Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου(βίντεο-φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκαν  σήμερα στη πόλη της Λευκάδας, έχοντας  σύμμαχο τον καιρό που βελτιώθηκε τις τελευταίες ώρες και δεν έβρεξε,  οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στις 11.00 π.μ  ετελέσθη η δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού καθώς και των σημαιοφόρων μαθητών των σχολείων της Λευκάδας και αρκετών πολιτών . Η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας μέσα στον Ιερό Ναό της Μητρόπολής  έγινε από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Λευκάδας Στάμου Αναστάσιο.

Ακολούθησε στη συνέχεια η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και η κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά, Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λευκάδας, τον Δ/ντη της Αστυνομικής Δ/νσης Λευκάδας, τον Λιμενάρχη Λευκάδας και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδας.

 

Με τη μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας της ιστορικής Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις. Οι μαθητές της Λευκάδας παρέλασαν περήφανα και έδωσαν στη τελετή τον καλύτερό τους εαυτό!

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τελετή κατάθεσης στεφάνων και τη μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης  και παρακάτω φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.