Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Β` Κατηγορίας-Πρωταθλητής ο Άγιος Πέτρος,στα μπαράζ Οδυσσέας-Μαραντοχώρι

 

B΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της δεύτερης κατηγορίας και μετά το πέρας των αναμετρήσεων, ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι στην τελική κατάταξη των ομάδων, αφού ο πρωταθλητής Άγιος Πέτρος έχοντας εξασφαλίσει μεγάλη διαφορά από νωρίς, έκανε απλώς την φιέστα του, ενώ Μαραντοχώρι και Οδυσσέας προχώρησαν με νίκες, καπαρώνοντας έτσι τις δύο προνομιούχες θέσεις των μπαράζ.

Κι αν τα αποτελέσματα για τα παιχνίδια του Οδυσσέα και του ΠΑΣ Σφακιωτών  δείχνουν φυσιολογικά σε πρώτη ανάγνωση, στην πράξη μέχρι αυτά να διαμορφωθούν υπήρξε μεγάλο σασπένς.

Ο Οδυσσέας Νυδριού που κράταγε την τύχη στα χέρια του, σε ότι αφορά την Τρίτη θέση, χρειαζόταν απλώς να κερδίσει στην Σαμψούντα, ενώ οι Σφακιώτες περίμεναν στραβοπάτημα του Οδυσσέα και δικιά τους νίκη ή ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση ισοπαλία.

Το δεύτερο Μαραντοχώρι ταξίδεψε στον Ωρωπό, για να αντιμετωπίσει τον γηπεδούχο Α.Ο. ΡΙΑ αλλά δεν βρήκε κανέναν στο γήπεδο και πήρε το τρίποντο χωρίς να κουρασθούν οι παίχτες του.

Το Νυδρί τα βρήκε σκούρα στην Σαμψούντα, αφού μετά από κακή εμφάνιση, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 60΄και χρειάσθηκε να καταβάλλει υπερπροσπάθεια προς το τέλος του παιχνιδιού, για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάταση.

Σε ένα δεκάλεπτο από το 78΄μέχρι το 87΄ πάντως πέτυχε τρία γκολ και γλύτωσε από το έμφραγμα, με τον στράϊκερ Σάββα Γαζή να σκοράρει δύο φορές και τον Νεκτάριο Ταξιαρχιώτη να πετυχαίνει κι αυτός ένα σημαντικό γκολ.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η ανατροπή και πλέον οι παίχτες του Χρήστου Βάννα αρχίζουν προετοιμασία για τον πρώτο διπλό αγώνα μπαράζ, με αντίπαλο μία εκ των Ένωση Πάργας ή Βαλανιδοράχη.

Στον Άγιο Πέτρο οι Σφακιώτες για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, άγγιξαν κυριολεκτικά το θαύμα της εισόδου στα μπαράζ, που πριν το ματς φάνταζε σχεδόν αδύνατο.

Προηγήθηκαν μάλιστα στο σκορ με γκολ του Στάθη Ζάτσε νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πριν την εκπνοή του δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Δημήτρη Ζακυνθινό.

Ακόμα κι έτσι όμως όταν το Νυδρί βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν η ομάδα που κράταγε την Τρίτη προνομιούχο θέση.

Στο 70΄όμως ο νεαρός Άγγελος Χότζα πέτυχε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα των Βορείων.

Την ίδια ώρα το Νυδρί έκανε την ανατροπή στην Σαμψούντα και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, αφού και ο σκόρερ των φιλοξενουμένων Ζάτσε στο 82΄εκτέλεσε άστοχα πέναλτι, στερώντας από την ομάδα του και τον τιμητικό βαθμό της ισοπαλίας.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

ΟΜΑΔΕΣ

ΤΕΡΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

50-18

47

2

ΜΑΡΑΝΤΟΧΩΡΙ

45-16

39

3

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

36-23

35

4

ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ

37-27

32

5

ΜΥΤΙΚΑΣ

43-30

30

6

ΙΩΝΕΣ

31-19

28

7

ΚΑΝΑΛΙ

22-38

20

8

Α.Ο. ΡΙΑ

24-42

18

9

ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

18-48

7

10

ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ

13-58

1

 

Προεδρος Πίου

21:14:02

2016-03-23