Οι αγώνες που έδωσαν το Σαββατοκύριακο οι ομάδες των τμημάτων υποδομών της Δόξας

 

Ένα ακόμα κλασσικό σαββατοκύριακο κύλισε για την Δόξα, με το καθιερωμένο πρόγραμμα των τεσσάρων αγώνων.

 

Η Αντρική ομάδα, ταξιδέψε στην Κύμη, που γνώρισε την ήττα από τον τοπικό Γυμναστικό (69-79).

 

Οι άλλες ομάδες του Σωματείου, έδιναν τους δικούς τους αγώνες στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ.Η Παιδική ομάδα, αγωνίστηκε στον ΄΄ αφιλόξενο ΄΄ Αστακό με τον τοπικό Αίολο και με την νίκη της 55-35 εξασφάλισε την πρόκριση της στην Προημιτελική φάση του αντιστοίχου πρωταθλήματος και μάλιστα με αβαντάζ έδρας, ενώ με μια νίκη στα δυο παιχνίδια που απομένουν, τερματίζει και πρώτη στον όμιλο. Η Παιδική ομάδα της Δόξης, είναι η μόνη αήττητη ομάδα του Πρωταθλήματος. Η φιλόδοξη ομάδα του Αστακού, παρασυρμένη από την πορεία της αντρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής (της αξίζουν συγχαρητήρια για την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α2)δεν μπόρεσε να αποδεχτεί την ήττα στο παιχνίδι της Λευκάδας (66-51 η Δόξα) και προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση. Όμως η Δόξα, διαβασμένη κι αποφασιστική, μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπυ σε μια άνετη νίκη, χωρίς να επηρεαστεί από το κλίμα του αγώνα. Οι αθλητές του Δημήτρη Κόγκα, με το εντυπωσιακό 16-0 στο ξεκίνημα, έκαναν το αρχικό 2-2 σε 18-2 και παρά την αστοχία τους στην άμυνα ζώνης των γηπεδούχων στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με πολύ καλή άμυνα δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα για αμφισβήτηση της καλύτερης ομάδας του ομίλου.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΔΟΞΑ 35-55

(Δεκ:2-18,ημιχρονο 16-26,26-45,35-55)

ΔΟΞΑ(ΚΟΓΚΑΣ);Π.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΘΕΡΜΟΣ,ΑΘΑΝΙΤΗΣ,ΚΟΝΤΟΠΡΙΑΣ,

ΛΑΜΠΡΗΣ,Γ.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΛΑΖΑΡΗΣ,ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ,ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ,

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ,ΒΑΓΕΝΑΣ.

 

Η ομάδα των Νέων της Δόξας, αγωνίστηκε στα πλαίσια του Πρωταθλήματος της Γ ΕΣΚΑΒΔΕ με την ομάδα του ΑΟ Γαλατά Πρέβεζας, στο κλειστό. Παρά τις ελλείψεις της πέτυχε την τρίτη της νίκη με 87-45,χωρις να υποτιμήσει την προσπάθεια της φιλοξενούμενης ομάδας και με τον Δημήτρη Κογκα να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής των αθλητών του. Άλλωστε το ζητούμενο είναι οι αθλητές της ομάδας να αποκτήσουν εμπειρίες κι όσο κι αν κάποιοι ασκούν απλά κριτική για την κριτική(με άγνοια του αντικείμενου),το κέρδος είναι μεγάλο.

ΝΕΟΙ ΔΟΞΑΣ-ΑΟ ΓΑΛΑΤΑ 87-45

Δεκαλεπτα:32-12,ημιχρονο 47-25,65-34,87-45

ΔΟΞΑ(ΚΟΓΚΑΣ):ΖΑΒΡΔΙΝΟΣ,Π.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ,

ΚΟΨΙΔΑΣ,ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ,Γ.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΛΑΖΑΡΗΣ,ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ,

ΤΣΙΡΙΜΠΑΣΗΣ,ΚΕΛΑΡΙΟΥ.

 

Η ομάδα του Μίνι, αντίθετα έχασε στην Πρέβεζα απ την Νικόπολη με 30-70.Στην ηλικία των γεννημένων 2002 & 2003,η Πρεβεζάνικη ομάδα είναι πολύ πιο δυνατή, αποτελείται απ τους  2002 κυρίως αθλητές και στα ηλικιακά πρωταθλήματα ο ένας χρόνος διαφορά, παίζει τεράστια σημασία. Η ομάδα της Δόξας αντίθετα έχει αθλητές τριών ηλικιών  κι αυτό δημιουργεί μερικές φορές ``χάσμα`` μεταξύ των ομάδων. Όμως η συμμετοχή και μόνο στο τουρνουά αυτό, είναι αρκετό για τα παιδιά. Η Δόξα δε με στόχο την απόκτηση εμπειριών των μικρών αθλητών της δηλώνει συμμετοχή και δεν περιμένει να χει μια καλή φουρνιά για να πάρει μέρος.

12:05:43

2016-03-02