Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών των "αιωνίων", με τραυματισμούς και πολλές ζημιές, τα ξημερώματα στη Λευκάδα(video-φωτογραφίες)

 

 

Σοβαρά επεισόδια έγιναν σήμερα τα ξημερώματα, από 150 περίπου οπαδούς του Παναθηναϊκού, που αγνόησαν την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων που είχε εκδοθεί και `εισέβαλαν` στη Λευκάδα με στόχο το ξενοδοχείο Ιόνιαν Σταρ, που διανυχτέρευαν οι λιγοστοί οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο νησί για το φάιναλ φορ  και  οι οποίοι  δεν είχαν  δημιουργήσει προβλήματα.

 

 

Οι χούλιγκαν έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, οι μολότοφ έπεφταν βροχή, ενώ  ανέβηκαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου έσπαγαν τις πόρτες  προς αναζήτηση των φιλάθλων του  Ολυμπιακού,  με τους οποίους συνεπλάκησαν και υπήρξαν τραυματισμοί.

 

 

Το ξενοδοχείο Ιόνιαν Σταρ, που πρόσφατα ανακαινίστηκε, έπαθε σοβαρές ζημιές όπως και περίπου 40 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη περιοχή.

Οι χούλιγκαν που βρήκαν τη μοναδική είσοδο του νησιού με ελλιπή περιφρούρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησαν τα οχήματά τους πριν τη γέφυρα στη περιοχή του κάστρου της Αγίας Μαύρας, απείλησαν τον υπάλληλο της γέφυρας που προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό τους  στη Λευκάδα, κατευθύνθηκαν πεζοί προς το ξενοδοχείο και μετά το καταστροφικό τους έργο εξαφανίστηκαν ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία χωρίς να γίνει καμία σύλληψη από την Αστυνομία που διεξάγει ανακρίσεις για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαχείριση των αστυνομικών κινήσεων είχε ξεφύγει από τοπικό επίπεδο και γινόταν από κεντρικά κλιμάκια ενώ πολλοί αστυνομικοί των ΜΑΤ έφυγαν από τη Λευκάδα το Σάββατο το βράδυ και ξαναγύρισαν την Κυριακή. Επίσης όπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας, το απόγευμα στο περιθώριο του αγώνα σε φιλικό του πρόσωπο, αποφεύχθηκε η σύγκρουση με τους χούλιγκαν προκειμένου να μην πάρουν μεγαλύτερη έκταση τα επεισόδια.

Το Ξενοδοχείο επισκέφτηκαν το πρωί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρησης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ και ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς που εξέφρασαν την λύπη τους για τα γεγονότα

20:46:07

2016-03-20

Τα βίντεο είναι από το inlefkas.gr