Δόξα:"Μάχη" για τα πλέι οφ στη Καλλιθέα

 

Λειψή θα είναι η σημερινή 22η αγωνιστική, μετά την αναβολή της αναμέτρησης Πευκοχώρι - Προμηθέας (27/4), ενώ θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις καθώς υπάρχει παιχνίδι και τη Κυριακή. Από το πρόγραμμα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση της Καλλιθέας όπου γίνεται "μάχη" για τα πλέι οφ, ενώ υψηλό βαθμολογικό κίνητρο έχουν και τα παιχνίδια σε Λιβαδειά, Ερυθραία και Μετς.

Ρεπό έχει η Κύμη.

Αναλυτικά:

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στο κλειστό του Εσπέρου στη Καλλιθέα ο Εθνικός υποδέχεται τη Δόξα Λευκάδας σε μια δυνατή αναμέτρηση που υπόσχεται συγκινήσεις στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από τον πρώτο γύρο, στον οποίο οι νησιώτες είχαν επικρατήσει με διαφορά τριών πόντων (81-78). Ο Εθνικός είναι το φαβορί μιας και αγωνίζεται στην έδρα του, ενώ έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη προέρχονται από μια πικρή εντός έδρας ήττα από το Παγκράτι και θα προσπαθήσουν να την... πατσίσουν με ένα μεγάλο "διπλό".

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Συναρπαστική "μονομαχία" αναμένεται στη Λιβαδειά, όπου συγκρούεται η τοπική ομάδα με το ανεβασμένο τις τελευταίες εβδομάδες Περιστέρι. Η εξασφάλιση της σωτηρίας είναι ο κοινός στόχος των δύο ομάδων, μόνο που οι Βοιωτοί μπορούν να την πετύχουν απευθείας, ενώ οι "κυανοκίτρινοι" στοχεύουν στην είσοδο τους στα πλέι άουτ. Για τη Λιβαδειά που θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Σπύρο Σταθούλη, είναι κομβικής σημασίας παιχνίδι καθώς αν στραβοπατήσει εκ νέου θα μπει σε σοβαρές περιπέτειες. Το Περιστέρι δείχνει σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να πάρει ένα "σωτήριο" "διπλό".

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ - ΨΥΧΙΚΟ: Ντέρμπι Βορείων Προαστίων στο κλειστό της Ερυθραίας ανάμεσα σε Πανερυθραικό και Ψυχικό. Μετά από τρεις σερί ήττες η επιστροφή στις επιτυχίες είναι επιβεβλημένη για τους "ερυθρόλευκους" οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν άλλο βαθμολογικό έδαφος. Η αποστολή τους όμως κόντρα στο Ψυχικό είναι πολύ δύσκολη. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα είναι σε σταθερά ανοδική πορεία, προέρχεται από μια τεράστια νίκη επί της Κύμης και θέλει να δώσει αξία σε αυτή με ένα "διπλό" που θα την βάλει για τα καλά στο "κόλπο" της απευθείας παραμονής.  

ΦΑΡΟΣ Κ. - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί στη Κερατσίνι, όπου ο πρωτοπόρος Φάρος υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας, με την βαθμολογική αλλά και ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων να είναι εμφανής. Για τους γηπεδούχους είναι ακόμη ένα παιχνίδι του "πρέπει", ενώ για τον Φίλιππο είναι το πιο... εύκολο ματς της χρονιάς. Χωρίς άγχος και πίεση αλλά με τη γνωστή μαχητικότητα του θα διεκδικήσει τις έστω και λιγοστές πιθανότητες που του αναλογούν.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ: Η έδρα έχει τον πρώτο λόγω και στο Ιβανώφειο. Ο Ηρακλής, ξεκούραστος μετά το ρεπό του, φιλοξενεί την ουραγό Ευρώπη Πευκοχωρίου και με νίκη διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες του να γλιτώσει τα πλέι άουτ. Το Πευκοχώρι είναι σχεδόν καταδικασμένο, όμως όπως έδειξε και στο ματς με τον Προμηθέα την περασμένη εβδομάδα είναι... σκληρό καρύδι και σίγουρα δεν θα παραδοθεί αμαχητί...

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΔΟΥΚΑΣ: Το πρόγραμμα του διημέρου συμπληρώνει η Κυριακάτικη συνάντηση του Μετς (ΕΡΤ2), ανάμεσα στο Παγκράτι και τον Δούκα. Ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που πασχίζουν να κρατηθούν στη κατηγορία. Οι "ροσονέρι" δείχνουν να έχουν ξεπεράσει την αγωνιστική "κοιλιά" των τελευταίων εβδομάδων και με τη νίκη στη Λευκάδα τόνωσαν και πάλι την αυτοπεποίθηση τους. Σε καλό... φεγγάρι βρίσκεται και ο Δούκα, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Κερατσινίου (3 μ.μ.) και αυτή της Κυριακής στο Μετς όπου το τζάμπολ θα γίνει στις 3.30 μ.μ.

basketblog.gr

13:19:57

2016-03-26