Το Παγκράτι υποδέχεται η Δόξα

Το μεγάλο ντέρμπι απουσιάζει από το πρόγραμμα της σημερινής 21ης ημέρας της Α2, όχι όμως και το έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι απομένουν 10 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Οι τρεις πρωτοπόροι έχουν μπροστά τους "πονηρές" εξόδους με τον κίνδυνο... στραβοπατήματος να είναι πάντα ορατός, ενώ μείζονος σημασίας είναι και τα παιχνίδια που αφορούν τη "μάχη" για την αποφυγή του υποβιβασμού και των πλέι άουτ. Ρεπό έχει ο Ηρακλής.

Αναλυτικά:


ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στη Λευκάδα, η Δόξα που βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, υποδέχεται το "πληγωμένο" τις τελευταίες αγωνιστικές Παγκράτι. Οι νησιώτες είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμοι στην έδρα τους και έχουν τον πρώτο λόγο στο σημερινό ματς, μιας και στόχος τους είναι τα πλέι οφ και η διατήρηση τους στην "πεντάδα". Το Παγκράτι καλείται να ξεπεράσει το σοκ της εντός έδρας ήττας από τον Φίλιππο και τουλάχιστον να δείξει ότι έχει αντανακλαστικά, επιστρέφοντας στις ανταγωνιστικές εμφανίσεις.

ΨΥΧΙΚΟ - ΚΥΜΗ: Στο κλειστό του Ψυχικού διεξάγεται ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αμφίρροπα παιχνίδια της ημέρας, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τη πρωτοπόρο Κύμη (ΕΡΤ2). Η ομάδα της Εύβοιας φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στο θετικό της σερί να διατηρηθεί στο... ρετιρέ (μαζί με τον Φάρο), ώστε να συνεχίσει να ελπίζει σε απευθείας άνοδο μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το Ψυχικό έχει το υλικό και την εμπειρία για να την κοντράρει, ενώ θέλει μια μεγάλη νίκη για να αποδείξει ότι δεν του αξίζει να παλεύει για την σωτηρία του. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και οι δύο αντίπαλοι θα παραταχθούν "πάνοπλοι", ενώ το κλειστό των Βορείων Προαστίων αναμένεται να είναι κατάμεστο καθώς το παρών θα δώσουν και αρκετοί φίλοι των φιλοξενούμενων.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ: Τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της κορυφαίας "τριάδας" συμπληρώνει η αναμέτρηση στη Βέροια, ανάμεσα στον τοπικό Φίλιππο και τον Εθνικό. Οι "κυανόλευκοι" είναι αναμφίβολα τα μεγάλο φαβορί και θα προσπαθήσουν να "καθαρίσουν" γρήγορα το ματς και να μη μπλέξουν σε... περιπέτειες. Όμως, ο Φίλιππος απέδειξε και με το "διπλό" στο Παγκράτι ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και ειδικά στην έδρα του αναμένεται να αποτελέσει "σκληρό καρύδι". Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Φίλιππος θα επιδιώξει να κάνει ακόμη μια έκπληξη και να κερδίσει έδαφος στη "μάχη" της σωτηρίας.

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ - ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: "Πονηρή" εκτός έδρας αποστολή περιμένει και τον Φάρο Κερατσινίου, ο οποίος δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα των σκληροτράχηλων Μαχητών Δόξας Πεύκων. Για τους Πειραιώτες η νίκη είναι... μονόδρομος καθώς στη παρούσα φάση απαγορεύονται τα... στραβοπατήματα. Χωρίς άγχος και την πίεση του "πρέπει" οι Μαχητές θα προσπαθήσουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των πρωτοπόρων, γνωρίζοντας ότι μόνο να κερδίσουν έχουν από το συγκεκριμένο παιχνίδι.


ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π.: Την ουραγό Ευρώπη αντιμετωπίζει στο Πευκοχώρι ο Προμηθέας και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του "ροζ φύλλου". Οι Πατρινοί προέρχονται από ήττα από τον Φάρο και πλέον μεγάλος στόχος είναι η εξασφάλιση μιας θέσης στα πλέι οφ. Για ακόμη ένα παιχνίδι θα στερηθούν των πολύτιμων υπηρεσιών του βασικού τους σέντερ Φάχρο Αλίχοτζιτς που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΔΟΥΚΑΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ:
Εξαιρετικά αμφίρροπη και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αναμέτρηση στο Μαρούσι, με τον Δούκα να κοντράρεται με τη Λιβαδειά. Για τους γηπεδούχους είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουν αξία στο "διπλό" της περασμένης εβδομάδας στην Ερυθραία και να κάνουν αποφασιστικής σημασίας βήμα για την αποφυγή των πλέι άουτ. Από την άλλη η Λιβαδειά έχασε έδαφος στη προσπάθεια της για είσοδο στα πλέι οφ και χρειάζεται τη νίκη για να παραμείνει στο "κόλπο". Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι φιλοξενούμενοι, ενώ από τον Δούκα θα απουσιάσει ο τραυματίας Μιλεντίγιεβιτς.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ:
Τέλος, στο κλειστό του Περιστερίου κοντράρονται η ομώνυμη ομάδα και ο Πανερυθραικός σε ένα παιχνίδι που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις. Αμφότεροι θέλουν έντονα τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, με τους γηπεδούχους βέβαια να είναι αυτοί που "καίγονται" περισσότερο λόγω της χαμηλής βαθμολογικής τους θέσης. Με τη βοήθεια του κόσμου τους οι "κυανοκίτρινοι" θα τα δώσουν... όλα για την έκτη φετινή τους νίκη, κόντρα σε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, καθώς ο Πανερυθραικός έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και οπουδήποτε...

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Πευκοχωρίου όπου το τζάμπολ ορίστηκε στις 4 μ.μ.

basketblog.gr

13:45:20

2016-03-19