπέρβαση... Οι "ροσονέρι" που θα παραταχθούν πλήρης δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος και πίεση μιας και ουσιαστικά έχουν πετύχει τον στόχο τους που ήταν η εξασφάλιση της παραμονής. Αν βέβαια τα καταφέρουν σήμερα τότε θα μπορούν να ελπίζουν βάσιμα και στην είσοδο τους στα πλέι οφ ανόδου. Για τον Προμηθέα υπάρχει το "πρέπει" στο αποψινό παιχνίδι. Έστω και χωρίς τον ανέτοιμο Πάνος, οι Πατρινοί καλούνται να δείξουν χαρακτήρα κόντρα σε μια σκληροτράχηλη ομάδα και να διατηρηθούν στις πρώτες θέσεις του πίνακα, δεδομένου ότι ακολουθεί ένα εξίσου δύσκολο πρόγραμμα.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΔΟΥΚΑΣ: Στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής κοντράρεται με τον Δούκα σε ακόμη ένα υψίστης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι αναφορικά με την προσπάθεια των δύο ομάδων να αποφύγουν τα πλέι άουτ. Ο "Γηραιός" που θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Γκιουλέκα βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία και με μία ακόμη νίκη θα απομακρυνθεί αισθητά από τις επικίνδυνες θέσεις. Για τους δύο βαθμούς "διψάει" περισσότερο η ομάδα του Αμαρουσίου, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και ψάχνει ένα μεγάλο "διπλό" για να... ξελασπώσει. Στα θετικά των φιλοξενούμενων το γεγονός ότι επιστρέφει ο καλύτερος ψηλός της, ο Τζόρτζεβιτς, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Στην Ερυθραία ο γηπεδούχος είναι το φαβορί. Ο Πανερυθραικός κάνει εκπληκτική χρονιά φέτος και έχει την ευκαιρία να περιφρουρήσει την πέμπτη θέση που δικαίως βρίσκεται στη βαθμολογία με μία νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας. Αν όμως νομίζει ότι θα ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο του συγκροτήματος της Ημαθίας μάλλον κάνει μεγάλο λάθος... Ο Γκίμας και οι παίκτες του έδειξαν και πριν από δύο εβδομάδες κόντρα στη Κύμη ότι... πουλάνε ακριβά το τομάρι τους σε κάθε αγώνα και το ίδιο αναμένεται να κάνουν και στην Ερυθραία και ας είναι το αδιαφιλονίκητο... αουτσάιντερ.

ΨΥΧΙΚΟ - ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ: Με στόχο να περάσει πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ, το Ψυχικό κοντράρεται στην έδρα του με την ουραγό Ευρώπη Πευκοχωρίου. Οι γηπεδούχοι έχουν σαφώς "βαθύτερο" και ποιοτικότερο ρόστερ και μπορούν να... καθαρίσουν εύκολα το ματς, κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει πείσει ότι μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη παραμονή της στην κατηγορία.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ: Και στη Λιβαδειά ο γηπεδούχος έχει τον πρώτο λόγο. Η ΑΕΛ υποδέχεται τους Μαχητές Δόξας Πεύκων και θέλει να επιστρέψει στις νίκες αλλά και τις καλές εμφανίσεις μετά την ήττα στη Πάτρα. Πλήγμα για τη Λιβαδειά η απουσία του τραυματία Καλαμπάκα, ενώ αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα Πεύκα καθώς είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Τοπάλη και Χονδρογιάννη.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός της συνάντησης της Καλλιθέας (7 μ.μ.) και του Ψυχικού (4 μ.μ.).

basketblog.gr

12:19:25

2016-02-27