Ο αθλητισμός νίκησε τη βία-Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός(βίντεο, 68 φωτογραφίες)

Μια πολύ όμορφη γιορτή του γυναικείου μπάσκετ είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χθες, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας, που φιλοξένησε με επιτυχία το φαιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ γυναικών. Μετά τα πρωινά επεισόδια που χάλασαν το ωραίο κλίμα που επικρατούσε στη πόλη το προηγούμενο διήμερο, και επέφεραν εκνευρισμό και αγανάκτηση στους πολίτες της Λευκάδας, οι  αστυνομικές δυνάμεις καθώς και η ιδιωτική ασφάλεια του γηπέδου, διασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα -που ήταν συναρπαστικός  κρατώντας  αμείωτο ως το τέλος το ενδιαφέρον των θεατών-καθώς δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο μέσα και έξω  από το γήπεδο.

Το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο `φόρεσε τα γιορτινά του`για την τελική αναμέτρηση...

 

Ο αθλητισμός νίκησε τη βία. Το εορταστικό κλίμα που επικράτησε είναι η καλύτερη διαφήμιση του γυναικείου μπάσκετ του οποίου τις μετοχές ανέβασαν περισσότερο οι αθλήτριες των δύο ομάδων με το μεγάλο ταλέντο τους αλλά κυρίως με την άψογη αθλητική  και επαγγελματική συμπεριφορά τους. Οι μπασκετμπολίστριες των `δύο αιωνίων` που  προσπάθησαν για το καλύτερο για τις ομάδες τους, δεν έδωσαν τη παραμικρή αφορμή για να ξεσηκώσουν τους φιλάθλους-οπαδούς που γέμισαν το γήπεδο και δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα.

 

 

Ο Ολυμπιακός, που διαθέτει πιο ποιοτικό σύνολο, έκανε την ανατροπή στο 2ο ημίχρονο και πήρε το κύπελλο από την πολύ καλή ομάδα του Παναθηναικού, που αντιστάθηκε σθεναρά και είχε ως καλύτερη παίκτριά του την φοβερή χθες Κυριακοπούλου.

Δείτε τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού

Σχετικά άρθρα

Γιορτή η πρώτη μέρα του φάιναλ φορ

Όλγα Χατζηνικολάου:Χαιρόμαστε που είμαστε στη Λευκάδα

Αντιγόνη Χαιριστανίδου:Ελπίζουμε να δούμε και τη Νίκη σε φάιναλ φορ

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών των "αιωνίων", με τραυματισμούς και πολλές ζημιές, τα ξημερώματα στη Λευκάδα(video-φωτογραφίες)

Στη σκιά των επεισοδίων ο μικρός τελικός-3ος ο ΠΑΟΚ(18 φωτογραφίες)

Δήλωση του Κ. Δρακονταειδή στο lefkadanews για το φάιναλ φορ και τα επεισόδια

Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λευκάδα

Το basketblog.gr για τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών καθώς επικράτησε μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό του Παναθηναϊκού με 60-63  στον τελικό του 17ου  φάιναλ-φορ και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του.

Η αναμέτρηση ηταν πραγματικά μια διαφήμιση για τα άθλημα με τις δυο ομάδες να δίνουν την δίκη τους απάντηση σε όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες στη Λευκάδα αμαυρώνοντας την όλη εκδήλωση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχοντας εγκλωβίσει όλα τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού έδειχνε αποφασισμένος για την πολύ μεγάλη νικη. Η αποβολή όμως στο 33` της Ντέλβα με 5 φάουλ άλλαξε τις ισορροπίες καθώς ο Ολυμπιακός βρήκε πρόσβαση στο καλάθι και εκμεταλλεύτηκε τα κενά που δημιούργησε η απουσία από το παιχνίδι της σέντερ του «Τριφυλλιού»

Κομβικό σημείο του αγώνα το 14-2 που «έτρεξε» ο Ολυμπιακός στις αρχές της τρίτης περιόδου μετατρέποντας το 33-25 υπέρ του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο στο 35-39 που έδειχνε το φωτεινό ταμπλό του ΔΑΚ Λευκάδας στο τέλος του δεκαλέπτου. Αυτό το προβάδισμα ηταν που διατήρησε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλυτέρα την αναμέτρηση και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και να πάρει από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και με αιχμή του δόρατος την κορυφαία «Πράσινη» την Κυριακοπούλου αλλά και με την Ντέλβα να προηγηθεί στο τέλος της πρώτης περιόδου με 20-15.

Στη δευτερη περίοδο η κατάσταση δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό χάρις στην πολύ καλή του άμυνα να είναι μπροστά στο σκορ χωρίς να μπορεί ο Ολυμπιακός να αντιδράσει. Στο 16` μάλιστα το τριφύλλι προηγήθηκε και + 10(31-21) και έδειχνε ικανό για την νικη. Το 3ο φάουλ της Ντέλβα αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό και έδωσε την δυνατότητα αλλά και την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να αντιδράσει και να αρχίζει να ροκανίζει τη διαφορά(31-25 στο 18`) μέχρι τελικά η μπίλια του τελικού σκορ για το πρώτο ημίχρονο να κάτσει στο 33-25 υπέρ του Παναθηναϊκού που είχε ανατρέψει όλα τα προγνωστικά που έκαναν λόγο για άνετη νικη του Ολυμπιακού στον τελικό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό που με ένα επιμέρους 14-2 πέρασε μπροστά στο σκορ με 35-39 ανατρέποντας το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Τζόνσον, Σταμάτη, Κοσμά και Χαλιβέρα ήταν σε εκείνο το διάστημα οι κορυφαίες του Ολυμπιακού που είχε ανεβάσει στροφές και στην άμυνα βραχυκυκλώνοντας τον Παναθηναϊκό που τα περίμενε όλα από τις Ντέλβα και Καλέντζου. Το + 5 παρέμεινε μέχρι και το τέλος της περιόδου(43-48).

Στην τελευταία περίοδο Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και πάλι και με την Κυριακοπούλου ισοφάρισε σε 51-51 στο 35΄ που ηταν και η τελευταία φορά που το ματς ηταν ισόπαλο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός χάρις σε καλάθια της Χαλιβέρα και της Χατζηνικολάου προηγήθηκε 58-63 λιγο πριν το τέλος βάζοντας τις βάσεις για την νικη.  Η Καλέντζου μείωσε σε 60-63 αλλά ηταν πολύ αργά καθώς τα χρονικά περιθώρια δεν υπήρχαν με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τον Ολυμπιακό μεγάλο νικητή , θριαμβευτή και άξιο κυπελλούχο Ελλάδας

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 60-63

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 33-25, 43-48, 60-63.
Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6, Αλμπάνεζ 4, Αυτζή, Καλημέρη, Παντέλη 2, Σλούκα, Δίελα 3, Λύμουρα 11, Πατεράκη, Ντέλβα 16, Κυριακοπούλου 18 (4).
Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 13 (3), Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6, Μπαλτά, Χαλιβέρα 10 (2), Τζόνσον 15, Κοσμά 3 (1), Παπαμιχαήλ 2, Κριστόφερσον 9 (1).

Ανανέωση 02:42:57

01:05:09

2016-03-21