Tον επικίνδυνο Πανερυθραικό αντιμετωπίζει η Δόξα

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου της Α2 φουντώνουν οι "μάχες" τόσο για την άνοδο όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από την σημερινή (5/3) 19η αγωνιστική ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις - φωτιά σε Πάτρα, Λευκάδα και Μαρούσι που ενδέχεται να φέρουν ανακατατάξεις στη κορυφή. Ρεπό έχει το Ψυχικό, ενώ το παιχνίδι Ευρώπη Πευκοχωρίου - Φάρος Κερατσινίου έγινε πριν από δύο εβδομάδες (81-91).

Αναλυτικά:

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Κομβικής σημασίας παιχνίδι για τη Δόξα, η οποία φιλοξενεί στη Λευκάδα τον πάντα επικίνδυνο Πανερυθραικό και χρειάζεται πάση θυσία την επιστροφή της στις νίκες προκειμένου να διατηρήσει τιε ελπίδες της για είσοδο στα πλέι οφ. Οι νησιώτες ποντάρουν πολλά στη δύναμη της έδρας τους και είναι το φαβορί, όμως η ομάδα της Ερυθραίας έχει αποδείξει πολλάκις φέτος ότι δεν... αστειεύεται και μπορεί να κάνει την έκπληξη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Άλλωστε η Δόξα ξέρει καλά τη δυναμική του Πανερυθραικού καθώς είχε ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου (84-76) στο τελευταίο ματς του Βαγγέλη Ζιάγκου στην άκρη του πάγκου της.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. - ΕΘΝΙΚΟΣ:
Το σπουδαιότερο ματς της ημέρας διεξάγεται στη Πάτρα, όπου κοντράρονται δύο ομάδες με κοινό στόχο την άνοδο. Ο Προμηθέας υποδέχεται τον Εθνικό στο κατάμεστο - όπως προβλέπεται κλειστό - σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι υψίστης βαθμολογικής σημασίας, το οποίο θα καλυφθεί "ζωντανά" από το κρατικό κανάλι. Αμφότεροι οι "μονομάχοι" έχουν ιδιαίτερα ανεβασμένοι ψυχολογία με τους γηπεδούχους να προέρχονται από ένα σπουδαίο "διπλό" επί του Παγκρατίου και τους Πειραιώτες από θρίαμβο στο ντέρμπι με τον Φάρο. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Εθνικός είχε επικρατήσει με 77-73 και σίγουρα η τελική διαφορά απόψε θα παίξει και αυτή τον δικό της ρόλο...

ΔΟΥΚΑΣ - ΚΥΜΗ: Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει τη Κύμη, η οποία δοκιμάζεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι κόντρα στον φορμαρισμένο τις τελευταίες εβδομάδες Δούκα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να... πατήσουν στη πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις του για ένα "χρυσό διπλό". Οι γηπεδούχοι έχουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών (εξαιρετικά αμφίβολος ο Κυρίτσης, νοκ - άουτ ο Μιλεντίγιεβιτς), ενώ στα πλην και το γεγονός ότι δεν παίζουν στη φυσική τους έδρα το Δαΐς. Παρ` όλα αυτά θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση και να βάλουν γερά θεμέλια σωτηρίας.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρόωρος τελικός στο Περιστέρι, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τον Ηρακλή. Οι "κυανοκίτρινοι" βρίσκονται για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πάνω από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού και με ενδεχόμενη νίκη τους απόψε θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να μπουν στα πλέι άουτ. Από την άλλη ο "Γηραιός" θέλει να αποφύγει τα πλέι άουτ και να εξασφαλίσει την παραμονή του και γι` αυτό χρειάζεται το "δίποντο" το οποίο θα διεκδικήσει με πάθος. Προβλέπεται "κλειστό" και αμφίρροπο παιχνίδι.

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στη Θεσσαλονίκη, οι Μαχητές φιλοξενούν το Παγκράτι σε ακόμη ένα παιχνίδι ακατάλληλο για προβλέψεις. Οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται ιδιαίτερα υπολογίσιμοι στην έδρα τους και παρά τα μικροπροβλήματα τραυματισμών θα κυνηγήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν. Οι "ροσονέρι" πέρασαν μια μίνι... κρίση μετά την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα και με ένα "διπλό" στη συμπρωτεύουσα θα επιστρέψει για τα καλά η ηρεμία, αφού θα έχουν φτάσει ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής τους.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Στη Βέροια ο Φίλιππος "μονομαχεί" με την ΑΕΛ και "διψάει" για επιστροφή στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες. Το έργο του είναι για ακόμη μια εβδομάδα πολύ δύσκολο, καθώς η Λιβαδειά διαθέτει ποιότητα και εμπειρία να πάρει αυτό που θέλει. Αν μην τι άλλο θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, δεδομένης και της μαχητικότητας των γηπεδούχων.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση της Πάτρας όπου το τζάμπολ θα γίνει στης 4 μ.μ. για τηλεοπτικούς λόγους.

basketblog.gr

12:33:58

2016-03-05